Постанова
від 17.09.2015 по справі 822/5457/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5457/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2015 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Лабань Г.В. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Кам'янець-Подільської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Хмельницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю торгова фірма "Веснянка" про накладення арешту на кошти та інші цінності, -

ВСТАНОВИВ :

Кам'янець-Подільська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Хмельницькій області звернулася до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю торгова фірма "Веснянка" про накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банках у яких обслуговується ТОВ ТФ "Веснянка" в сумі 100269,31 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що за відповідачем рахується податковий борг в сумі 100269,31 грн., який в добровільному порядку ним не сплачений, а вжиті позивачем заходи по погашенню боржником податкового боргу не призвели до позитивного результату. А тому просить накласти арешт на кошти та інші цінності вказаного платника податків, що знаходяться у банківських установах.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав до суду заяву про розгляд справи без його участі. Позов підтримав в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про причини неявки не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином за адресою зазначеною у Витязі з ЄДР. Проте на адресу суду повернувся конверт із відміткою "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до ч. 6 ст. 12, ч. 1 ст. 41, ч. 6 ст. 128 КАС України, у випадку неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі під час судового розгляду повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не відбувається, розгляд справи проводиться в письмовому провадженні.

Суд дослідивши докази по справі, вважає що адміністративний позов необхідно задовольнити з наступних підстав.

Судом встановлено, що позивач - товариство з обмеженою відповідальністю торгова фірма "Веснянка", код ЄДРПОУ14172224, зареєстроване як юридична особа.

Відповідно до п. 16.1.4. ст. 16 Податкового кодексу України (далі - ПК України) відповідач зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Згідно з пп. 14.1.175. п. 14.1 ст. 14 ПК України, податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання;.

Згідно п.20.1.33. ст. 20 ПК України, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо накладення арешту на кошти та інші цінності, що знаходяться в банку, платника податків, який має податковий борг, у разі якщо у такого платника податків відсутнє майно та/або його балансова вартість менша суми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джерелом погашення податкового боргу;.

Суд встановив, що постановою Хмельницького окружного адміністративного суду по справі №822/3724/14 від 10.09.2014 задоволено позов Кам'янець - Подільської ОДПІ про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю торгова фірма "Веснянка", код 14172224 на користь Кам'янець-Подільської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області податковий борг на загальну суму 5952,67 (п'ять тисяч дев'ятсот п'ятдесят дві гривні шістдесят сім копійок) гривень з банківських рахунків та готівки платника податків - відповідача.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду по справі №822/1231/14 від 28.04.2014 задоволено позов Кам'янець - Подільської ОДПІ про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю торгова фірма "Веснянка" м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області на користь Державного бюджету України податковий борг в розмірі 92487,50 грн., (дев'яносто дві тисячі чотириста вісімдесят сім гривень п'ятдесят копійок) шляхом стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків і стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків.

Зазначені постанови набрали законної сили.

На виконання вказаних постанов Хмельницького окружного адміністративного суду позивачем виставлені в установи банків на рахунки відкриті боржником, інкасові доручення про погашення податкового боргу відповідачем. Вищевказані інкасові доручення позивачу повернуті кредитними установами з відміткою про те, що кошти на рахунках боржника відсутні.

З метою виявлення майна, яке можливо використати як джерело погашення податкового боргу, податковою інспекцією направлено запити до відповідних державних установ.

Згідно довідки центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування м. Кам'янця-Подільського та Кам'янець-Подільського району УДАІ УМВС України в Хмельницькій області № 320/3248 від 24.01.2014 року у відповідача відсутні транспортні засоби.

На запит інспекції від Реєстраційної служби Кам'янець-Подільского міськрайонного ління юстиції Хмельницької області отримано:

інформаційну довідку № 16515153 від 22.01.2014 р., у Реєстрі прав власності на оме майно відомості відсутні;

інформаційну довідку № 16515036 від 22.01.2014 р. про відсутність відомостей у жавному реєстрі іпотек;

інформаційну довідку № 16514901 від 22.01.2014 р. про відсутність відомостей у ому реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна;

інформаційну довідку з Державного реєстру іпотек № 16514786 від 22.01.2014 р.. про щдсутність відомостей у Реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що позивачем вжиті всі можливі та необхідні заходи для погашення податкового боргу відповідача, однак, зазначені заходи не призвели до погашення боргу.

На підставі вищевикладеного, позивачем правомірно заявлена вимога про накладення арешту на кошти та інші цінності що знаходяться у банківських установах.

Відповідно до ст. ст. 11, 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Таким чином, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та їх необхідно задовольнити.

Керуючись ст. ст. 11, 12, 41, 71, 86, 128, 158-163, 186, 254 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов Кам'янець-Подільської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Хмельницькій області задовольнити.

Накласти арешт на кошти та інші цінності Товариства з обмеженою відповідальністю «Веснянка» (код ЄДРПОУ 14172224, Хмельницька область, м. Кам'янець-Подільський, вул. Космонавтів, буд. 5) в сумі 100 269 (сто тисяч двісті шістдесят дев'ять) грн. коп., що знаходяться у банківських установах.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50687684
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5457/15

Постанова від 17.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 04.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні