Ухвала
від 13.05.2015 по справі 404/3363/15-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/3363/15-к

Номер провадження 1-кс/404/721/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 травня 2015 року слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , секретарем ОСОБА_2 , слідчим ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Кіровоград клопотання слідчого СВ Кіровоградського MB УМВС України в Кіровоградській області про проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження № 12015120020000678 від 28.01.2015 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області звернувся до суду із клопотанням у кримінальному провадженні № 12015120020000678, яке погоджено прокурором прокуратури м. Кіровограда, про проведення обшуку приміщень, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , які являються безхазяйним нерухомим майном.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що ним здійснюється досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, яке внесене 28.01.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

В обґрунтування зазначив, що з метою встановлення усіх обставин кримінального провадження, осіб, які вчинили дане кримінальне правопорушення, форму їх вини, вид та розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, відшукування речових доказів, а саме незаконно виготовленої сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування та матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки, супроводжувальних документів, паспортів та сертифікатів на виготовлену сільськогосподарську техніку, документів про придбання матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки та інших документів що підтверджують незаконне виготовлення та продаж сільськогосподарської техніки, а також комп`ютерного обладнання та електронних носіїв, та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони знаходяться в будівлях та на території за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання підлягає задоволенню по наступним підставам.

Частиною 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Крім того, в ході досудового розслідування було встановлено, що відповідно до отриманої інформації (довідки) № 37170268 від 06.05.2015 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що приміщення, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , являються безхазяйним нерухомим майном.

За таких умов обґрунтовані доводи слідчого про необхідність проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування речових доказів, а саме незаконно виготовленої сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування та матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки, супроводжувальних документів, паспортів та сертифікатів на виготовлену сільськогосподарську техніку, документів про придбання матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки та інших документів що підтверджують незаконне виготовлення та продаж сільськогосподарської техніки, а також комп`ютерного обладнання та електронних носіїв.

Сукупність перелічених обставин доводить, що відшукувані речі можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні приміщеннях.

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст. 91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні; доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Таким чином, сторона кримінального провадження (слідчий) довів наявність достатніх підстав для одержання ним дозволу на проведення обшуку приміщень в АДРЕСА_1 , які являються безхазяйним нерухомим майном.

Заслухавши пояснення слідчого, враховуючи підстави і мотиви клопотання, дослідивши документи, додані до клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, а відшукувані предмети мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних предметах можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, що відшукувані предмети можуть знаходитися у зазначеному у клопотанні приміщенні, що відповідно до частини 5 ст. 234 КПК України, свідчить про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

Представлені матеріали кримінального провадження містять достатньо даних, які вказують про неможливість в інший спосіб здобути докази, які мають значення для кримінального провадження і можуть бути використані органами досудового розслідування у розкритті кримінального правопорушення, за умови дотримання слідчим вимог ст. 236 КПК України.

Керуючись ст.ст. 206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Кіровського ВМ УМВС України в Кіровоградській області ОСОБА_3 на проведення обшуку приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , які являються безхазяйним нерухомим майном та на план схемі Кіровоградського обласного об`єднаного бюро технічної інвентаризації позначено літерами А-2/Ж.Н=7.7, Б/Н=4.45, Л-2/Ж.Н=6.0, К/Н=2.7, З-1/Ж.Н=6.0, Г-2/Ж.Н=6.0, В/Н=2.3 з метою відшукання і вилучення незаконно виготовленої сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування та матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки, супроводжувальних документів, паспортів та сертифікатів на виготовлену сільськогосподарську техніку, документів про придбання матеріалів для виготовлення сільськогосподарської техніки та інших документів що підтверджують незаконне виготовлення та продаж сільськогосподарської техніки, а також комп`ютерного обладнання та електронних носіїв.

Ухвала починає діяти з дня її постановлення, протягом місяця, тобто до 13.06.2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного суду м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.05.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу50836433
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам кримінального провадження № 12015120020000678 від 28.01.2015 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —404/3363/15-к

Ухвала від 13.05.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Романюк Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні