Ухвала
від 22.09.2015 по справі 639/8407/15-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/8407/15-к

Провадження №1-кс/639/1084/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2015 року м. Харків

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання прокурора відділу за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна, -

в с т а н о в и в :

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання прокурора відділу за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна.

Клопотання обґрунтоване тим, що СВ Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32014220000000190 від 24.10.2014 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

Так, невстановлені особи завідомо знаючи про те, що засновник та службова особа ПФ «Каскад ТСВ» (код за ЄДРПОУ 25609699) ОСОБА_4 , ніякого відношення до діяльності даного підприємства фактично немає, з метою приховування злочинного наміру, спрямованого на одержання неконтрольованого державою доходу, здійснили підробку офіційного документу, а саме податкової декларації з податку на додану вартість за серпень 2014 року ПФ «Каскад ТСВ», після чого, для надання даному документу офіційного характеру 23.09.2014 надали його до Західної ОДПІ м. Харкова (Жовтневий район).

До Західної ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області 23.09.2014 кур`єрською поштою надійшла податкова декларація ПФ «Каскад ТСВ» з ПДВ за серпень 2014 року, де в графі «Керівник» зазначено ОСОБА_4 , та є відповідний підпис.

Згідно з отриманої від відділу протидії корупції Білгородської митниці Федеративної митної служби Росії заяви ОСОБА_4 , останній повідомив, що про те, що він є засновником, головним бухгалтером та директором ПФ «Каскад ТСВ» йому не відомо, відношення до реєстрації та фінансово-господарської діяльності підприємства він не має.

Таким чином невстановлені слідством особи здійснили підроблення податкової декларації ПФ «Какскад ТСВ» з податку на додану вартість за серпень 2014 року №1400016150 та подали її до Західної ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області (вх.№1144/10 від 23.09.2014), чим вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.358 КК України.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що ПФ «Каскад ТСВ» є не єдиним підприємством вказаної злочинної групи осіб, так встановлено, що до вказаної групи підприємств відносяться ТОВ «Кепіталс груп» (код ЄДРПОУ 39621694) та ТОВ «Серпантин плюс» (код ЄДРПОУ 39633359), які окрім надання послуг з мінімізації податкових зобов`язань підприємствам реального сектору економіки, здійснюють переведення безготівкових коштів у готівку та навпаки, та в подальшому здійснюють обмін отриманих злочинним шляхом готівкових грошових коштів у іноземну валюту, без відповідного відображення у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності.

Під час досудового розслідування було встановлено, що засновником та директором ТОВ «Кепіталс груп» (код ЄДРПОУ 39621694) є ОСОБА_5 .Допитана під час досудового розслідування в якості свідка ОСОБА_5 дала наступні свідчення, що приблизно в травні місяці 2015 року її знайомий на ім`я ОСОБА_6 запропонував їй заробити грошових коштів шляхом оформлення на своє ім`я фіктивного підприємства. При цьому реального відношення до господарської діяльності самого підприємства вона мати не буде,їй треба лише підписувати документацію, що будуть до неї привозити раз на місяць та при цьому вона буде отримувати за це по 500 гривень щомісяця. В зв`язку із тяжким матеріальним становищем вона погодилася на це. Після цього ОСОБА_6 познайомив її з чоловіком на ім`я ОСОБА_7 , що пояснив їй, що їй потрібно буде поїхати до м. Києва та підписати там деякі документи на відкриття підприємства. Після прибуття до Києва вона підписала документи на відкриття ТОВ «Кепіталс груп» та за допомогою невідомої їй дівчини, що зустріла її в ОСОБА_8 вона відкрила розрахунковий рахунок у відділенні банку «Софіївський». Після цього вона повернулася до м. Харків. Також вона пояснила, що жодних документів фінансової, бухгалтерської звітності вона не складала, не підписувала та до контролюючих органів не надавала, договорів з іншими підприємствами не укладала, печаток, штампів та бланків документації ТОВ «Кепіталс груп» вона не має та ніколи не мала, контрагентів підприємства ТОВ «Кепітался груп» вона назвати не може, бо їх не знає, місце знаходження офісного чи інших приміщень ТОВ «Кепіталс груп», а також його співробітників вона ніколи не бачила. Також вона повідомила, що під час здійснення процедури реєстрації ТОВ «Кепіталс груп» вона усвідомлювала, що здійснює створення фіктивного суб`єкта господарської діяльності.

Під час досудового розслідування було встановлено, що засновником та директором ТОВ «Серпантин плюс» (код ЄДРПОУ 39633359) є ОСОБА_9 . Допитаний під час досудового розслідування в якості свідка ОСОБА_9 дав наступні свідчення, що приблизно на початку 2015 року його знайомий на ім`я ОСОБА_10 запропонував йому заробити грошових коштів шляхом оформлення на своє ім`я фіктивного підприємства. При цьому реального відношення до господарської діяльності самого підприємства він мати не буде, йому треба лише підписувати документацію, що будуть до нього привозити раз на місяць та при цьому він буде отримувати за це по 500 гривень щомісяця. Після цього ОСОБА_10 познайомив його з чоловіком на ім`я ОСОБА_7 , що пояснив йому, що йому потрібно буде поїхати до м. Києва та підписати там деякі документи на відкриття підприємства. Після прибуття до ОСОБА_8 він підписав документи на відкриття ТОВ «Кепіталс груп» та за допомогою невідомої йому дівчини на ім`я ОСОБА_11 , що зустріла його в Києві він відкрив розрахунковий рахунок у відділенні банку «Софіївський». Після цього він повернулася до м. Харків. Також він пояснив, що жодних документів фінансової, бухгалтерської звітності він не складав, не підписував та до контролюючих органів не надавав, договорів з іншими підприємствами не укладав, печаток, штампів та бланків документації ТОВ «Серпантин плюс» він не має та ніколи не мав, контрагентів підприємства ТОВ «Серпантин плюс» він назвати не може, бо їх не знає, місце знаходження офісного чи інших приміщень ТОВ «Серпантин плюс», а також його співробітників він ніколи не бачив. Також він повідомив, що під час здійснення процедури реєстрації ТОВ «Серпантин плюс» він будучи обманутим за матеріальну винагороду оформив на своє ім`я фіктивне підприємство «Серпантин плюс» з метою зайняття незаконною діяльністю.

При детальному аналізі, використовуючи інформаційно-аналітичні бази на рівні Міндоходів встановлено, що основними товарно-матеріальними цінностями, які ТОВ "Кепіталс груп, ТОВ «Серпантин плюс» придбає у контрагентів-постачальників є: компонент моторних палив ароматичний марка Б, пиво "Баварія Преміум Пілзнер", пиво "Жигулі барне Бархатне", світери для чоловіків , брюки джинсові, ночні рубашки, двері металопластикові, планки для вікон, півтуші свинні морожені, пиво Бочкове, чайні суміші, фарба червона тепла концентрована, тканина полотняного переплетіння з 70% синтетичних комплексних ниток змішаних з бавовною, ножиці по металу прямі, тощо.

Основними товарно-матеріальними цінностями, які ТОВ "Серпантин плюс" та ТОВ «Кепіталс груп» постачає у бік контрагентів-покупців є: послуги з забезпечення технічної можливості доступу до контенту, виготовлення анімаційного ролику "Депозити Майя", мідний канал, цегла вогнетривка, рама гусениці, інжинірингові послуги, зубчата пара, барабан привода головного конвейера натяжний, редуктор привода гусеничного ланцюга для дробарки, вимірювальний інструмент (калібри різьбові), транспортно-експедиційні послуги, рейко шпальна решітка Р65 на з/б шпалах епюра 1600 знос 2 мм, проволока сварочна легірована діаметр 2 мм, стенд «Гнучка Черепиця», паливо-роздавальна колонка "Evrostar'' на 2 пістолетa LPG, щит управління, тощо.

Виходячи з вищезазначеного, можливо зробити висновок, щоТОВ "Кепіталс груп", ТОВ «Серпантин плюс» та ПФ «Каскад ТСВ» фактично є «податковими ямами», оскільки на них встановлено «обрив» ланцюга постачання, а також те, що фінансово-бухгалтерська документація вказаних підприємств носить ознаки фіктивності.

Також вищезазначені суб`єкти господарської діяльності входять до груп-підприємств одного конвертаційного центру, оскільки мають одних й тих самих контрагентів-постачальників та контрагентів покупців.

Під час досудового розслідування було встановлено, що ТОВ «Серпантин плюс» (код ЄДРПОУ 39633359) мало господарські взаємовідносини з ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499). ТОВ "Декопол" зареєстровано за податковою адресою: м. Харків, вул. Греківська, 106. Знаходиться на податковому обліку в Основ`янській ОДПI м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області. Керівником та засновником підприємства є ОСОБА_12 , головним бухгалтером підприємства є гр. ОСОБА_13 . Обсяг взаємовідносин ТОВ "Декопол" з ТОВ "Серпантин-Плюс" складає 100 000, 02 грн., у т.ч. ПДВ - 16 666,67 грн. ТОВ "Стройпол-Харків" зареєстровано за податковою адресою: АДРЕСА_1 . Знаходиться на податковому обліку в Основ`янській ОДПI м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області. Керівником та засновником підприємства є ОСОБА_14 ,головним бухгалтером підприємства є ОСОБА_15 .Обсяг взаємовідносин ТОВ "Стройпол-Харків" з ТОВ "Серпантин-Плюс" складає 100 000, 02 грн., у т.ч. ПДВ - 16 666,67 грн. ТОВ "Сіріус-Комплект" зареєстровано за податковою адресою: м. Харків, Мереф`янське шоссе, 9 -А. Знаходиться на податковому обліку в Основ`янській ОДПI м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області. Керівником підприємства є ОСОБА_16 . Засновником підприємства є ОСОБА_17 ,головним бухгалтером підприємства є ОСОБА_18 . Обсяг взаємовідносин ТОВ "Сіріус-Комплект" з ТОВ "Серпантин-Плюс" складає 299 999, 94 грн., у т.ч. ПДВ - 49 999, 99 грн.

Крім того в податкових деклараціях з податку на додану вартість ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект" в графі «телефон» вказаний один й той самий номер телефону, а саме: НОМЕР_1 , що й в розділі «контакти» на офіційному сайті компанії «Выставка-96» в мережі інтеренет, а саме: www.v96.biz. Також в податкових деклараціях з податку на додану вартість ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект" в графі «e-mail» вказано одні й ті самі реквізити адреси поштової скриньки, а саме:@v.96.biz, що й в розділі «контакти» на офіційному сайті компанії «Выставка-96» в мережі інтеренет, а саме: www.v96.biz.

Оперативними співробітниками ОУ СДПІ ОВП у м. Харкові МГУ ДФС з метою встановлення фактичного місцезнаходження ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект", під вигаданими приводами здійснено виклики на номери телефонів, які вказані в реквізитах податкової звітності ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект". За результатами телефонних розмов з представниками вищезазначених підприємств, встановлено, що ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект" фактично займають офісне приміщення розташоване за адресою: м. Харків, провулок Джерело, 7.

Під час досудового розслідування було встановлено, що ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499) знаходяться на податковому обліку в Основ`янській ОДПI м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області та фактично розташовані за адресою: м. Харків, пров. Джерело, 7 в приміщенні, що належить на праві власності Компанії «Брітанія Ентерпрайзіз Лімітед» відповідно інформаційної довідки №43651950 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.

17.09.2015 18.09.2015 за місцем розташування ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499) було проведено обшук, під час якого було виявлено та вилучено первинну бухгалтерську та податкову документацію, що відображає господарські взаємовідносини між ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект" та ТОВ «Серпантин плюс», яке входить до групи підприємств одного конвертаційного центру. Під час обшуку було виявлено та вилучено документи та предмети, що належить ТОВ "Декопол", ТОВ "Стройпол-Харків" та ТОВ "Сіріус-Комплект",

а саме:

- накладні ТОВ «Декопол» про поставку товару від 16.09.2015 на 90 арк.;

- транспортні накладні ТОВ «Декопол» від 16.09.2015 на 5 арк.;

- виписки по рахункам ТОВ «Декопол», ТОВ «Стройпол-Харків» та ТОВ «Сіріус-Комплект» від 24.07.2015 по розрахункам з ТОВ «Серпантин-Плюс» на 3 арк.;

- печатки та штампи ФОП ОСОБА_19 , ПП «Амалія», ФОП ОСОБА_20 , ФОП ОСОБА_21 , ФОП ОСОБА_22 , ФОП ОСОБА_23 , ФОП ОСОБА_24 , ПП «Амели», ТОВ «Сіріус-Комплект», ТОВ «Древстиль», ПП «Алівія плюс», ДП «ЕвПП «ДСП Логістік груп», ПП «Фірекс Плюс», ФОП ОСОБА_25 , ДФ «Евротекс» з яких зроблено відбитки на 2 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Сіріус- Комплект» та ТОВ «Серпантин-плюс» за період з 27.08.15 по 31.08.15 на 1 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Стройкол- Харків» та ТОВ «Серпантин- плюс» за період за 28.07.15 на 4 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Серпантин- плюс» за 24.07.15 на 4 арк.;

- пусті аркуші паперу з відбитками печаток ТОВ «Екоплит» (код 3719002) на 18 арк.;

- накладні між ТОВ «Комфортпол» та ТОВ «Консалт груп» на 4 арк.;

- накладні між ТОВ «Комфортпол» та ТОВ «Бдріола» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол-Харків» та ТОВ «Астера Груп» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Укрбуд Компані» на 12 арк.

- накладні між ТОВ «Сіріус- Комплект» та ТОВ «Індіго Компані» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ « Будактів- ТМ» на 22 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ «Оріс- АРТ» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ «Сістем- Технолоджі- М» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Стройпромгруп» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Проф- Буд-Ком» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Дніпробудтранс» на 5 арк.

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Астійкс» на 14 арк;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Ресурс Кепітал» на 24 арк.;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «ДАБ» на 9 арк.;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Фастон-Буд ЛТД» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Айстрійкс» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «ТБК Екобуд» на 5 арк;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Люкс Груп» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Радонс» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «А-дельта» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Будактив- ТМ» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Лінарес ЛТД» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Будактив-ТМ» на 32 акр.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Тех Проект ЛТД» на 16 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Енкод Констракшн» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Астійкс» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Тех Проект ЛТД» на 24 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Буд Інсайд» на 14 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Домус-Компані ЛТД» на 5 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Євроінбуд» на 5 арк.

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Сістем Технолоджі М» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Інрекс» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Євроінбуд» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Тех проект ЛТД» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Буд- Інсайд» на 14 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Ресурс- Кепітал» на 19 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Євроінбуд» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Вестінг» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Гермес- Пріор» на 5 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Промбуд Актів» на 3 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Інтер- Опт» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Сістем Технолоджі М» на 34 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Дніпробудтранс» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Надежда ЖК» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Інрекс» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Тех Проект ЛТД» на 18 арк.;

- жорсткий диск s/n: 0470J1FW431856- 1шт.;

- жорсткий диск s/n: S2bhJ90Z308100- 1шт,;

- жорсткий диск s/n: 5QZ48HX0-1шт,;

- жорсткий диск s/n: WMAYP5595258- 1шт.;

- жорсткий диск s/n: WMAYP2200085-1 шт.;

- щоденник синього кольору - 1шт;

- жорсткий диск S\n SOHVJ1WL700125 - 1 шт.;

- накладні по взаємовідносинам ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Серпантин-Плюс» за вересень 2015 року на 28 арк.;

- записна книжка з чорновими записами з надписом «Notebook» - 1 шт.;

- інструкція касирам на 1 арк.;

- зошит формату А-4 із записами на 11 арк.;

- накладні по взаємовідносинам ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Промбуд Актив» за серпень 2015 року на 32 арк.;

- документи по фінансовим взаємовідносинам підприємств зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку у табличному вигляді прошиті в 1 томі на 84 арк.;

- жорсткий диск S\n WD5003ABY-WMAYP5269329 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n S20BJ9FC222384 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n WCAEP1013634 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n 50026872540322D8 - 1 шт.;

- мобільний телефон марки Nokia IMEI: НОМЕР_2 - 1 шт.;

- електронний ключ №31488 - 1 шт.;

- накладні підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, по взаємовідносинам з контрагентами за 2013 -2014 роки в 1 томі на 256 арк.;

- чорнові записи в 1 томі на 78 арк.;

- накладні підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, по взаємовідносинам з контрагентами за 2013 -2014 роки в 1 томі на 133 арк.;

- документи підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, різного змісту в 1 томі на 217 арк.;

- грошові кошти в сумі 30125 грн. з аркушем паперу на якому написано: 17.09.2015 маг. ОСОБА_26 - 28095,0, К - 2030,0, О - 30,125,0;

- грошові кошти в сумі 32 751 грн. з аркушем паперу на якому написано: 16.09.2015 маг. ОСОБА_26 - 30312,0, К - 2324,0, П - 115,0, О - 32,751,0;

- грошові кошти в сумі 12 393 грн. з аркушем паперу на якому написано: Настя 16.09 - 12393;

- грошові кошти в сумі 14 441 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 10.09 - 14441 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 48 400 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 11.09 - 41400 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 22 896 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 14.09 - 22896 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 27 656 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 15.09 - 27656 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 7 767 грн. з аркушем паперу на якому написано: ОСОБА_28 16.09 Бавария 7767;

- грошові кошти в сумі 41 207 грн. з аркушем паперу на якому написано: Настя 12.09 - 41207;

- грошові кошти в сумі 56 370 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 16.09 - 56370 Марина, всього грошових коштів - 287007 грн.;

- договори по взаємовідносинам між підприємствами, зазначеними в ухвалі суду про проведення обшуку, та їх контрагентами за 2012-2015 роки в 1 томі на 134 арк.;

- договори по взаємовідносинам між підприємствами, зазначеними в ухвалі суду про проведення обшуку, та їх контрагентами за 2013, 2015 роки в 1 томі на 76 арк.

Належність вказаного майна підтверджується протоколом обшуку від 17.09.2015 за місцем розташування ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499): м. Харків, пров. Джерело, 7.

Прокурор вважає, що виявлені та вилучені готівкові грошові кошти здобуто з порушенням вимог чинного законодавства України, а саме отримано внаслідок взаємодії з підприємствами з ознаками фіктивності, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали, перевіривши доводи клопотання, приходжу до такого.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу.

За змістом п. п. 1, 4 ч. 2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: 1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; 4) набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Прокурором в судовому засіданні доведено, що речі та документи, вилучені 17.09.2015 року під час проведення обшуку в приміщеннях ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499): м. Харків, пров. Джерело, 7, на підставі ухвали слідчого судді Жовтневого району м. Харкова від 17.09.2015 року, відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 КПК України.

При цьому, в клопотанні не зазначено документів, що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, як того вимагає п. 3 ч. 2 ст. 171 КПК України, але зазначена обставина не може бути підставою повернення клопотання, адже відповідне майно не підлягає реєстрації.

Прокурором доведено, що арешт відповідного майна виправдовується потребами досудового розслідування та не матиме наслідком порушення прав та інтересів будь-яких осіб.

З огляду на викладене, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 167-174 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання прокурора відділу за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Харківської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна - задовольнити.

Накласти арешт арешту на документи, комп`ютерну техніку та носії інформації, що було виявлено 17.09.2015 під час проведення обшуку в приміщенні ТОВ "Декопол" (код ЄДРПОУ 38158436), ТОВ "Стройпол-Харків" (код ЄДРПОУ 38631570) та ТОВ "Сіріус-Комплект" (код ЄДРПОУ 33605499), що розташоване за адресою: м. Харків, пров. Джерело, 7, а саме:

- накладні ТОВ «Декопол» про поставку товару від 16.09.2015 на 90 арк.;

- транспортні накладні ТОВ «Декопол» від 16.09.2015 на 5 арк.;

- виписки по рахункам ТОВ «Декопол», ТОВ «Стройпол-Харків» та ТОВ «Сіріус-Комплект» від 24.07.2015 по розрахункам з ТОВ «Серпантин-Плюс» на 3 арк.;

- печатки та штампи ФОП ОСОБА_19 , ПП « ОСОБА_29 », ФОП ОСОБА_20 , ФОП ОСОБА_21 , ФОП ОСОБА_22 , ФОП ОСОБА_23 , ФОП ОСОБА_24 , ПП «Амели», ТОВ «Сіріус-Комплект», ТОВ «Древстиль», ПП «Алівія плюс», ДП «Евротекс», ТОВ «Декопол», ТОВ «Стройпол-Харків», ТОВ «Комфортпол», ФОП ОСОБА_30 , ПП «ДСП Логістік груп», ПП «Фірекс Плюс», ФОП ОСОБА_25 , ДФ «Евротекс» з яких зроблено відбитки на 2 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Сіріус- Комплект» та ТОВ «Серпантин-плюс» за період з 27.08.15 по 31.08.15 на 1 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Стройкол- Харків» та ТОВ «Серпантин- плюс» за період за 28.07.15 на 4 арк.;

- не підписані накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Серпантин- плюс» за 24.07.15 на 4 арк.;

- пусті аркуші паперу з відбитками печаток ТОВ «Екоплит» (код 3719002) на 18 арк.;

- накладні між ТОВ «Комфортпол» та ТОВ «Консалт груп» на 4 арк.;

- накладні між ТОВ «Комфортпол» та ТОВ «Бдріола» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол-Харків» та ТОВ «Астера Груп» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Укрбуд Компані» на 12 арк.

- накладні між ТОВ «Сіріус- Комплект» та ТОВ «Індіго Компані» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ « Будактів- ТМ» на 22 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ «Оріс- АРТ» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ « Стройпол Харків» та ТОВ «Сістем- Технолоджі- М» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Стройпромгруп» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Проф- Буд-Ком» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Стройпол Харків» та ТОВ «Дніпробудтранс» на 5 арк.

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Астійкс» на 14 арк;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Ресурс Кепітал» на 24 арк.;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «ДАБ» на 9 арк.;

- накладні між ТОВ «Декопол» та ТОВ «Фастон-Буд ЛТД» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Айстрійкс» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «ТБК Екобуд» на 5 арк;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Люкс Груп» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Радонс» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «А-дельта» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Будактив- ТМ» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Лінарес ЛТД» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Будактив-ТМ» на 32 акр.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Тех Проект ЛТД» на 16 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Енкод Констракшн» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Астійкс» на 13 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Тех Проект ЛТД» на 24 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Буд Інсайд» на 14 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Домус-Компані ЛТД» на 5 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Євроінбуд» на 5 арк.

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Сістем Технолоджі М» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Інрекс» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Євроінбуд» на 7 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Тех проект ЛТД» на 8 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Буд- Інсайд» на 14 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Ресурс- Кепітал» на 19 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Євроінбуд» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Вестінг» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Гермес- Пріор» на 5 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Промбуд Актів» на 3 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Інтер- Опт» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Сістем Технолоджі М» на 34 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Дніпробудтранс» на 10 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Надежда ЖК» на 6 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Інрекс» на 2 арк.;

- накладні між ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ « Тех Проект ЛТД» на 18 арк.;

- жорсткий диск s/n: 0470J1FW431856- 1шт.;

- жорсткий диск s/n: S2bhJ90Z308100- 1шт,;

- жорсткий диск s/n: 5QZ48HX0-1шт,;

- жорсткий диск s/n: WMAYP5595258- 1шт.;

- жорсткий диск s/n: WMAYP2200085-1 шт.;

- щоденник синього кольору - 1шт;

- жорсткий диск S\n SOHVJ1WL700125 - 1 шт.;

- накладні по взаємовідносинам ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Серпантин-Плюс» за вересень 2015 року на 28 арк.;

- записна книжка з чорновими записами з надписом «Notebook» - 1 шт.;

- інструкція касирам на 1 арк.;

- зошит формату А-4 із записами на 11 арк.;

- накладні по взаємовідносинам ТОВ «Сіріус-Комплект» та ТОВ «Промбуд Актив» за серпень 2015 року на 32 арк.;

- документи по фінансовим взаємовідносинам підприємств зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку у табличному вигляді прошиті в 1 томі на 84 арк.;

- жорсткий диск S\n WD5003ABY-WMAYP5269329 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n S20BJ9FC222384 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n WCAEP1013634 - 1 шт.;

- жорсткий диск S\n 50026872540322D8 - 1 шт.;

- мобільний телефон марки Nokia IMEI: НОМЕР_2 - 1 шт.;

- електронний ключ №31488 - 1 шт.;

- накладні підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, по взаємовідносинам з контрагентами за 2013 -2014 роки в 1 томі на 256 арк.;

- чорнові записи в 1 томі на 78 арк.;

- накладні підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, по взаємовідносинам з контрагентами за 2013 -2014 роки в 1 томі на 133 арк.;

- документи підприємств, зазначених в ухвалі суду про проведення обшуку, різного змісту в 1 томі на 217 арк.;

- грошові кошти в сумі 30125 грн. з аркушем паперу на якому написано: 17.09.2015 маг. ОСОБА_26 - 28095,0, К - 2030,0, О - 30,125,0;

- грошові кошти в сумі 32 751 грн. з аркушем паперу на якому написано: 16.09.2015 маг. ОСОБА_26 - 30312,0, К - 2324,0, П - 115,0, О - 32,751,0;

- грошові кошти в сумі 12 393 грн. з аркушем паперу на якому написано: Настя 16.09 - 12393;

- грошові кошти в сумі 14 441 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 10.09 - 14441 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 48 400 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 11.09 - 41400 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 22 896 грн. з аркушем паперу на якому написано: ОСОБА_31 НОМЕР_3 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 27 656 грн. з аркушем паперу на якому написано: ОСОБА_31 НОМЕР_4 - ОСОБА_27 ;

- грошові кошти в сумі 7 767 грн. з аркушем паперу на якому написано: ОСОБА_28 16.09 Бавария 7767;

- грошові кошти в сумі 41 207 грн. з аркушем паперу на якому написано: Настя 12.09 - 41207;

- грошові кошти в сумі 56 370 грн. з аркушем паперу на якому написано: Касса 5 16.09 - 56370 Марина, всього грошових коштів - 287007 грн.;

- договори по взаємовідносинам між підприємствами, зазначеними в ухвалі суду про проведення обшуку, та їх контрагентами за 2012-2015 роки в 1 томі на 134 арк.;

- договори по взаємовідносинам між підприємствами, зазначеними в ухвалі суду про проведення обшуку, та їх контрагентами за 2013, 2015 роки в 1 томі на 76 арк.

Місцем зберігання арештованого майна визначити прокуратуру Харківської області згідно з положенням з міжвідомчої інструкції «Про порядок вилучення, обліку, зберігання та передачі речових доказів у кримінальних справах, цінностей та іншого майна органами дізнання, досудового слідства і суду», від 27 серпня 2010 року.

Заборонити розпоряджатися та користуватися вищезазначеним майном.

Підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Також арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Харківської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення22.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу50863216
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —639/8407/15-к

Ухвала від 26.10.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Виноградова О. П.

Ухвала від 22.09.2015

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні