Постанова
від 15.09.2015 по справі 822/3227/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/3227/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2015 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Матущака В.В. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області до товариства з обмеженою відповідальністю "Агропродукт Плюс" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

УПФУ в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області звернулося до адміністративного суду з позовом про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Агропродукт Плюс" заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій за Списком №2 в сумі 1078,30 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в м. Кам'янці-Подільському та Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області, зобов'язаний відшкодовувати позивачу виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2. У товариства з обмеженою відповідальністю "Агропродукт Плюс" утворилася заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій у сумі 1078,30 грн. за липень 2015, тому позов просить задовольнити.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, адміністративний позов просить задовольнити.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про дату, час і місце слухання справи був повідомлений належним чином. Подав клопотання про розгляд справи за його відсутності суду та зазначив, що позовні вимоги не визнає.

Відповідно до частини 6 статті 12, частини 1 статті 41, частини 6 статті 128 КАС України, у випадку неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі під час судового розгляду повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не відбувається, розгляд справи проводиться в письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовну заяву слід задовольнити з наступних підстав.

Судом встановлено, що товариства з обмеженою відповідальністю "Агропродукт Плюс" включено до ЄДР (код ЄДРПОУ 34963138) та має статус юридичної особи.

Станом на 27.07.2015 у відповідача утворилась заборгованість за липень 2015 по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів В«бВ» -В«зВ» ст.13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» за Списком № 2 в розмірі 1078,30 грн., що підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів В«бВ» -В«зВ» ст.13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» , карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2, детальним розрахунком заяви.

Згідно з ч.1 ст.67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Позивачем, відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» , ст.13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» та п.6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України направлено відповідачу розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів В«бВ» -В«зВ» ст.13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» .

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» відповідач зобов’язаний відшкодовувати витрати на виплату і доставку пенсій, зокрема, призначених (на пільгових умовах) відповідно до пунктів В«бВ» -В«зВ» статті 13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» .

Такий порядок визначено розділом 6 Інструкції В«Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду УкраїниВ» , затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1.

Згідно з п.6.4 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 В«Прикінцевих положеньВ» Закону 1058-ІV (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20 січня поточного року та протягом 10 днів з дня новопризначених (перерахованих) пенсій.

На підставі пункту 6.7 Інструкції підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Виходячи із викладеного, суд приходить до висновку, що відповідач згідно зазначених норм законодавства, зобов'язаний проводити оплату до Пенсійного фонду України фактичних витрат позивача на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам відповідача за Списком №2.

Оскільки відповідачем заборгованість в сумі 1078,30 грн. не погашена, її слід стягнути з відповідача на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 128, 158-163, 254 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Агропродукт Плюс" (код ЄДРПОУ 34963138) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 за липень 2015 в сумі 1078 (одна тисяча сімдесят вісім) грн. 30 коп.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50634757
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/3227/15

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

Ухвала від 13.08.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Матущак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні