Постанова
від 15.09.2015 по справі 817/2445/15
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 817/2445/15

15 вересня 2015 року м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Гломба Ю.О. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державна податкова інспекція у м. Рівному ГУ ДФС у Рівненській області

до Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіаційна технічна компанія"

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м. Рівному ГУ ДФС у Рівненській області звернулась до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіаційна технічна компанія" про припинення юридичної особи.

          Справа розглянута в порядку скороченого провадження.

          Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 25 серпня 2015 року відповідачу було надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для подання заперечення. У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

          Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

          Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа виконавчим комітетом Рівненської міської ради 24.04.2008 та взятий на облік як платник податків ДПІ у м. Рівному ГУ ДФС у Рівненській області з 25.04.2008 (а.с.5,113,15-17).

Відповідно до пп.3 п.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Всупереч вищевикладеному відповідач протягом тривалого часу (більше одного року) не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності. Даний факт підтверджується довідкою про подачу звітності (а.с.3).

Матеріалами справи підтверджується, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами відсутня (а.с.4,6-11,14).

          Частина 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” передбачає, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          Згідно з пп.20.1.37 п.20.1 ст.20 Податкового Кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

          З урахуванням наведеного позовні вимоги про припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

          Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.

          Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіаційна технічна компанія" (код ЄДРПОУ 35899121) припинити.

Копію постанови направити сторонам та після набрання законної сили в Реєстраційну службу Рівненського міського управління юстиції Рівненської області (33000, м. Рівне, вул. Шевченка, 45).

          Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

          У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          Відповідно до п. 8 ч. 6 ст. 183-2 КАС України відповідач зобов'язаний виконати постанову негайно.

Суддя                                                   Гломб Ю.О.

                                        

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50627732
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/2445/15

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

Ухвала від 25.08.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Гломб Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні