Постанова
від 14.04.2009 по справі 12/139/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/139/08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом

          14.04.09                                                                                          Справа 12/139/08

          

                       Кредитори –1.Відкрите акціонерне товариство “Крименерго”, м. Сімферополь (код ЄДРПОУ 00131400), 95620, АР Крим,  м. Сімферополь, вул. Київська, 74/6

2. Орджонікідзевський районний центр зайнятості, 69063, м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, 13

3. Державна податкова інспекція у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, 69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14

4. Відділення виконавчої дирекції в м. Запоріжжя Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (69001, м. Запоріжжя, бул. Шевченка, 23);

5. Запорізьке обласне відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (69000, м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 12);

Боржник –Товариство з обмеженою відповідальністю “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” (код ЄДРПОУ 32607563)

69000, м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 40          

банківська установа, що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника –

                          Філія “Відділення ПІБ в м. Запоріжжя”, м. Запоріжжя

          

                                                                                                         Суддя  Владимиренко І.В.

Представники:

Від кредиторів  –ДПІ у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя - Каськова І.Є., дов. 52617/10-014,  від 19.11.07р., Подобуєва С.В., дов. № 52617/10-014, від 19.11.2007р.

Від Орджонікідзеського центру зайнятості – Гончаров О.Л., дов. № 543/10, від 25.12.08р.

Від ВВД фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань м. Запоріжжя –Ботова Г.В., дов. № 04/3082 від 09.12.08р.

Від кредитора  5 –Алілуєва К.В., дов. № 08-071 від 08.01.09р.

Від боржника –не з'явився

Представник розпорядника  майна –Константинова І.В., дов. № б/н від 22.12.08р.

        Засідання суду призначено з метою вирішення питання про санацію або ліквідацію боржника, а також затвердження розміру та порядку сплати розміру послуг, встановлений кредиторами арбітражному керуючому.

        Розглядається   протокол № 1 зборів кредиторів від 05.01.2009р.  на засіданні яких було визначено склад комітету кредиторів, протокол № 1 засідання комітету кредиторів ТОВ  “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” від 05.01.2009р.  на засіданні якого було прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання ТОВ “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” банкрутом та клопотання голови комітету кредиторів про визнання  ТОВ “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Свєшнікова В.В., та встановлено розмір оплати праці ліквідатору Свєшнікову В.В.

                    Кредиторами також прийнято рішення про встановлення розміру оплати послуг арбітражному керуючому у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання обов'язків ліквідатора підприємства-банкрута.

                  Відповідно п. 12 ст. 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого  санацією,  ліквідатора)  за кожен місяць здійснення ним своїх  повноважень  встановлюється  та  виплачується  в   розмірі, встановленому  комітетом  кредиторів і затвердженому господарським судом,  якщо інше не встановлено цим Законом,  але не  менше  двох мінімальних   заробітних   плат   та  не  більше  середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять  місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч.8 ст.16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

За ст.1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Враховуючи, що пропозицій відносно санації боржника до суду не надійшло, підприємство не здійснює фінансово-господарську діяльність та не представляється можливим поновити господарську діяльність, а також боржник неспроможній відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, клопотання кредиторів про відкриття ліквідаційної процедури ТОВ “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” не суперечить діючому законодавству, та підлягає задоволенню судом.                                                                                                                                                                                                               

          За пропозицією кредиторів ліквідатором призначити арбітражного керуючого  Свєшнікова В.В., який виконував функції розпорядника майна боржника і надав суду відповідну заяву.           

          Суд також вважає за необхідне затвердити розмір, порядок оплати послуг ліквідатора у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання обов'язків ліквідатора підприємства-банкрута.

         Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у строк до 14.10.2009р.

        Керуючись ч.10,12 ст.3-1. ч.І  ст.5, ч.8 ст.16, ст.ст.22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

                                                      ПОСТАНОВИВ:

Клопотання  голови комітету кредиторів  задовольнити.

           Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю “ПРОГРЕС - ГНАРОВСЬКА” (код ЄДРПОУ 32607563) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Свєшнікова Валерія Валентиновича,  ліцензія  АБ № 271506  від 10.11.2005р., ідентифікаційний код 2731313076, адреса: 69005, м. Запоріжжя, вул. Ладозька, 24/55.

                  Зобовязати ліквідатора здійснити в 5-ти денний строк публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом відповідно до ч.Ш ст.23 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Докази публікації  надати суду до 04.05.2009.

                  Затвердити рішення комітету кредиторів про встановлення оплати послуг арбітражному керуючому, встановлений протоколом засідання комітету кредиторів №1 від 05.01.2009р. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання обов'язків арбітражного керуючого підприємства-банкрута.

                   Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у строк до 14.10.2009р.

    

       Примірник постанови направити  кредиторам, боржнику, банку, ліквідатору Свєшнікову В.В., Державному реєстратору Виконавчого  комітету Запорізької міської ради, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького МУЮ, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства, Запорізькій філії агентства з питань банкрутства, м. Запоріжжя.

           Суддя                                                                             В.І. Владимиренко                           Суддя                                         

дата призначення ліквідатора  14.04.09

ліквідатор:   Свєшніков Валерій Валентинович          

Дата ухвалення рішення14.04.2009
Оприлюднено23.10.2009
Номер документу5085754
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/139/08

Постанова від 14.04.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Постанова від 12.05.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 14.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 10.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні