Постанова
від 25.12.2007 по справі 2-а-1455/07
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-1455/07

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 грудня 2007 року 10 год. 30 хв. м. Рівне

Рівненський окружний адмі ністративний суд під головув анням судді Шарапи В.М. за учас тю секретаря судового засіда ння Пилипчук В.Є. та сторін, як і беруть участь у справі:

позивача: представник Крас ько В.М.

відповідача: представник н е з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Зарічненському районі до КП «Агропроменерго» про с тягнення заборгованості зі с плати страхових внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування в су мі 1272,74 грн., -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача 1272,74 грн. - забор гованості (недоїмки) зі сплат и страхових внесків на загал ьнообов' язкове державне пе нсійне страхування. В судово му засіданні представник поз ивача позовні вимоги підтрим ав. Просить стягнути з відпов ідача суму заборгованості.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, про причини неприбуття суд не повідомив , хоча був належним чином пові домлений про дату, час і місце судового розгляду. Суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі відповідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, повно і вс ебічно з' ясувавши всі обста вини справи в їх сукупності н а підставі чинного законодав ства, перевіривши їх дослідж еними у судовому засіданні д оказами, суд вважає, що позов п ідлягає до задоволення.

Судом встановлено, що згідн о даних обліку позивача за ві дповідачем станом на 14 листоп ада 2007 р. рахується заборгован ість по збору на обов' язков е державне пенсійне страхува ння до Управління Пенсійного фонду України у Зарічненськ ому районі на загальну суму 127 2,74 грн., що стверджено дослідже ними у судовому засіданні до казами: копіями карток особо вого рахунку відповідача, ви мог про сплату боргу, рішення м про застосування штрафних санкцій (а.с. 3-14).

Відповідно до ст.ст. 1, 2,4 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсій не страхування» відповідач є платником збору на обов'язко ве державне пенсійне страхув ання в розмірі 32,3 % від фактични х витрат на оплату праці прац івників, які включають витра ти на виплату основної і дода ткової заробітної плати та і нших заохочувальних та комп енсаційних виплат, у тому чис лі в натуральній формі, а тако ж винагороди, що виплачуютьс я громадянам за виконання р обіт (послуг) за угодами цивіл ьно-правового характеру.

Статтею 1 Закону України “Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування” в ід 09.07.2003 року №1058 встановлено, що страховими внесками є кошти відрахувань на соціальне ст рахування та збір на обов'язк ове державне пенсійне страху вання, сплачені згідно із зак онодавством, що діяло раніше ; кошти, сплачені на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно ч.6 ст. 20 цього ж Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітний період, не п ізніше ніж через 20 календарн их днів із дня закінчення цьо го періоду. Базовим періодом для відповідача у відповідн ості з абз.2 ч.6 ст.20 Закону від 09.07. 2003 року №1058, є календарний місяц ь

Однак, всупереч цьому, стано м на 14.11.2007 року відповідачем не сплачено страхові внески на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування в с умі 1272,74 грн.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України “Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування”, суми с трахових внесків своєчасно н е нараховані та/або не сплаче ні страхувальниками у строки , визначені статтею 20 цього За кону, в тому числі обчислені т ериторіальними органами Пен сійного фонду у випадках, пер едбачених частиною третьою с татті 20 цього Закону, вважають ся простроченою заборговані стю із сплати страхових внес ків (далі - недоїмка) і стягуют ься з нарахуванням пені та за стосуванням фінансових санк цій. Цією ж статтею встановле но право органів Пенсійного фонду звертатись до суду з по зовом про стягнення недоїмки .

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити повністю .

2. Стягнути з КП «Агропромен ерго» (смт. Зарічне, вул. Парти занська, 3, код ЄДРПОУ - 02780491, р/р 260053013804 в Ощадбанку, МФО 333368) на кори сть Управління Пенсійного фо нду України в Зарічненському районі (смт Зарічне, вул.. Л.Укр аїнки, 3, р/р 256063014373 в Зарічненсько му відділенні РОУ ВАТ «Держа вний Ощадний банк», МФО 333368, код ЄДРПОУ 22554940) заборгованість по внесках на обов' язкове дер жавне пенсійне страхування в сумі 1272 (одну тисячу двісті сім десят дві) грн. 74 коп.

3. Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не була подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

4. Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції, я кий ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження п одається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скл адення постанови в повному о бсязі - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. А пеляційна скарга може бути п одана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оска рження, якщо скарга подаєтьс я у строк, встановлений для по дання заяви про апеляційне о скарження.

Головуючий: В.М.Шарапа

Дата ухвалення рішення25.12.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу5083226
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1455/07

Постанова від 25.12.2007

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шарапа В.М.

Постанова від 02.10.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні