Ухвала
від 17.03.2015 по справі 914/1820/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.03.2015 р. Справа№ 914/1820/14

Господарський суд Львівської області у складі судді Морозюка А.Я.,

при секретарі Чопко К.М.

розглянувши в судовому засіданні справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» , с. Нове Село Городоцького району Львівської області

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» (81573, Львівська область, Городоцький район, с. Нове Село, ідентифікаційний код 38636558)

за участю представників кредиторів:

від ТзОВ В«Юридична компанія В«Де ЛексВ» : не з'явився

від ФГ В«УніяВ» : не з'явився

від ТзОВ В«Факторингова компанія В«ОмегаВ» : ОСОБА_1 - представник

від банкрута: ОСОБА_2 - ліквідатор, ОСОБА_3 - представник

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» подало до суду заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» (81573, Львівська область, Городоцький район, с. Нове Село, ідентифікаційний код 38636558) в порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою суду від 28.05.2014 р. заяву прийнято до розгляду; підготовче засідання суду призначено на 05.06.2014 р.

Ухвалою суду від 05.06.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТзОВ В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, розгляд справи призначено на 17.06.2014 р.

Постановою суду від 17.06.2014 р. ТзОВ В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру; покладено обов'язки ліквідатора ТзОВ В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» на голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2; наступне засідання суду призначено на 09.09.2014 р.

Повідомлення про визнання ТзОВ В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 18.06.2014 р. за №5062.

Розгляд справи відкладався з підстав викладених у відповідних ухвалах суду. Наступне судове засідання призначено на 17.03.2015 р.

17.03.2015 р. ліквідатор подав суду клопотання, в якому з метою виявлення активів банкрута для включення таких до ліквідаційної маси ТзОВ «Компанія «Ельпласт-Україна» просить витребувати від Державної реєстраційної служби Львівського МУЮ інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна ТзОВ «Компанія «Ельпласт-Україна».

В судовому засіданні 17.03.2015 р. ліквідатор та представник банкрута підтримали клопотання про витребування відповідної інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Пояснили, що на запит ліквідатора може бути лише надано витяг по нерухомому майну по адресі банкрута, а необхідним є отримання інформації по юридичній особі в цілому.

Частиною 2 ст. 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» встановлено, що інформація про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру прав для фізичних та юридичних осіб інформація з Державного реєстру прав надається виключно за об'єктом нерухомого майна в електронній формі через офіційний веб-сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації прав, чи в паперовій формі шляхом подання заяви особисто або пересилання поштового відправлення органам державної реєстрації прав та нотаріусам у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Частиною 3 ст.28 Закону встановлено, що для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби безпеки України, адвокатів, нотаріусів інформація з Державного реєстру прав у зв'язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, надається за суб'єктом права чи за об'єктом нерухомого майна в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав за умови ідентифікації відповідної посадової особи за допомогою електронного цифрового підпису. Порядок доступу до Державного реєстру прав визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2014 р. №722 «Деякі питання надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження» (із змінами і доповненнями) затверджено Порядок доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби безпеки, нотаріусів, адвокатів до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Проте частиною 3 Постанови установлено, що до 1 жовтня 2015 р. до укладення договору про надання доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та отримання електронного цифрового підпису для роботи з Державним реєстром прав суди, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи доходів і зборів, органи Служби безпеки та інші органи державної влади (посадові особи) мають право отримувати інформаційну довідку з Державного реєстру прав у паперовій формі як за об'єктом нерухомого майна, так і за суб'єктом права на нього на підставі письмового запиту, форму та вимоги до заповнення якого встановлює Міністерство юстиції. В інформаційній довідці зазначається інформація, наявна в Державному реєстрі прав, залежно від змісту запитуваної інформації.

Зазначена інформаційна довідка видається в порядку, передбаченому для надання фізичним та юридичним особам інформації з Державного реєстру прав, у паперовій формі та оформляється з використанням бланка, зразок та опис якого встановлює Міністерство юстиції.

Відповідно до п. 14 ст.15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» форма і вимоги до заповнення заяв та запитів, що подаються до органу державної реєстрації прав установлюються відповідно до законодавства.

Наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 р. №595/5 «Про впорядкування відносин, пов'язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 квітня 2012 р. за №590/20903 (із змінами і доповненнями), затверджено відповідну форму запиту про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до ч. 4 ст.29 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», суд звільняється від плати за отримання інформаційної довідки з Державного реєстру прав.

Згідно зі ч.1, ч.2 ст.4-5 ГПК України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Рішення і постанови господарських судів приймаються іменем України. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Згідно зі ч.1, ч.3 ст.38 ГПК України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

На підставі викладеного вище, з метою отримання офіційної інформації, яка є необхідною для встановлення майна банкрута у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«Компанія В«Ельпласт-УкраїнаВ» , суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання ліквідатора та звернення до Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції із відповідним запитом для отримання інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 2, 38, 40, 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ч.ч. 2, 3 ст.28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», ст.ст. 38, 86 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Направити на адресу Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції (79040, м. Львів, вул. Городоцька, 299) запит про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (запит додається).

2. Зобов'язати Реєстраційну службу Львівського міського управління юстиції (79040, м. Львів, вул. Городоцька, 299) надати інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у відповідності до запиту.

Інформаційну довідку надати до 17.04.2015 р. При наданні інформаційної довідки посилатись на номер справи №914/1820/14, судді Морозюку А.Я.

3. Копію ухвали надіслати Реєстраційній службі Львівського міського управління юстиції.

Суддя Морозюк А.Я.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.03.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50658606
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1820/14

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 22.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 07.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 09.09.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 28.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 18.11.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні