Ухвала
від 19.09.2011 по справі 5023/7757/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"19" вересня 2011 р. Справа № 5023/7757/11

вх. № 7757/11

Суддя господарського суду Харківської області Жигалкін І.П.

без участі представників сторін

розглянувши заяву Фізичної особи ОСОБА_1 про вжиття заходів щодо забезпечення позову

по позовній заяві Фізичної особи ОСОБА_1, м. Харків

до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "База відпочинку-профілакторій "Хвойна", м. Харків

2. Фізичної особи ОСОБА_2, м. Харків

третяї особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Департамент державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради, м. Харків

про визнання недійсними установчих документів

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Фізична особа ОСОБА_1, звернувся до господарського суду Харківської області з позовною заявою про: визнання недійсним рішення загальних зборів засновників ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» (код ЄДРПОУ 37764443) про створення товариства з обмеженою відповідальністю «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» оформлене протоколом № 1 від 10 серпня 2011 р. і акту приймання-передачі нерухомого майна до нього; визнання недійсним статуту ТОВ «База відпочинку-профшакторіи «Хвойна» (код ЄДРПОУ 37764443) зареєстрованим виконавчим комітетом Харківської міської ради 12.08.2011р.; визнання недійсним запис № 14801020000051060 про державну реєстрацію ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» (код ЄДРПОУ 37764443)та припинення юридичної особи - ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» (код ЄДРПОУ 37764443).

Також позивачем було надано заяву про вжиття заходів щодо забезпечення позову шляхом заборони 1. Відповідачу вчиняти дії щодо оформлення на підставі рішення загальних зборів засновників ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» оформлене протоколом № 1 від 10 серпня 2011 р. і акту приймання-передачі нерухомого майна до нього та статуту ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» права власності на нерухоме майно - нежитлові будівлі бази відпочинку-профілакторію «Хвойна» що розташовано за адресою вулиця Вовчанський шлях, б. 15 в селі Петрівське Вовчанського району Харківської області, яке належить позивачу ОСОБА_3 на праві власності.

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

У першому із зазначених випадків заявник повинен обґрунтувати причини звернення із заявою про забезпечення позову. З цією метою та з урахуванням загальних вимог, передбачених статтею 33 ГПК України, обов'язковим є подання доказів наявності фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного заходу до забезпечення позову.

Відповідно п. 3 Роз’яснення Вищого господарського суду України № 02-5/611 від 23.08.1994 В«Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно, яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

У вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням такого: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Позивач просить вжити заходи до забезпечення позову шляхом заборони 1. Відповідачу вчиняти дії щодо оформлення на підставі рішення загальних зборів засновників ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» оформлене протоколом № 1 від 10 серпня 2011 р. і акту приймання-передачі нерухомого майна до нього та статуту ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» права власності на нерухоме майно - нежитлові будівлі бази відпочинку-профілакторію «Хвойна», що розташовано за адресою вулиця Вовчанський шлях, б. 15 в селі Петрівське Вовчанського району Харківської області, яке належить позивачу ОСОБА_3 на праві власності.

Однак, заява позивача ґрунтована на припущеннях. Позивач не надав жодних доказів, з чого б можна було зробити висновок про те, що невжиття заходів до забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

З урахуванням вищезазначеного, суд дійшов висновку про те, що в задоволенні заяви Фізичної особи ОСОБА_1 про вжиття заходів щодо забезпечення позову, а саме, заборони 1. Відповідачу вчиняти дії щодо оформлення на підставі рішення загальних зборів засновників ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна»оформлене протоколом № 1 від 10 серпня 2011 р. і акту приймання-передачі нерухомого майна до нього та статуту ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна»права власності на нерухоме майно - нежитлові будівлі бази відпочинку-профілакторію «Хвойна», що розташовано за адресою вулиця Вовчанський шлях, б. 15 в селі Петрівське Вовчанського району Харківської області, яке належить позивачу ОСОБА_3 на праві власності відмовити.

Керуючись статтями 66, 67, 86 Господарського процесуального Кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Фізичної особи ОСОБА_1 про вжиття заходів щодо забезпечення позову, а саме, заборони 1. Відповідачу вчиняти дії щодо оформлення на підставі рішення загальних зборів засновників ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» оформлене протоколом № 1 від 10 серпня 2011 р. і акту приймання-передачі нерухомого майна до нього та статуту ТОВ «База відпочинку-профілакторій «Хвойна» права власності на нерухоме майно - нежитлові будівлі бази відпочинку-профілакторію «Хвойна», що розташовано за адресою вулиця Вовчанський шлях, б. 15 в селі Петрівське Вовчанського району Харківської області, яке належить позивачу ОСОБА_3 на праві власності відмовити.

Суддя Жигалкін І.П.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50696127
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/7757/11

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 19.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

Ухвала від 13.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Жигалкін І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні