Ухвала
від 28.02.2013 по справі 802/23/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про виправлення описки

28 лютого 2013 р. Справа № 802/23/13-а

м. Вінниця

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Загороднюка Андрія Григоровича, розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці про виправлення помилки у виконавчому листі по адміністративній справі

за позовом: управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці

до: товариства з обмеженою відповідальністю "Євротехнобуд"

про: стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

в провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходилась адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці до товариства з обмеженою відповідальністю "Євротехнобуд" про стягнення заборгованості.

Постановою суду від 29.01.2013 року адміністративний позов задоволено повністю. На підставі постанови, 29.01.2013 року Вінницьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 802/23/13-а.

19.01.2013 року за вх. № 3961 від управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці надійшла заява про виправлення помилки у виконавчому листі. Зазначено, що у виконавчому листі невірно вказано найменування боржника, тому заявник просить виправити помилку у виконавчому шляхом внесення правильної назви - товариство з обмеженою відповідальністю "Євротехнобуд".

Ухвалою суду від 21.02.2013 року вказану заяву призначено до розгляду на 10:00 год. 28.02.2013 року в залі судових засідань № 6 Вінницького окружного адміністративного суду.

Представники сторін в судове засідання не з`явились, проте 28.02.2013 року на адресу суду від представника управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці за вх. № 4932 надійшла заява про розгляд заяви без його участі.

Відповідно до ч. 3 ст. 259 КАС України, суд розглядає заяву в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду, не перешкоджає судовому розгляду. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити стягнення за виконавчим листом, а також витребувати виконавчий лист.

Враховуючи неявку сторін, належним чином повідомлених про судове засідання, суд розглядає заяву управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці в порядку письмового провадження.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Визначаючись щодо наданої заяви, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 259 КАС України, суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Стягувачем - управлінням Пенсійного фонду в м. Вінниці - в якості додатку до заяви надано виконавчий лист № 802/23/13-а, після огляду якого суд з'ясував, що дійсно у виконавчому листі допущена механічна помилка в частині вказівки на найменування боржника.

Відповідно до п. 3.3 Інструкції з організації примусового виконання рішень (далі - Інструкція), виконавчий документ повинен відповідати вимогам до виконавчого документа, зазначеним у статті 18 Закону України "Про виконавче провадження".

Згідно ч. 1 ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження" , у виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо; 4) резолютивна частина рішення; 5) дата набрання законної (юридичної) сили рішенням; 6) строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Як вбачається із п. 3 ч. 1 ст. 18 Закону України "Про виконаче провадження", повне найменування стягувача є обов`язковою інформацією, яка відображається у виконавчому листі.

Таким чином, з метою точного та якісного виконання рішення суду від 29.01.2013 року, суд приходить до висновку, що допущена помилка підлягає виправленню, тобто суд задовольняє вимогу заявника.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 186, 254, 259 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

заяву управління Пенсійного фонду в м. Вінниці про виправлення помилки у виконавчому листі № 802/23/13-а задовольнити.

Внести до виконавчого листа № 802/23/13-а виправлення шляхом зазначення правильного найменування боржника, а саме: товариство з обмеженою відповідальністю "Євротехнобуд".

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                               Загороднюк Андрій Григорович

Дата ухвалення рішення28.02.2013
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50614382
СудочинствоАдміністративне
Суть: стягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —802/23/13-а

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 28.02.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

Ухвала від 21.02.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

Постанова від 29.01.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

Ухвала від 04.01.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні