Ухвала
від 14.04.2015 по справі 910/3087/15-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

14.04.2015Справа № 910/3087/15-г

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСКРАТЕЛ УКРАЇНА" доТовариства з обмеженою відповідальністю "ІСС ЛТД" простягнення 448 284,38 грн. Суддя Васильченко Т.В.

в присутності представників сторін:

від позивача Борисенко В.А., довіреність б/н від 26.03.2015; від відповідачане з'явилися.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ІСКРАТЕЛ УКРАЇНА" звернулося до господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ІСС ЛТД" про стягнення 448 284,38 грн.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 12.02.2015 порушено провадження у справі №910/3087/15-г та призначено до розгляду.

В судовому засіданні 14.04.2015 представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання своїх представників не направив, про причини неявки суду не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином.

Вимоги попередніх ухвал господарського суд міста Києва сторонами у даній справі не виконані.

Представник позивача в судовому засіданні подав клопотання про продовження строку розгляду спору на 15 днів.

Відповідно до ч. 3 ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Чи є той чи інший випадок винятковим, вирішує суд з урахуванням конкретних обставин даної справи, в тому числі її складності, кількості учасників судового процесу, значного обсягу доказів, які підлягають збиранню та оцінці.

Враховуючи вищезазначене клопотання та з метою створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, забезпечення рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за доцільне його задовольнити, продовжити строк вирішення спору у справі № 910/3087/15-г на п'ятнадцять днів та відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд міста Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Продовжити строк вирішення спору у справі № 910/3087/15-г на п'ятнадцять днів.

2. Розгляд справи відкласти на 20.04.15 о 10:40 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького,44-Б в залі судових засідань № 11 .

3. Викликати для участі у судовому засіданні представників сторін, повноваження яких мають бути належним чином підтверджені.

4. Позивачу надати:

- заперечення на відзив відповідача;

- оригінали документів, доданих до позовної заяви в копіях - для огляду в засіданні;

- докази погашення відповідачем боргу у випадку їх наявності (в оригіналах - для огляду в судовому засіданні, у засвідчених копіях - до матеріалів справи).

5. Відповідачу надати:

- визначити коло осіб, які повинні приймати участь у розгляді справи з детальним обґрунтуванням;

- забезпечити проведення звірки розрахунків з позивачем з наданням необхідних документів, при незгоді з сумою боргу надати детальний та обґрунтований контррозрахунок;

- докази вже здійснених проплат та у випадку погашення заборгованості подати оригінали платіжних документів, засвідчені копії - до матеріалів справи;

- у випадку погашення заборгованості подати оригінали платіжних документів, засвідчені копії - до матеріалів справи;

- відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому ст. 59 ГПК України, з нормативно обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог та доданням оригіналів для огляду та належним чином засвідчених копій підтверджуючих документів, на які міститься посилання у відзиві, докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адресу позивача. Звернути увагу відповідача, що відзив повинен містити мотиви повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на законодавство;

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування подати оригінал і належним чином засвідчені копії статуту (положення); витяг від державного реєстратора про знаходження в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з усіма змінами за період з моменту здійснення державної реєстрації юридичної особи та станом на час винесення цієї ухвали; довідки про рахунки відкриті в банківських установах або органах Державного казначейства України;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору.

6. За відсутності витребуваних документів, або у випадку неможливості їх подання, надати обґрунтовані письмові пояснення з цього приводу.

7. Витребувані судом документи подати завчасно до початку судового засідання з супровідним листом через канцелярію суду.

8. Звернути увагу учасників судового процесу на необхідність виконання вимог ч. 2 ст. 36 ГПК України про належне засвідчення копій документів, які подаються до суду.

9. Попередити учасників процесу , що у випадку неподання витребуваних доказів, документів, або у випадку нез'явлення в судове засідання представників сторін, справу, відповідно до ст. 75 ГПК України, може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

10. Попередити учасників процесу , що при ухиленні від виконання вимог суду та участі у судовому засіданні до них можуть бути застосовані заходи, передбачені п. 5 ст. 83 ГПК України, а позивача - про правові наслідки, передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 ГПК України.

Суддя Т.В.Васильченко

Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено23.09.2015
Номер документу50690901
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/3087/15-г

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

Ухвала від 16.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

Рішення від 10.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 23.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 12.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Васильченко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні