Постанова
від 16.12.2011 по справі 4-2622/11
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Галицький районний суд м.Львова

Справа № 4-2622/11

П О С Т А Н О В А

16.12.2011м.Львів

Суддя Галицького районного суду м.Львова Юрків О.Р.

при секретарі Чорненькій К.М.

з участю прокурора Зеніна Г.К.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові скаргу ОСОБА_1 на постанову про порушення кримінальної справи відносно ОСОБА_1, за ознаками злочину передбаченого ст.ст. 201 ч.1, 359 ч.1 КК України ,-

В С Т А Н О В И В :

скаржник звернувся до суду із скаргою на постанову про порушення кримінальної справи відносно ОСОБА_1 від 17.11.2011 року за ознаками злочинів передбачених ст.ст. 201 ч.1, 359 ч.1 КК України. В обгрунтування скарги покликається на те, що постанова винесена без повної, всебічної, об’єктивної перевірки матеріалів справи, всупереч вимогам чинного процесуального законодавства, за відсутності достатніх даних, приводів та підстав для порушення кримінальної справи. Просить постанову скасувати.

В судовому засіданні скаржник вимоги скарги підтримав, давши пояснення аналогічні викладеним у фабулі скарги.

Прокурор Зенін Г.К. та слідчий Кононенко Д.Л. проти задоволення скарги заперечили, покликаючись на те, що для порушення кримінальної справи були приводи та підстави, а тому постанова про порушення кримінальної справи винесена законно.

Перевіривши матеріали справи, матеріали на підставі яких прийнято рішення про порушення кримінальної справи, заслухавши пояснення учасників судового розгляду, висновок прокурора про безпідставність мотивів скарги, суд вважає, що скаргу слід залишити без задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до постанови від 17.11.2011 року відносно ОСОБА_1, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ст.ст. 201 ч.1, 359 ч.1 КК України.

Відповідно до ст.98 КПК України, при наявності приводів та підстав, зазначених у ст.94 КПК України, прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов’язані винести постанову про порушення кримінальної справи, вказавши приводи і підстави до порушення кримінальної справи, статтю кримінального закону, за ознаками якої порушується кримінальна справа, а також її подальше спрямування.

Як вбачається із матеріалів справи для винесення постанови про порушення кримінальної справи було достатньо приводів та підстав: протокол про порушення митних правил №1300/10000/11 від 02.09.2011 року; акт про проведення митного огляду товару від 10.07.2011 року; висновко №12.3-723 служби досліджень хімічної та промислової продукції Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Державної митної служби України; протокол обшуку від 08.11.2011 року; протокол огляду від 10.11.2011 року; протокол огляду від 09.11.2011 року.

Згідно ст. 94 КПК України приводами до порушення кримінальної справи є: заяви або повідомлення підприємств, установ, організацій, посадових осіб, представників влади, громадськості або окремих громадян. Справа може бути порушена тільки в тих випадках, коли є достатні дані, які вказують на наявність ознак злочину. На даній стадії кримінального процесу перевіряється лише наявність об'єктивних ознак, що характеризують подію злочину, й закон не вимагає від відповідних органів при вирішенні питання про порушення кримінальної справи надавати докази або вважати встановленими будь-які обставини.

Відповідно ч.2 ст.98 КПК України, якщо на момент порушення кримінальної справи встановлено особу, яка вчинила злочин, кримінальну справу повинно бути порушено щодо цієї особи.

Покликання скаржника на неналежність доказів при порушенні кримінальної справи, судом до уваги не приймається оскільки на даній стадії суд не перевіряє докази про наявність чи відсутність в діях особи ознак злочину, не вдається до оцінки цих доказів, що може бути вчинено лише при провадженні досудового слідства після порушення кримінальної справи в порядку визначеному процедурою, передбаченою КПК України

Відповідно до ст. 236-8 КПК України, суддя, розглядаючи скаргу на постанову про порушення кримінальної справи, повинен дослідити матеріали, на підставі яких було порушено справу, та перевірити наявність приводів і підстав для винесення зазначеної постанови, а також законність джерел отримання даних, які стали підставною до порушення справи, і не вправі розглядати й заздалегідь вирішувати ті питання, які вирішуються судом при розгляді справи по суті.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до висновку, що скаргу слід залишити без задоволення, оскільки постанова про порушення кримінальної справи винесена з дотриманням вимог чинного законодавства, за наявності приводів та підстав для винесення постанови, достатніх даних, які

вказують на наявність ознак злочину, та щодо вірного суб'єкта злочину, законних джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення кримінальної справи.

Керуючись ст.ст. 94, 95, 97, 98, 236-7, 236-8 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В :

скаргу ОСОБА_1 на постанову про порушення кримінальної справи відносно ОСОБА_1, за ознаками злочину передбаченого ст.ст. 201 ч.1, 359 ч.1 КК України залишити без задоволення.

Матеріали справи на підставі яких було прийнято рішення про порушення кримінальної справи повернути органу який проводить досудове слідство.

На постанову судді протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови судді.

Суддя О.Р.Юрків.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення16.12.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50869638
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2622/11

Постанова від 16.12.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 16.02.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Кальчук А. П.

Постанова від 08.12.2011

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Антонова Н. В.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Процько Я. В.

Постанова від 02.11.2011

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Антонова Н. В.

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Антонова Н. В.

Постанова від 25.08.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Цукуров В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні