Ухвала
від 17.09.2015 по справі 920/1373/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

17.09.2015 Справа № 920/1373/15 Господарський суд Сумської області у складі судді Костенко Л.А., секретаря судового засідання Олтушевської І.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 920/1329/15 за заявою Комунального підприємства В«Комунсервіс БілопілляВ» (41800, м. Білопілля, вул. Суворова, б.1; код ЄДРПОУ 35943856) про порушення справи про банкрутство,

За участі голови ліквідаційної комісії КП В«Комунсервіс БілопілляВ» - ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Головою ліквідаційної комісії Комунального підприємства В«Комунсервіс БілопілляВ» , щодо якого власником прийняте рішення про ліквідацію, подано до господарського суду заяву про порушення справи про банкрутство у зв'язку із недостатністю майнових активів для задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 31.08.2015 року заява про порушення справи про банкрутство прийнята до розгляду, призначено підготовче засідання на 14.09.2015р., яке відкладено для витребування додаткових документів.

Заявником подано до суду витребувані документи, головою ліквідаційної комісії у судовому засіданні підтримані вимоги про порушення справи про банкрутство з підстав викладених в заяві.

Заслухавши представника боржника, розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд вважає вимоги заявника такими що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 110 Цивільного кодексу України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин:

задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності);

під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

в інших випадках, передбачених цим Законом.

Відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

За наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі.

Відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Як вбачається з матеріалів справи боржник ОСОБА_2 підприємство В«Комунсервіс БілопілляВ» (код ЄДРПОУ 35943856) зареєстровано в ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, є юридичною особою і суб'єктом підприємницької діяльності.

27.03.2015р. п'ятдесят восьмою сесією шостого скликання Білопільська міська рада Сумської області прийняла рішення про ліквідацію юридичної особи - Комунального підприємство В«Комунсервіс БілопілляВ» (юридична адреса: Сумська область, м. Білопілля, вул. Суворова, б.1; код ЄДРПОУ 35943856), створена ліквідаційна комісія. Головою ліквідаційної комісії призначено ОСОБА_1.

Рішенням Білопільської міської ради від 19.08.2015р. вирішено голові ліквідаційної комісії ОСОБА_1 звернутися до господарського суду Сумської області з заявою про порушення справи про банкрутство Комунального підприємства В«Комунсервіс БілопілляВ» .

Відповідні відомості подано до державного реєстратора та внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, про що свідчить витяг з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 09.09.2015р.

В спеціальному друкованому засобі масової інформації Бюлетень державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців №315(10)2015р. (розділ 1.7 за №3865) розміщено оголошення про ліквідацію боржника та склад ліквідаційної комісії з зазначенням граничної дати подання заяв кредиторів.

Ліквідаційною комісією боржника проведено роботу з ліквідаційної процедури в ході якої встановлено наявність кредиторської заборгованості в сумі 704, 9 тис. грн.. та недостатність майнових активів і коштів для повного задоволення вимог кредиторів.

За боржником обліковуються транспортні засоби в кількості 8 одиниць на суму 32 606, 00 грн., обтяжені арештом.

Зазначені обставини підтверджені рішенням Білопільської міської ради, проміжним ліквідаційним балансом, затвердженим Білопільською міською радою, переліком кредиторів та доказами їх повідомлення. До заяви додані довідки: Державної інспекції сільського господарства від 11.06.2015р. за №1862; УДАІ УМВС в Сумській області від 11.06.2015р. за №10/3884; Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 30.06.2015р., Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження від 21.07.2015р.; ФДМУ по Сумській області щодо об'єктів державної власності за №11-05-02562 від 26.06.2015р.; довідка про залишок коштів, та відсутність цінних паперів, заява форми №8-ОПП про припинення, інвентаризаційні описи.

Таким чином зазначені обставини свідчать про наявність кредиторської заборгованості і недостатність майна і коштів для її погашення боржником, стосовно якого власником прийнято рішення про ліквідацію, а саме неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів.

За таких обставин вимоги заявника обґрунтовані. Суд порушує провадження у справі і призначає судове зсідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом.

Оголошення про порушення справи про банкрутство підлягає опублікуванню на офіційному сайті Вищого господарського суду України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 10, 11, 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Комунального підприємства В«Комунсервіс БілопілляВ» - задовольнити.

2. Порушити провадження у справі №920/1373/15 про банкрутство Комунального підприємства В«Комунсервіс БілопілляВ» (41800, м. Білопілля, вул. Суворова, б.1; код ЄДРПОУ 35943856).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Призначити судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом на 01.10.2015р. о 11 год. 10 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, пр. ім. Т.Г. Шевченка 18/1, кімната 109.

4. Участь в судовому засіданні представника боржника визнати обов'язковою.

5. Копію ухвали направити боржнику, органу ВДВС, Білопільському відділенню Сумської ОДПІ, Білопільському районному суду, державному реєстратору.

СУДДЯ Л.А. КОСТЕНКО

Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50692901
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/1373/15

Ухвала від 10.12.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 11.11.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Постанова від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 17.09.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні