Ухвала
від 15.09.2015 по справі 906/1029/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

15.09.2015Справа № 906/1029/15

За позовом Державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної

адміністрації залізничного транспорту України»

До Приватного підприємства «Промкомплектресурс»

Про стягнення 14 656,95 грн.

Суддя Ващенко Т.М.

Представники сторін:

Від позивача: Ковтун О.Г. - представник за довіреністю № ЦУПП-193 від 26.06.15.

Від відповідача: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державне підприємство «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України» (далі - позивач) звернулось з позовом до Приватного підприємства «Промкомплектресурс» (далі - відповідач) про стягнення 14 656,95 грн.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 09.07.15. порушено провадження у справі № 906/1029/15 та призначено її до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 11.08.15. направлено справу № 906/1029/15 за територіальною підсудністю до Господарського суду міста Києва.

Відповідно до автоматичного розподілу справ у Господарському суді міста Києва, справу № 906/1029/15 передано для розгляду судді Ващенко Т.М.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.08.15. прийнято справу № 906/1029/15 до свого провадження та призначити її до розгляду на 15.09.15 о 12-10.

Представник позивача в судовому засіданні 15.09.15. частково подав документи, які були витребувані ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.08.15.

Разом з тим, позивач заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи для надання можливості виконати вимоги ухвали суду в повному обсязі.

Суд розглянув заявлене клопотання позивача в судовому засіданні 15.09.15., та дійшов висновку про його задоволення, а тому розгляд справи відкладається в межах строку передбаченого ст. 69 ГПК України.

Представник відповідача в судове засідання 15.09.15. не з'явився, вимоги ухвали Господарського суду міста Києва від 19.08.15. у справі № 906/1029/15 не виконав, про поважні причини неявки суд не повідомив, про час і місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в судове засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів, необхідність витребування нових доказів.

Враховуючи те, що представник відповідача в судове засідання 15.09.15. не з'явився, вимоги ухвали Господарського суду міста Києва від 19.08.15 у справі № 906/1029/15 сторони в повному обсязі не виконали, з огляду на заявлене клопотання про відкладення розгляду справи, суд вважає за доцільне відкласти розгляд даної справи.

Суд звертає увагу учасників судового процесу на те, що в силу ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

З приписів ст. 124 Конституції України та ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду є обов'язковою для виконання всіма органами, організаціями та посадовими особами на всій території України.

Відповідно до ст. 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу. Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, в порядку та розмірі, передбачених частиною першою статті 119 цього Кодексу. Якщо при вирішенні господарського спору господарський суд виявить у діяльності працівників підприємств та організацій порушення законності, що містять ознаки дії, переслідуваної у кримінальному порядку, господарський суд надсилає про цей факт повідомлення органам внутрішніх справ чи прокуратури.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи № 906/1029/15 відкласти на 06.10.15. о 11-10 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань № 18.

2. Зобов'язати повторно позивача надати суду:

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження його статусу юридичної особи і повного найменування подати оригінал і належним чином засвідчені копії статуту (положення); довідку обслуговуючого банку про найменування відкритих рахунків;

- оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви для огляду в судовому засіданні;

- докази на підтвердження повноважень ОСОБА_2 діяти від імені позивача в якості в.о. начальника (протокол, наказ, тощо);

- визначити правову природу пред'явленої до стягнення суми в розмірі 8 460,00 грн. та надати нормативно-правове обґрунтування;

- письмові пояснення стосовно того, чи направлялась відповідачу вимога повернути грошові кошти на суму 8 460,00 грн., надати таку вимогу та докази її направлення відповідачу;

3. Зобов'язати повторно відповідача надати суду:

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження його статусу юридичної особи і повного найменування оригінал і належним чином засвідчені копії статуту (положення), витягу від Державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на день розгляду справи; довідку з обслуговуючого банку про найменування відкритих рахунків;

- письмовий відзив на позов з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини та нормативно-правове обґрунтування своїх заперечень; забезпечити надіслання позивачу копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 Господарського процесуального кодексу України;

- контррозрахунок ціни позову, докази погашення заборгованості.

4. За відсутності витребуваних доказів надати обґрунтовані письмові пояснення з даного приводу.

5. Учасникам судового процесу оформити письмові докази відповідно до ст. 36 Господарського процесуального кодексу України.

6. Учасникам судового процесу завчасно подати витребувані судом докази з супровідним листом через відділ діловодства Господарського суду міста Києва (п. 2.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

7. Звернути увагу учасників судового процесу на положення ст. 87 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку отримання процесуальних документів.

8. Явку повноважних представників учасників судового процесу для дачі пояснень з витребуваними ухвалою суду документами визнати обов'язковою.

9. Попередити учасників судового процесу, що за ухилення від вчинення дій, покладених на них господарським судом, можуть бути застосовані санкції, встановлені приписами п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

10. Попередити позивача про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України правові наслідки.

11. Зобов'язати учасників судового процесу направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

Суддя Т.М. Ващенко

ДО ВІДОМА СТОРІН: ОЗНАЙОМЛЕННЯ з матеріалами справи здійснюється ЩОВІВТОРКА ТА ЩОЧЕТВЕРГА з 16:00 до 18:00 у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності ЗАВЧАСНО поданого через канцелярію суду клопотання , у якому просимо зазначити дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи. Після подачі клопотання НЕОБХІДНО ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ НА СЕКТОР для узгодження дати та часу ознайомлення. Коли представник з'явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, оригінал довіреності та належним чином засвідчену копію для долучення до матеріалів справи. Інформацію щодо руху справи можна отримати в ІНФОРМАЦІЙНОМУ ЦЕНТРІ Господарського суду міста Києва по тел. 284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно: Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

06.10.15 о 11:10

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено23.09.2015
Номер документу50658492
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 14 656,95 грн.

Судовий реєстр по справі —906/1029/15

Рішення від 22.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 09.07.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні