Постанова
від 22.02.2011 по справі 2а-4767/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ВСТУПНА ОСОБА_1 ЧАСТИНА)

м. Миколаїв

16:25 год.

22.02.2011 р. № 2а-4767/10/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., за участю секретаря судового засідання Крикливенко І.С.,

представника позивача: не прибув,

представника відповідача: не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва, вул. Гмирьова, 1/1, м. Миколаїв, 54028

доТОВ "Технокон", АДРЕСА_1, 54034

проприпинення юридичної особи

Керуючись ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов задовольнити. 2. Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю «Технокон» (АДРЕСА_2) зареєстровану виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 24.01.03 р., № 15221070002009329, ідентифікаційний код 32333514. 3. У день набрання постановою законної сили, направити її копію для виконання Державному реєстратору виконавчому комітету Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства Україні, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства Україні, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Суддя А. О. Мороз

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

16:25 год.

22.02.2011 р. № 2а-4767/10/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Мороза А.О., за участю секретаря судового засідання Крикливенко І.С.,

представника позивача: не прибув,

представника відповідача: не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва, вул. Гмирьова, 1/1, м. Миколаїв, 54028

доТОВ "Технокон", АДРЕСА_1, 54034

проприпинення юридичної особи

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом про припинення юридичної особи відповідача на підставі ст. 11 п. 17 Закону України В«Про державну податкову службуВ» , посилаючись на те, що відповідач не подає звітність до державної податкової інспекції більше одного року.

Представник позивача у судове засідання не прибув, надав суду клопотання про розгляд справи за відсутності представника.

Відповідач про судове засідання був повідомлений відповідно до ст. 107 ч. 5 КАС України, але представник відповідача у судове засідання не з’явився, причини неявки суду не повідомив, заперечення на позов не надав.

У відповідності до ст. 160 ч. 3 КАС України, у судовому засіданні 22 лютого 2011 р. судом проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Вирішуючи адміністративну справу, суд враховує наступне.

ОСОБА_2 витягу з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Миколаївської міської ради Миколаївської області 27.01.03 р. за №15221200000009329 (а. с. 8-10).

Відповідно до вимог ст. 145 ч. 6 Господарського кодексу України відповідач, як суб’єкт господарювання, зобов’язаний на основі даних бухгалтерського обліку складати фінансову звітність за формами, передбаченими законодавством, проводити інвентаризацію належного йому майна для забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та звітності, надавати фінансову звітність відповідно до вимог закону та своїх установчих документів.

Строки подання податкових декларацій встановлені ст. 4 п. 4.1.4. Закону України В«Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондамиВ» .

ОСОБА_2 №45/15-10/32333514 від 11.03.10 р. Перевірки дотримання податкового законодавства України відповідач не надає податкові декларації про отримані доходи, документи бухгалтерської звітності з 01.01.09 р. (а. с. 5).

Довідка ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва свідчить, що у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом (а. с. 15).

ОСОБА_2 довідок Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Миколаєва, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Миколаєва заборгованість відповідача перед державними цільовими фондами також відсутня (а. с. 12,14).

Відповідно до довідки Ленінської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за відповідачем рахується заборгованість у сумі 30,93 грн. (а. с. 13).

Статтею 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» передбачено виключний перелік підстав для припинення юридичної особи, що не пов’язано з банкрутством, а саме : визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного капіталу юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. Наявність заборгованості не є перешкодою для припинення юридичної особи.

ОСОБА_2 ст. 33 ч. 1 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» , юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ст. 38 ч. 2 п. 4 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» , підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ст. 11 п. 17 Закону України В«Про державну податкову службуВ» , органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

24.06.10 р. ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва, винесено розпорядження про звернення до суду про припинення юридичної особи, на підставі п. 8.6 Інструкції Про порядок обліку платників податку (а. с. 15).

Відповідно до ст. ст. 11, 71 ч. 1 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Відповідач своїм правом не скористався.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, підтвердженими матеріалами справи та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до ст. 38 ч. 3 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» , державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Керуючись ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов задовольнити. 2. Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю «Технокон»(АДРЕСА_2) зареєстровану виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 24.01.03 р., № 15221070002009329, ідентифікаційний код 32333514. 3. У день набрання постановою законної сили, направити її копію для виконання Державному реєстратору виконавчому комітету Миколаївської міської ради, якого зобов’язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства Україні, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства Україні, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення строків, установлених цією статтею, залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Постанова в повному обсязі складена

22 лютого 2011 р.

Суддя А. О. Мороз

Дата ухвалення рішення22.02.2011
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50620635
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4767/10/1470

Постанова від 22.02.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 20.07.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні