Постанова
від 06.10.2011 по справі 2а/1770/3733/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/3733/2011

06 жовтня 2011 року 10год. 45хв. м.Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дудар О.М. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державної податкової інспекції у м.Рівне

доГромадської організації "Федерація хокею Рівненської області"

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м.Рівне звернулася до суду з позовом до Громадської організації "Федерація хокею Рівненської області" про припинення юридичної особи.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України в адміністративних справах про припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, застосовується скорочене провадження. Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 26.08.2011р. відповідачу було надано десятиденний строк з дня одержання ухвали, копії позовної заяви та копій документів для подання заперечення. Громадська організація "Федерація хокею Рівненської області" з урахуванням вимог ст.ст.33, 35 КАС України повідомлена належним чином, у вказаний строк заперечень на адміністративний позов та заяви про визнання позову не подала.

Суд вважає, що повідомлених позивачем обставин та долучених ним до матеріалів справи документів достатньо для ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без проведення судового засідання та виклику сторін.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Громадська організація "Федерація хокею Рівненської області" зареєстрована як юридична особа виконавчим комітетом Рівненської міської ради 31.08.2007р., дані про неї внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 04.09.2007р. Громадська організація взята на облік, як платник податків в органі державної податкової служби з 05.09.2007р. за №29-23/4273.

Відповідач з січня 2008 року у встановленому порядку перед державним податковим органом не звітувався, податкові декларації, звіти та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, не подавав.

Станом на 16 травня 2011 року заборгованість по податках, зборах, обов'язкових платежах до бюджету за даними податкового обліку у відповідача відсутня.

Ці обставини підтверджуються дослідженими доказами: копією довідки про взяття на облік платника податків (а.с.3), копією інформації ДПІ у м.Рівне щодо відповідача (а.с.4), довідкою про стан розрахунків з бюджетом згідно карток особових рахунків станом на 16.05.2011р. (а.с.5), довідкою про подачу податкової звітності (а.с.6), копією довідки відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Рівне (а.с.7), копією довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.8), копією довідки Рівненської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (а.с.9), копією довідки Рівненського міського центру зайнятості (а.с.10), копією довідки Управління Пенсійного фонду України в м.Рівне (а.с.11), копією інформації Головного управління статистики у Рівненській області щодо відповідача (а.с.12).

Згідно п.2 ч.1 ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" №1251-XII від25.06.1991 року, чинного на момент виникнення спірних правовідносин, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Строки подання податкової звітності встановлені пп.4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами” №2181-III від 21.12.2000р., чинного на момент виникнення спірних правовідносин, відповідно до якого податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює:

а) календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;

б) календарному кварталу або календарному півріччю - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя);

в) календарному року - протягом 60 календарних днів за останнім календарним днем звітного (податкового) року (крім випадків, передбачених підпунктом "г");

г) календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб - до 1 квітня року, наступного за звітним.

Ці ж норми кореспондуються з пп.16.1.2, пп.16.1.3, пп.16.1.4 п.16.1 ст.16, п.33.3 ст.33, ст.34 Податкового кодексу України.

Всупереч цим вимогам відповідач більше року не подавав звітності до державного податкового органу.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" №755-IV від 15.05.2003 року встановлено, що неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідно до пп.20.1.12 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду у випадках, встановлених законом, щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення.

Підстави для застосування ст.94 КАС України у суду відсутні.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Громадську організацію "Федерація хокею Рівненської області" (вул.Гагаріна, 39, м.Рівне, 33003, код ЄДРПОУ 35368324).

Копію постанови надіслати державному реєстратору виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                               Дудар О.М.

Дата ухвалення рішення06.10.2011
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50627920
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/3733/2011

Постанова від 06.10.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

Ухвала від 26.08.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дудар О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні