Постанова
від 09.06.2010 по справі б-24/66-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"09" червня 2010 р. Справа № Б-24/66-10

вх. № 4750/2-24

Суддя господарського суду Плахов О.В.

при секретарі судового засідання Лиховид Д.О.

За участю :

представник кредитора - ОСОБА_1, довіреність № 959/9/10-035 від 15.03.10 р., ДПІ у Московському районі м. Харкова;

арбітражний керуючий - ОСОБА_2, ліцензія серія АВ № 081149 від 24.07.06 р.

Розглянувши справу за заявою

ДПІ у Московському районі м. Харкова

до ТОВ "Полтава - Опт", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

ДПІ у Московському рійоні м.Харкова звернувся до господарського суду з заявою про визнання відсутнього боржника - банкрутом. В заяві кредитор зазначає, що боржник має податкову заборгованість в сумі 4123,91 рн., податкову звітність до органів державної податкової інспекції не подає більше року. Також, кредитор просить призначити ліквідатором відсутнього боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2, ліцензія серії АВ № 081149 від 24.07.06 р.

Представник кредитора в судовому засіданні підтримав свою заяву, просив суд визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру.

Арбітражний керуючий ОСОБА_2 (ліцензія арбітражного керуючого серія АВ № 081149 від 24.07.06 р.) надав суду заяву про згоду на призначення його в якості ліквідатора боржника, сповістив суд, що порушень законодавства при виконанні обов'язків арбітражного керуючого і порушень строків подання інформації за час виконання своїх обов'язків він не мав. Не є особою, яка згідно з Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» є заінтересованою особою, раніше не здійснював управління боржником -юридичною особою, не є особою якій заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади, не має судимості за вчинення корисливих злочинів.

Боржник в судове засідання не з'явився, відзив на заяву кредитора суду не надав. Суд вважає можливим розглянути справу за його відсутності в порядку ч.12 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив, що заборгованість боржника перед кредитором складає 4123,91 грн., яка підтверджена актами ДПІ, податковими повідомленнями - рішеннями, податковими вимогами.

Згідно заяви та довідки № 844/9/24-027 від 10.03.10 р. податкові декларації, документи бухгалтерської звітності платника податків боржником до ДПІ останній раз надавались 20.04.07 р., що свідчить про те, що боржник більш ніж один рік не надає до податкового органу документів звітності.

У відповідності до ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом В» (далі по тексту-Закон) господарським судом справу про банкрутство відсутнього боржника порушується, якщо керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Враховуючи доведеність того, що боржник протягом року не надає до податкових органів податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, суд вважає за необхідне згідно п. 2 ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» визнати відсутнього боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого ОСОБА_2 щодо призначення його ліквідатором боржника, суд дійшов висновку, що ця заява на підставі п. 2 ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 22-34, 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Полтава-ОПТ", код 32166237, зареєстроване Виконавчим комітетом Харківської міської ради 15.05.03 р., остання дата реєстраційних дій 16.07.09 р., № рішення 14801440011035959, місцезнаходження: 61122 м.Харків, пр-т.Тракторобудівників, 140 корп. Б, кв.75, - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Встановити, що розмір безспірних вимог ДПІ у Московському районі м.Харкова до товариство з обмеженою відповідальністю "Полтава-ОПТ", код 32166237, складає 4123,91 грн.

3. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

4. З дня прийняття даної постанови скасовуються арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника, в тому числі податкова застава. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2, (ід.номер НОМЕР_1), (ліцензія арбітражного керуючого серія АВ № 081149 від 24.07.06 р.), місце проживання - АДРЕСА_1.

6. Зобов'язати ліквідатора в строк до „09В» грудня 2010 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі, докази розшуку майна, що належить банкруту та яке знаходиться у спільній власності членів господарства, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, докази повідомлення органів державної податкової служби, пенсійного фонду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідаційної процедури, баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора та ліквідаційний баланс, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

7. Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи порушувалася кримінальна справа у відношенні боржника або його посадових осіб, а також з'ясувати питання чи порушувалося виконавче провадження органами державної виконавчої служби у відношенні боржника за його місцезнаходженням. Крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута. Докази вжиття зазначених заходів надати суду.

8. Постанову направити кредитору, ліквідатору, банкруту, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДВС у Московському районі м.Харкова.

Суддя Плахов О.В.

Дата ухвалення рішення09.06.2010
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50707437
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-24/66-10

Ухвала від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Постанова від 09.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 28.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні