Постанова
від 08.06.2011 по справі 4-84/11
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-84/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 червня 2011 року м. Коломия

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого - судді - Потятинника Ю.Р.,

з участю секретаря - Васильчук Я.В.,

прокурора - Данищука Д.М.,

захисника - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду скаргу ОСОБА_2 на постанову прокурора м. Коломиї від 06.05.2011р. про порушення кримінальної справи проти ОСОБА_2 за ст. 191 ч. 4 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Скаржник звернувся до суду до суду із скаргою на постанову прокурора м. Коломиї від 06.05.2011р. про порушення кримінальної справи проти ОСОБА_2 за ст. 191 ч. 4 КК України. Свою скаргу мотивує тим, що не передавав і не мав наміру передавати ОСОБА_3 в рахунок погашення боргу автомобіль «Фольсваген-Транспортер», яким користувався на підставі договору фінансового лізингу укладеного 21.07.2009р. з ТзОВ «Порше Лізинг Україна». Даний автомобіль лише зберігав разом з іншими автомобілями на території ткацької фабрики в м. Коломия. Тобто, не привласнював і не розтрачав ввірене йому майно. Вважає, що в даному випадку мають місце цивільно-правові відносини, а тому просить скасувати оскаржувану постанову.

Суд, дослідивши матеріали на підставі яких було порушено кримінальну справу, заслухавши пояснення скаржника, думку прокурора та захисника, не розглядаючи і не вирішуючи заздалегідь питання які вирішуються судом при розгляді справи по суті, вважає, що скарга безпідставна і не підлягає до задоволення, оскільки при винесенні оскаржуваної постанови прокурором не порушено вимоги ст. 94, 95, 98 КПК України щодо наявності відповідних приводів і підстав для винесення оскаржуваної постанови.

Так, в судовому засіданні встановлено, що постанова про порушення кримінальної справи була винесена прокурором за результатами проведеної дослідчої перевірки на підставі звернення ТзОВ «Порше Лізинг Україна». В ході дослідчої перевірки було вивчено договір фінансового лізингу, доручення, матеріали виконавчого провадження по виконання виконавчого напису нотаріуса про повернення об»єкту фінансового лізингу, опитано ОСОБА_2 та ОСОБА_4, з пояснень яких встановлено, що ОСОБА_2 передав автомобіль в рахунок погашення боргу разом з реєстраційними документами, ОСОБА_4 тривалий час користувався автомобілем, не видав автомобіль на вимогу державного виконавця. Постановою державного виконавця від 14.02.2011р. автомобіль було оголошено в розшук. Скаржник в судовому засіданні підтвердив, що на даний в нього існує заборгованість по договору фінансового лізингу з ТзОВ «Порше Лізинг Україна» на суму приблизно 13000 долларів США, що незважаючи на розірвання цього договору на вимогу лізингодавця не повернув останньому автомобіль, який передав на збереження третій особі. Місце зберігання автомобіля не вказав, третю особу не назвав.

Тому, суд не вбачає підстав для скасування постанови про порушення кримінальної справи по якій доцільно провести досудове слідство.

На підставі викладеного, керуючись ст. 236-8 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу залишити без задоволення.

Відновити проведення по справі слідчих дій.

Матеріали повернути прокурору м. Коломиї.

Копію постанови направити прокурору м. Коломиї, захиснику та скаржнику .

На постанову судді протягом 7 діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Івано-Франківської області. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови.

Суддя: Потятинник

Дата ухвалення рішення08.06.2011
Оприлюднено28.09.2015

Судовий реєстр по справі —4-84/11

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Постанова від 19.04.2011

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Яценко В. В.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Жмурко П. Я.

Постанова від 08.06.2011

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Біла Л. М.

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Постанова від 07.06.2011

Кримінальне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Томашевський В. А.

Постанова від 24.01.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні