Ухвала
від 08.02.2010 по справі 16/27-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"08" лютого 2010 р. Справа № 16/27-10

вх. № 856/6-16

Суддя господарського суду Харківської області Здоровко Л.М.

без участі представників сторін

розглянувши матеріали справи за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м. Харків

до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, м. Харків

видачу виконавчого документа

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до господарського суду Харківської області з заявою про видачу на підставі ст. 55, 56 Закону України "Про третейські суди" виконавчого документу.

Дослідивши заяву, суд приходить до висновку, що заява подана з порушенням п. 6 ст. 63 ГПК України, а саме.

Відповідності до абз. 4, 5 п.п. 2.2. Рекомендацій Вищого Господарського суду України від 11 квітня 2005 р. Про деякі питання практики застосування господарськими судами Закону України „Про третейські судиВ» (зі змінами та доповненнями, (надалі - Рекомендації) до заяви про видачу виконавчого документа додаються такі ж самі документи, що й до заяви про скасування рішення третейського суду. У разі невідповідності заяви про видачу виконавчого документа зазначеним вимогам вона повертається особі, яка її подала. Ця особа має право подати таку заяву повторно після усунення недоліків, які стали причиною її повернення.

Як вбачається з п. 1.8. Рекомендацій, до заяви про скасування рішення третейського суду повинні бути додані:

- оригінал або копія такого рішення. Відповідна копія має бути завірена: для постійно діючого третейського суду - головою цього суду або нотаріусом, для третейського суду ad hoc -у нотаріальному порядку. Господарському суду необхідно ретельно перевіряти зміст такої угоди на предмет її відповідності вимогам статті 12 Закону України "Про третейські суди", маючи на увазі, що недодержання передбачених цією статтею правил тягне за собою недійсність третейської угоди;

- документ чи документи, що підтверджують надіслання копії заяви іншій стороні (сторонам) у справі (поштова квитанція, фіскальний чек, повідомлення про вручення, розписка тощо);

- довіреність чи інший документ, який підтверджує повноваження особи на підписання заяви;

- інші документи, якщо вони мають значення для розгляду питання про скасування рішення третейського суду, тобто обгрунтовують вимоги про таке скасування (судові рішення, акти, листи, інші письмові матеріали, що містять відомості про обставини, викладені в заяві).

Заявник не надав суду належних доказів направлення відповідачу копії заяви з доданими до неї документами, у зв'язку з чим, заява підлягає поверненню без розгляду відповідно п. 6 ст. 63 ГПК України.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає за необхідне повернути заяву про видачу виконавчого документа та додані до неї документи заявнику для усунення допущених порушень.

Керуючись п. 6 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Повернути заяву про видачу викадавчого документа та додані до неї документи на 8 аркушах для усунення допущених порушень.

Суддя Здоровко Л.М.

Дата ухвалення рішення08.02.2010
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50695472
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/27-10

Ухвала від 08.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні