Ухвала
від 18.09.2015 по справі 392/1538/15-ц
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1538/15-ц

Провадження № 2/392/782/15

У Х В А Л А

18 вересня 2015 року ОСОБА_1

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Кратко Д.М., розглянувши позовну заяву подану ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард», треті особи: Реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області, Маловисківське районне управління юстиції Кіровоградської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування його державної реєстрації, -

в с т а н о в и в :

16 вересня 2015 року до суду надійшла позовна заява подана ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди та скасування державної реєстрації договору оренди.

В ч. 1 ст. 119 ЦПК України зазначається, що позовна заява подається в письмовій формі.

У відповідності до ч. 1 ст. 120 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

В порушення вимог ч. 1 ст. 120 ЦПК України, до позовної заяви було додано лише один примірник: Довіреності від 25 серпня 2015 року на представництво інтересів ОСОБА_3 громадянкою ОСОБА_2, копія Договору оренди земельної ділянки від 09 липня 2015 року, копія Державного акту на право власності на земельну ділянку, копію заяви ОСОБА_3 на ім'я Начальника реєстраційної служби Маловисківського РУЮ Кіровоградської області, копію Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права, копію паспорта ОСОБА_3, копію Висновка експерта № 296 від 06 вересня 2015 року.

Тому позивачу необхідно усунути зазначені вище недоліки та додати до позовної заяви в 3-х (трьох) примірниках зазначені вище документи, для надання їх для відповідачу та третім особам.

Відповідно до ч. 5 ст. 119 ЦПК України до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України В«Про судовий збірВ» судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України.

В ч. 3 ст. 6 Закону України В«Про судовий збірВ» серед іншого зазначається, що у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

З доданої до позовної заяви Квитанції № 40 від 16 вересня 2015 року вбачається, що ОСОБА_3 було сплачено судовий збір в сумі 487 грн. 20 коп. (чотириста вісімдесят сім гривень 20 коп.).

Проте судом також встановлено і те, що позивач при подачі позовної заяви не надав документ, що підтверджує сплату судового збору у передбаченому законом розмірі відповідно до кожної самостійної вимоги немайнового характеру, враховуючи зміст позовних вимог, який складається з двох самостійних вимог немайнового характеру, оскільки у своєму позові позивач просить суд:

- визнати недійсним Договір оренди земельної ділянки № 19 від 22 липня 2015 року, укладеного між ОСОБА_3 («Орендодавець») та Товариством з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард» («Орендар»), на користування земельною ділянкою, площею 3,65 га., що розташована на території Злинської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, строком на 10 (десять) років, державна реєстрація договору оренди землі проведена Реєстраційною службою Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області 16 липня 2015 року, за № 40769502;

- скасувати державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки № б/н від 22 липня 2015 року, укладеної від імені ОСОБА_3, здійснену в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про реєстрацію іншого речового права за № 40769502. Зобов'язати Реєстраційну службу Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області внести відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Тому позивачу необхідно усунути зазначені недоліки та додати оригінал документа, що підтверджує повну сплату судового збору у встановленому законом розмірі за подання до суду позовної заяви, яка складається з 2-х (двох) самостійних вимог немайнового характеру, сплативши ще додатково судовий збір в розмірі - 0,4 розміру мінімальної заробітної плати, що становить 487 грн. 20 коп. (чотириста вісімдесят сім гривень 20 коп.).

Згідно ст. 4 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Відповідно ч. 3 ст. 27 ЦПК України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати свої процесуальні обов'язки.

У відповідності до ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Таким чином заявнику необхідно привести заяву у відповідність до вимог ст. 119-120 ЦПК України.

Зазначене в сукупності, відповідно до ст. 121 ЦПК України є підставою для залишення позовної заяви без руху та зумовлює необхідність надати позивачу та його представнику строк для усунення зазначених вище недоліків.

Керуючись ст. 121, ст.ст. 208-210 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву подану ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування його державної реєстрації - залишити без руху.

Запропонувати позивачу, ОСОБА_3, та його представнику, ОСОБА_2, не пізніше п'яти днів з дня отримання копії ухвали усунути вказані в ухвалі недоліки, шляхом надання до суду належним чином оформленої позовної заяви.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Роз'яснити позивачу та його представнику, що визнання позову неподаним та його повернення, не позбавляє права позивача на повторне звернення із заявою до суду якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.М. Кратко

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення18.09.2015
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50741450
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1538/15-ц

Ухвала від 04.11.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 18.12.2015

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 05.10.2015

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 18.09.2015

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні