Постанова
від 15.09.2015 по справі 813/4312/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 вересня 2015 року                                                             Справа № 813/4312/15

Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Грень Н.М. розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Дрогобицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська промислова компанія КД», -

в с т а н о в и в:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Дрогобицької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області (далі – позивач, Дрогобицька ОДПІ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська промислова компанія КД» (далі – відповідач, ТзОВ «Українська промислова компанія КД») з вимогою припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська промислова компанія КД» ЄДРПОУ 33004934.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідач не подає обов'язкової податкової звітності більше одного року. Такі дії відповідача перешкоджають позивачу належним чином здійснювати контроль за додержанням приписів податкового законодавства, наслідком чого може бути ненадходження до Державного бюджету України грошових коштів.

Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 14.08.2015 року відкрито скорочене провадження у даній справі та надано відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз'яснено наслідки такого неподання.

Оскільки позивач повідомлений належним чином (підтверджується наявним у справі повідомленням про вручення поштового відправлення /а.с. 20/ та з врахуванням того, що на адресу суду від відповідача не надходило заперечення проти позову, суд вважає за можливе, відповідно до вимог ч. 3 ст. 183-2 КАС України, розглядати справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

ТзОВ «Українська промислова компанія КД» зареєстроване як юридична особа 01.06.2004 року з присвоєнням коду ЄДРПОУ 33004934, та перебуває на обліку як платник податків у Дрогобицькій ОДПІ /а.с.6-12/.

Відповідно до пункту 16.1.3 статті 16 Податкового кодексу України (далі – ПК України) платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Як встановлено з Довідки № 2924/10/13-08-20-03 від 30.07.2015 року ТзОВ «Українська промислова компанія КД» останню звітність подано 20.12.2011 року, що суперечить пп. 49.18.3 п. 49.18 ст. 49 глави 2 розділу ІІ, п.57.1 ст. 57 розділу ІІ ПК України /а.с.14/.

Відповідно до відповіді на лист № 1098/05 від 29.07.2015 року Бориславського міського центру зайнятості, підприємство не зареєстроване як платник в Бориславському міському центрі зайнятості /а.с.14а/.

Відповідно до листа Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 373 від 30.07.2015 року, ТзОВ «Українська промислова компанія КД» не перебуває на обліку в Трускавецькій МВД ЛОВ ФСС з ТВП /а.с.15/.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” передбачено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Заступником начальника Дрогобицької ОДПІ 03.08.2014 року видано розпорядження №48-р про звернення до суду з позовами про припинення юридичних осіб, які протягом року не подають документів фінансової звітності і не мають заборгованості перед бюджетом по сплаті податків.

Оскільки відповідач всупереч вимог законодавства не подавав до органів державної податкової служби документів фінансової та податкової звітності протягом року, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивача ґрунтуються на законі, тому слід припинити ТзОВ «Українська промислова компанія КД».

Відповідно до вимог статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 6-14, 17-20, 69-71, 86, 94, 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

п о с т а н о в и в :

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська промислова компанія КД» (Львівська область, м. Борислав, вул. Дрогобицька; код ЄДРПОУ 33004934).

3. Судові витрати з відповідача не стягувати.

4. Постанова підлягає до негайного виконання.

5. Копію постанови у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору.

Постанову може бути оскаржено, згідно зі ст. 186 КАС України, протягом 10 днів з дня її проголошення чи отримання копії постанови, шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили, згідно зі ст. 254 КАС України, після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку, є остаточною.

          Суддя                                                                                                    Грень Н.М.

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50619803
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4312/15

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

Ухвала від 14.08.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Грень Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні