Постанова
від 17.09.2015 по справі 822/5229/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5229/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2015 року 15 год. 10 хв.м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Майстер П.М. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Славутської об'єднаної державної податкової інспекції в особі Ізяславського відділення до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрне товариство" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся в суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрне товариство" про припинення юридичної особи.

На адресу суду повернувся конверт, який був надісланий відповідачу за адресою Хмельницька обл., Ізяславський район, с. Клубівка, вул. Заводська, буд. 1, з поштовою відміткою "за відмовою адресата від одержання". Відповідно до ч.11 ст.35 КАС України, розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовна заява обґрунтована та підлягає задоволенню в повному обсязі з наступних підстав.

Частиною 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 р. № 755-IV передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно акту від 10.08.2015 року, відповідач більше року, з ІІІ кварталу 2011 року не подавав звітності до податкового органу. Заборгованість по сплаті податків та зборів до бюджету у Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрне товариство" відсутня.

Відповідно до п.п.20.1.37 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

В силу п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України, контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

З врахуванням наведеного, суд вважає, що позовні вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 20, 67 Податкового кодексу України, ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", ст. 70, 71, 86, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Аграрне товариство" ( Хмельницька обл., Ізяславський район, с. Клубівка, вул. Заводська, буд. 1, код ЄДРПОУ - 32270884).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити Реєстраційній службі Славутського міськрайонного управління юстиції Хмельницької області для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення відповідно до ч.1 ст.38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємцівВ» .

Постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50801158
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5229/15

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 17.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні