Ухвала
від 15.10.2014 по справі 592/10741/14-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/10741/14-к

Провадження № 1-кс/592/3200/14

УХВАЛА

15 жовтня 2014 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 , без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянув клопотання слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення у кримінальному провадженні № за № 12013200440007071 від 23.10.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 27 «Світанок»

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження слідчого ОСОБА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, узгодженим з прокурором, про надання дозволу на проведення у кримінальному провадженні № 12013200440007071внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 23.10.2013 року, позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 27 «Світанок», яке мотивує тим, що Досудове розслідування проводиться за фактом того, що у зв`язку з численними скаргами про неправильне нарахування заробітної плати за відпрацьований час працівників ДНЗ № 27 «Світанок», які надходили до завідуючої вказаного закладу ОСОБА_3 , остання ініціювала перевірку спеціалістами Управління освіти та науки нарахування та виплати заробітної плати працівникам ДНЗ.

При перевірці виплат працівникам заробітної плати виявлені розбіжності перерахування заробітної плати, які були допущені бухгалтером ОСОБА_4 , яку 03.03.2010 року відповідно до наказу № 4 було прийнято на посаду бухгалтера за сумісництвом до ДНЗ (ясла-садочок) № 27 «Світанок». Згідно положень посадової інструкції ОСОБА_4 вела облік по нарахуванню заробітної плати за прийнятою формою бухгалтерського обліку з додержанням нормативно-правових актів, забезпечувала повне та достовірне відображення інформації, що міститься у прийнятих до нарахування заробітної плати первинних документів, але допустивши порушення посадової інструкції допустила неправильне нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників закладу заробітної плати належної їм до виплати та нарахування і перерахування до відповідних цільових фондів.

Таким чином на даний час виникла необхідність встановити правильність та достовірність нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників закладу заробітної плати належної їм до виплати, а також до відповідних цільових фондів; відповідні обов`язкові нарахування на заробітну плату та утримання до фондів, з урахуванням інформації управління освіти і науки Сумської міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Сумах та ДПІ в м. Сумах, а також нарахування і перерахування на доходи фізичних осіб із доходів платників податку у вигляді заробітної плати та відрахувань по єдиному соціальному внеску колишнім бухгалтером перевірку Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 27 «Світанок» за період з 01.03.2010 року до 11.10.2013 року ОСОБА_4 , що є підставами, які підлягають доказуванню відповідно до ст. 91 КПК України.

У зв`язку з цим необхідно перевірити документи, що стосуються вказаних питань на предмет правильності і достовірності внесених даних.

Відповідно до статуту Сумський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 27 «Світанок» засноване на державній власності.

Виходячи із зазначеного, Сумський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 27 «Світанок» є підконтрольною установою у розумінні норм ст. 2 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» інспектування якого, у формі ревізії, має здійснюватися Державною фінансовою інспекцією та її територіальними органами.

Вказаною ж статтею Закону, а також п. 4.1 Положення про державні фінансові інспекції у районах, містах та міжрайонні, об`єднані в районах та містах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.10.2011 № 1236 визначено, що завданням фінінспекції є здійснення фінансового контролю, зокрема й за ефективним використанням бюджетних коштів, достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності.

З огляду на зазначене, територіальний орган Державної фінансової інспекції України Державна фінансова інспекція в Сумській області, уповноважена перевіряти питання правильність та достовірність нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників ДНЗ заробітної плати належної їм до виплати, а також до відповідних цільових фондів.

Згідно п. 4 ч.2 ст. 40 КПК України слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Згідно ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частини п`ятої і сьомої свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду інші відомості.

Заслухавши думку слідчого, вивчивши клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки територіальний орган Державної фінансової інспекції України Державна фінансова інспекція в Сумській області, уповноважена перевіряти питання правильності та достовірності нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників закладу заробітної плати належної їм до виплати, а також до відповідних цільових фондів; відповідні обов`язкові нарахування на заробітну плату та утримання до фондів, з урахуванням інформації управління освіти і науки Сумської міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Сумах та ДПІ в м. Сумах, а також нарахування і перерахування на доходи фізичних осіб із доходів платників податку у вигляді заробітної плати та відрахувань по єдиному соціальному внеску колишнім бухгалтером перевірку Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 27 «Світанок» за період з 01.03.2010 року до 11.10.2013 року ОСОБА_4 , а на даний час виникла необхідність перевірити документи, що стосуються вказаних питань на предмет правильності і достовірності внесених даних

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 7, 8, 9, 10, 17 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», -

УХВАЛИВ:

1. Надати дозвіл на проведення у кримінальному провадженні № до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 23.10.2013 року, досудове розслідування у якому здійснюється слідчим відділом Сумського МВ УМВС України в Сумській області, позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 27 «Світанок» юридична та фактична адреса: м. Суми вул. Червонопрапорна, 23, код ЄРДПОУ 21112393.

2. Проведення ревізії доручити Державній фінансовій інспекції в Сумській області, визначити строк проведення ревізії в межах 15 робочих днів, а саме: з 27 жовтня 2014 року до 14 листопада 2014 року, охопивши перевіркою період з 01.03.2010 року до 11.10.2013 року.

3. У ході ревізії дослідити наступні питання:

3.1 Сума коштів отриманих Сумським дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) № 27 «Світанок» для нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників закладу заробітної плати належної їм до виплати, а також правильність та достовірність нарахування і перерахування до відповідних цільових фондів ( пенсійного фонду; фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань); відповідні обов`язкові нарахування на заробітну плату та утримання до фондів, з урахуванням інформації управління освіти і науки Сумської міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Сумах та ДПІ в м. Сумах, а також нарахування і перерахування на доходи фізичних осіб із доходів платників податку у вигляді заробітної плати та відрахувань по єдиному соціальному внеску, з державного бюджету місцевим бюджетом.

3.2. Перевірка правильності використання Сумським дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) № 27 «Світанок» грошових коштів отриманих з державного бюджету місцевим бюджетом для нарахування і перерахування на карткові рахунки працівників закладу заробітної плати належної їм до виплати, а також правильність та достовірність нарахування і перерахування до відповідних цільових фондів ( пенсійного фонду; фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань); відповідні обов`язкові нарахування на заробітну плату та утримання до фондів, з урахуванням інформації управління освіти і науки Сумської міської ради, управління Пенсійного фонду України в м. Сумах та ДПІ в м. Сумах, а також нарахування і перерахування на доходи фізичних осіб із доходів платників податку у вигляді заробітної плати та відрахувань по єдиному соціальному внеску.

При встановленні порушень щодо використання грошових коштів, визначити розмір матеріальної шкоди (збитків) та суб`єкт якому вона завдана.

4.У разі необхідності дослідити й інші питання, необхідність у дослідженні яким виникне в ході проведення ревізії та які матимуть важливе значення для повноти, неупередженості, об`єктивності та всебічності проведення ревізії і зробленого висновку за її результатом.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення15.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу50813166
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/10741/14-к

Ухвала від 15.10.2014

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні