Ухвала
від 03.03.2010 по справі 11/29-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

"03" березня 2010 р. Справа № 11/29-10

вх. № 1534/4-11

Суддя господарського суду Черленяк М.І.

розглянувши матеріали по позовній заяві Військового прокурора Харківського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України, м. Київ

до ТОВ "Хантер", м. Харків

та до Харківської гарнізонної організації Товариства військових мисливців та рибалок Збройних сил України

про визнання договору купівлі-продажу недійсним

ВСТАНОВИВ:

Військовий прокурор Харківського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України звернувся до господарського суду з позовом до ТОВ "Хантер" та до Харківської гарнізонної організації Товариства військових мисливців та рибалок Збройних сил України про визнання договору купівлі-продажу недійсним.

Розглянувши матеріали позовної заяви та доадні до неї документи суд визнав їх такими, що відповідають вимогам статтей 1, 2, 3, 5, 10, 12, 21, 32 - 38, 45, 54-58 Господарського процесуального кодексу України, достатніми для прийняття до розгляду і порушення провадження у справі, в зв'язку з чим господарський суд призначає справу до розгляду в судовому засіданні.

Крім того, в позовній заяві прокурор просить суд з метою забезпечення позовних вимог в порядку статей 66, 67 ГПК України вжити заходів до забезпечення позову шляхом заборони першому відповідачеві вчиняти будь-які дії, що стосуються об'єктів спірного нерухомого майна та заборонити Харківському регіональному філіалу ДП "Центр державного земельного кадастру" при державіному комітеті України по земельних ресурсах вчиняти будь-які дії щодо оформлення земельної ділянки, розташованої по вул. Лагерній (Таборова) 2б в м. Харкові (військове містечко № 258).

Розглянувши вимогу прокурора про забезпечення позову суд вважає за необхідне вирішити вказане питання у призначеному судовому засіданні, оскільки для її розгляду вважає за необхідним витребувати від прокурора та позивача належне документальне та правове обгрунтування вимоги про забезпечення позову.

На підставі вишевикладеного та керуючись статтею 124 Конституції України, статтею 20 Господарського кодексу України, статтею 22 Закону України "Про судоустрій України", керуючись статтями 38, 61, 64, 65 Господарського процесуального Кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "22" березня 2010 р. о 10:40.

3.Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під'їзд, 2-й поверх, кабінет № 203.

4. Зобов'язати сторони за три дні до судового засідання подати до господарського суду:

позивачу - належним чином засвідчену копію довідки про включення до Державного реєстру підприємств і організацій України станом на дату подачі позовної заяви; довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

відповідачам - відзив на позовну заяву з документами в його обґрунтування; належним чином засвідчену копію довідки про включення до Державного реєстру підприємств і організацій України станом на дату порушення провадження по справі; довідку про номери поточних рахунків, відкритих в установах банків;

позивачу та відповідачу оригінали документів, копії яких додані в обґрунтування позовних вимог та заперечень на позов надати в судове засідання для огляду.

5. Зобов'язати прокурора та позивача надати до судового засідання належне документальне та правове обгрунтування вимог щодо забезпечення позову, а саме: конкретизувати та обгрунтувати, яким чином невжиття відповідних заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

6. Залучити до участі у справі на стороні позивача третю особу - Квартирно-експлуатаційний відділ м. Харкова (61024, м. Харків, вул. Пушкінська, 61).

7. Зобов'язати залучену третю особу надати господарському суду письмові пояснення по суті спору.

8. Попередити сторони, що у разі неявки сторони в судове засідання суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами відповідно до приписів статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

9. Звернути увагу сторін на те, що суд має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ненадіслання у встановлений строк відзиву на позовну заяву або витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону (пункт 5 статті 83 ГПК України).

Суддя Черленяк М.І.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.03.2010
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50695506
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/29-10

Ухвала від 12.07.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Івакіна В.О.

Ухвала від 22.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Ухвала від 14.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Ухвала від 03.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Постанова від 27.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

Ухвала від 09.12.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Ковтонюк Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні