Постанова
від 22.12.2011 по справі 2а/1570/9259/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/9259/2011

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 грудня 2011 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Потоцької Н.В.

при секретарі Паровенко І.П.

розглянувши у порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до житлово-комунального підприємства «Таїровець» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків у сумі 68, 32 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

З позовом до суду звернулося Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до житлово-комунального підприємства «Таїровець», в якому позивач просить стягнути заборгованість по страховим внескам у сумі 68, 32 грн.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240 фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів. Фонд належить до цільових позабюджетних страхових фондів.

Згідно звіту (ф. 4 ФСС з ТВП) за перше півріччя 2010 року від 19.07.2010 року житлово-комунального підприємства «Таїровець» має заборгованість перед Одеським обласним відділенням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 68 грн. 32 коп.

Відповідач порушив вимоги діючого законодавства і не сплатив в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, що і стало підставою для звернення до суду з позовом.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач у судове засідання не з'явився, причин не явки до суду не повідомив, про дату, час і місце розгляду справи відповідач був повідомлений належним чином, про що свідчить повідомлення № 01441455, яке повернулося на адресу суду з відміткою пошти «за зазначеною адресою не проживає».

Згідно ч.11 ст.35 КАС України у разі невручення листа адресату з незалежних від суду причин, вважається, що такий лист вручений належним чином. Тому суддя прийшов до висновку про належне повідомлення відповідача та вручення йому ухвали про відкриття скороченого провадження по справі.

З огляду на викладене суд вважає, що справу можливо розглянути без участі представника позивача та відповідача, належним чином повідомленого про розгляд справи, на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази в їх сукупності, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд вважає за необхідне задовольнити даний позов повністю з наступних підстав.

Відповідно до ст. 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240 Відповідач, як страхувальник зобов’язав нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Законом України «Про розмір внесків на деякі види загальнообов’язкового державного соціального страхування» № 2213 від 11.01.2001 року, передбачений розмір внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням для роботодавців складає 1,5 відсоток суми фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці», та підлягають обкладанню податком з доходів фізичних осіб. В розділі 4 Інструкції «Про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності» затвердженою постановою Правління Фонду №16 від 26.06.2001 року, передбачено, що страхувальники, щомісячно нараховують страхові внески в розмірах, встановлених чинним законодавством. Нарахування здійснюються без зменшення заробітної плати на суму податків та обов'язкових платежів. Нараховані страхові внески сплачуються страхувальниками шляхом перерахування відповідних сум на рахунок Фонду.

Житлово-комунальне підприємство «Таїровець» 19 липня 2010 року, надало звіт (ф. 4 ФСС ТВП) про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, за перше півріччя 2010 року (а.с. 9). За даними звіту про нараховані внески, врахування та витрати, пов'язані із загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, заборгованість за відповідачем складає 68 грн. 32 коп.

Вказана сума відповідачем не сплачена, а тому підлягає стягненню відповідно до п. 2 ст. 30 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240 строк давності в разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій не застосовується.

Оцінюючи докази у справі в їх сукупності, законодавство, що регулює спірні правовідносини, суд дійшов висновку що позовні вимоги Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про стягнення з житлово-комунального підприємства «Таїровець» заборгованості по сплаті страхових внесків підлягають задоволенню, як обґрунтовані, підтверджені належними доказами та наявними матеріалами справи.

Статтями 11, 71 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи докази, наявні у матеріалах справи, що підтверджують заборгованість відповідача по страховим внескам у сумі 68, 32 грн., суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню повністю.

Керуючись ст. ст. 6-8, 71, 86, 128,158-163, 167 КАС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з житлово-комунального підприємства «Таїровець» (65496, Одеська область, Овідіопольський район, смт. Таїрово, вул.. 40-річчя Перемоги, 33, код ЄДРПОУ 25029074) на корить Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 68 грн. 32 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги, або в порядку ч.2 ст. 186 КАС України.

Повний текст постанови буде виготовлений та підписаний суддею на протязі п’яти діб.

Суддя /підпис/ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50790637
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/9259/2011

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні