Постанова
від 06.06.2006 по справі ас-13/145-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС-13/145-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,  

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "06" червня 2006 р.  об 16 год 15 хвил. в м. Харкові              Справа № АС-13/145-06

вх. № 4254/1-13

Суддя господарського суду Харківської області Водолажська Н.С.

за участю секретаря судового засідання Зіміна К.В.

представників сторін :

позивача - не з"явився;

відповідача - Онопрієнко Л.М. (дор. від 30.12.05р.);

по справі за позовом  ТОВ "Фірма Нисан", м. Харків   

до  ДПІ у Київському районі м. Харкова  

про зобов'язання вчинити певні  дії  

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ТОВ фірма „Нісан”, звернувся до суду з позовом про зобов”язання ДПІ у Київському районі м. Харкова визнати факт сплати ТОВ фірмою „Нісан” суми податку з власників транспортних засобів за четвертий квартал 2004р. В обгрунтування своїх вимог позивач вказує, що за ТОВ фірму „Нісан” податок з власників транспортних засобів за 4 квартал було сплачено третьою особою, що відповідає вимогам Порядоку передачі банками інформації про закриття рахунків клієнтів-платників і зборів (обов”язкових платежів) до органу державної подакової службиелектронними засобами та заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення ) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету.

Відповідач проти позовних вимог заперечує, посилаючись на те, що  при сплаті податку з власників транспортних засобів розрахункововий документ -платіжне доручення №1 від 13.01.05р. було заповнено з порушенням Порядоку передачі банками інформації про закриття рахунків клієнтів-платників і зборів (обов”язкових платежів) до органу державної подакової служби електронними засобами та заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення ) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ "Фірма Нісан" (код 14084472) знаходиться на обліку у ДПІ Київського району м.Харкова, є платником податків з власників транспортних засобів.

ДП ЮФ "Нісан-Титул" (код 24677888) - є дочірнім підприємством ТОВ "Фірма Нісан", знаходиться на обліку у ДПІ Орджонікідзевського району м.Харкова, не є платником податків з власників транспортних засобів.

Відповідно до ст.1 Закону України 'Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" від 11.12.1991р. №1963-XII платниками податку з власників транспортних засобів та  інших самохідних   машин   і  механізмів  є  підприємства,  установи  та організації,  які є юридичними особами,  іноземні  юридичні  особи (далі -  юридичні  особи),  а  також  громадяни України,  іноземні громадяни та особи без громадянства (далі -  фізичні  особи),  які мають  зареєстровані  в  Україні  згідно  з  чинним законодавством власні транспортні засоби, які відповідно до статті 2 цього Закону є об'єктами оподаткування.

Відповідно до ст. 5  Закону  податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів сплачується юридичними особами щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця,що настає за звітним кварталом.

Відповідно до ст.6 Закону України „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" у порядку визначеному податковими органами, юридичні особи подають за місцем свого знаходження та за місцем постійного базування транспортних засобів до податкових органів, у строки, визначені законом для річного звітному періоду, на основі бухгалтерського звіту (балансу) розрахунки суми податку за формою, затвердженою центральним податковим органом України.

Сума податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, що сплачується фізичними особами, обчислюється за ставками, визначеними у статті 3 цього Закону.

Від ДП ЮФ "Нісан-Титул (код 24677888) платіжним дорученням №1 від 13.01.2005р. була зарахована на р/р 33215807800004 (12020100-податок з власників транспортних засобів), відкритий у відділенні Державного казначейства у Київському районі м.Харкова,сума 540,00 грн.

Відповідно до додатку 2 "Порядку передачі банками інформації про закриття рахунків клієнтів-платників податків і зборів (обов'язкових платежів) до органів державної податкової служби електронними засобами та заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету", затвердженого наказом ДПА України від 13.03.2003р. №114 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 03.04.03р. за №255/7576 (далі-Порядок №114) при заповненні розрахункових документів у разі здійснення сплати за третіх осіб друкується ідентифікаційний код (номер) платника,за якого здійснюється така сплата, що відсутнє у платіжному дорученні від 13.01.05р. №1 від ДП ЮФ "Нісан-Тітул".

При сплаті податку з власників транспортних засобів у розрахунковому документі - платіжному дорученні №1-у полі "призначення платежу" ДП ЮФ "Нісан-Титул" був вказаний  ідентифікаційний код іншого підприємства ДП ЮФ "Нісан-Титул" - 24677888, що суперечить вимогам Порядку передачі банками інформації про закриття рахунків клієнтів-платників податків і зборів (обов'язкових платежів) до органів державної податкової служби електронними засобами та заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету". Таким чином, платіжним дорученням №1 від 13.01.05р.  був сплачений податок з власників транспортних засобів   іншим підприємством, а тому відповідач правомірно не зарахував сплату податку з власників транспортних засобів в сумі 540 грн.  за 4 квартал 2004р.  ТОВ фірмі "Нисан".

Виходячи з вищенаведеного в задоволенні позовних вимог необіхдно відмовити.

Керуючись статтями   7, 9, 17, 79, 94, 160 - 163  Кодексу адміністративного судочинства України , суд

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні позовних вимог відмовити.

Сторони та інші особи, якіберуть участь у справі, а також особи,  які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права,  свободи, інтереси чи обов'язки, мають право оскаржити в  апеляційному  порядку  постанову суду першої інстанції повністю або частково.

На постанову через суд першої інстанції може бути подана заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі.

Апеляційна скарга може бути  подана через суд першої інстанції протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Копія апеляційної скарги одночасно направляється до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанови набирає законної сили після закінчення строків для подачі заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлений 13.06.06р. о 14 год 30 хвил.

Суддя                                                                                            Водолажська Н.С.

 

Дата ухвалення рішення06.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу5069
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас-13/145-06

Постанова від 06.06.2006

Господарське

Господарський суд Харківської області

Водолажська Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні