Постанова
від 19.03.2007 по справі 1/410-нм
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/410-НМ

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "19" березня 2007 р.                                                     Справа № 1/410-НМ

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді Сичової О.П.

при секретарі Гаврушкевич О.О.

за участю представників сторін

від позивача Войдевич О.А. - представник за довіреністю

від відповідача не з'явився

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Житомирі (м.Житомир)  

до Приватного підприємства "Поліська фінансова компанія" (м. Житомир)

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Позивачем пред'явлено вимогу про припинення юридичної особи Приватного підприємства "Поліська фінансова компанія" (м. Житомир).

Відповідачі в засіданні суду позов не оспорили, вимоги ухвали суду від 22.02.07р. не виконав.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд встановив наступне.

Приватного підприємства "Поліська фінансова компанія" зареєстроване Житомирським міським виконавчим комітетом Ради народних депутатів 25.07.05р .

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" платник податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язаний подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як вбачається з довідки позивача відповідач не звітує перед податковою інспекцією з 1.01.04р.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.03р. підставою для постановлення судового рішення  щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Докази припинення юридичної особи Приватного підприємства "Поліська фінансова компанія" за рішенням засновника юридичної особи або уповноваженого ним органу в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється, зокрема, в результаті її ліквідації.

Відповідно до ст. 105 ЦК України, суд, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, призначає за погодженням з органом, який здійснює державну реєстрацію, комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію, ліквідатора) та встановлюють порядок і строки припинення юридичної особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", суд призначає в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строк та порядок її роботи.

Однак, відповідач не виконав цих вимог і пропозицій щодо складу ліквідаційної комісії не надав, що унеможливлює призначення ліквідаційної комісії господарським судом.

Враховуючи викладене, позов слід задоволити, юридичну особу відповідача припинити.

Відповідно до п. 4 ст. 94 КАС України передбачено, що у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до Закону України "Про систему оподаткування" від 25 червня 1991 року за №1251-XII, Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.03р. за №755-IV, керуючись ст. 94, 158-163, 167, 254, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд

                                                      ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити.

2. Припинити юридичну особу Приватне підприємство "Поліська фінансова компанія" , м. Житомир, вул. Щорса, 151, кв. 5,  код ЄДРПОУ 33649761.

3. Постанова господарського суду Житомирської області набирає законної сили в строки, встановлені ст. 254 КАС України.

Суддя                                                                       Сичова О.П.  

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - позивачу;

3 - відповідачу;

Дата ухвалення рішення19.03.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу508539
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/410-нм

Постанова від 19.03.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сичова О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні