Ухвала
від 29.04.2013 по справі 711/3884/13-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, 18001, (0472) 37-30-76

Справа № 711/3884/13-к

Провадження № 1-кс/711/870/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 квітня 2013 року Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Драник Н.П., при секретарі Мелещенко О.В., за участю прокурора Демченко М.І., розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12013250020000105 клопотання старшого слідчого в особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області Хлобистіна М.Л. про надання дозволу на проведення обшуку в службових і офісних приміщеннях ТОВ «ІТС» за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, -

Встановив:

Ст. слідчий в особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області Хлобистін М.Л. звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в службових і офісних приміщеннях ТОВ «ІТС» (код ЄДРПОУ 32653934), що знаходяться на другому поверсі трьохповерхової нежитлової будівлі за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1.

Клопотання мотивовано тим, що TOB «ITC» (код ЄДРПОУ 32653934, м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, директор та головний бухгалтер - ОСОБА_2, засновник - ОСОБА_3) у вересні 2011 року визнане переможцем тендеру, державним замовником якого виступало Управління житлово - комунального господарства Черкаської облдержадміністрації. 26.10.2011 в рамках державної програми «Реалізація пілотних проектів» між TOB «ІТС» в особі директора ОСОБА_2 та УЖКГ Черкаської облдержадміністрації в особі першого заступника начальника Управління ОСОБА_4 укладено та підписано договір про впровадження системи телемоніторингу та телекерування об'єктами водопостачання, водовідведення, а також заміну насосного обладнання на КП «Управління ВКГ» у м. Каневі (Черкаська область) на загальну суму 5 млн. 200,8 тис. грн., на виконання умов якого в адресу TOB «ITC» Управлінням житлово - комунального господарства Черкаської облдержадміністрації перераховано аванс в сумі 1,4 млн. грн. В подальшому, протягом жовтня - листопада 2011 року, службові особи ТОВ «ІТС» здійснили закупівлю матеріалів та комплектуючих на суму понад 400 тис. грн., а основну суму близько 1 млн. грн. з метою розкрадання бюджетних коштів перерахували на рахунки ТОВ «Сервіс Торг Плюс» (код ЄДРПОУ 37588011) і ТОВ «Інтайм Сервіс» (код ЄДРПОУ 37588027), які мають ознаки фіктивності, зареєстровані за однією адресою: м. Київ, вул. Хмельницька, 10, за якою фактично не знаходяться (адреса масової реєстрації), директора яких являються малозабезпеченими особами, зловживають спиртними напоями та не мають постійного місця роботи. Проведеною перевіркою встановлено, що будь - яких робіт по вказаному об'єкту не проводилось та насосного обладнання не поставлялось до теперішнього часу. Службові особи Управління ЖКГ Черкаської облдержадміністрації належних вимог щодо виконання робіт на вказаному об'єкті або повернення коштів до ТОВ «ІТС» не висували. Таким чином службові особи Управління ЖКГ Черкаської облдержадміністрації та ТОВ «ІТС» шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами на суму близько 960 тис. грн., чим державним інтересам завдано збитків в особливо великих розмірах.

По даному факту СУ УМВС України Черкаської області 04.02.2013 зареєстроване кримінальне провадження № 12013250020000105 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається достатньо підстав вважати, що в офісних і службових приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю «ITC» (код ЄДРПОУ 32653934), що знаходяться на другому поверсі трьохповерхової будівлі, яка розташована за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, можуть знаходитися речі і документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме: документи, чорнові записи в яких міститься інформація відносно осіб причетних до організації діяльності фіктивних підприємств (ТОВ «Інтайм Сервіс» і ТОВ «Сервіс торг плюс»), комп'ютерна техніка та носії інформації на яких можуть знаходитись відомості про ведення претензійної роботи з метою прикриття розкрадання бюджетних коштів та створення ззовні вигляду законної діяльності підприємства по здійсненню цивільно - правових відносин, речі (обладнання), які можуть мати значення для повного та об'єктивного розслідування кримінального провадження та здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, і їх необхідно вилучити шляхом проведення обшуку.

Орган досудового розслідування має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вищевказаних речей і документів з боку службових осіб ТОВ «ІТС», а тому проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді є єдиним способом досягнення завдань досудового розслідування.

Враховуючи вищевикладене, і те, що за місцем розташування ТОВ «ІТС» можуть знаходитися речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них можуть бути доказами під час судового розгляду просить надати дозвіл на проведення обшуку службових і офісних приміщень Товариства з обмеженою відповідальністю «ITC» (код ЄДРПОУ 32653934), що знаходяться на другому поверсі трьохповерхової нежитлової будівлі, яка розташована за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, з метою відшукання і вилучення речей і документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме: документів, чорнових записів в яких міститься інформація відносно осіб причетних до організації діяльності фіктивних підприємств (ТОВ «Інтайм Сервіс», ТОВ «Сервіс торг плюс» та можливо інших); комп'ютерної техніки та носіїв інформації на яких можуть знаходитись відомості про вчинений злочин та про ведення претензійної роботи з метою прикриття розкрадання бюджетних коштів; речей (обладнання), які можуть мати значення для повного та об'єктивного розслідування кримінального провадження та здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України, слідчий суддя, -

Ухвалив:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області Хлобистіна М.Л. про надання дозволу на проведення обшуку в службових і офісних приміщеннях ТОВ «ІТС» за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в службових і офісних приміщеннях Товариства з обмеженою відповідальністю «ITC» (код ЄДРПОУ 32653934), що знаходяться на другому поверсі трьохповерхової нежитлової будівлі, яка розташована за адресою: м. Черкаси, вул. Корольова, 38/1, з метою відшукання і вилучення речей і документів, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме: документів, чорнових записів в яких міститься інформація відносно осіб причетних до організації діяльності фіктивних підприємств (ТОВ «Інтайм Сервіс», ТОВ «Сервіс торг плюс» та можливо інших); комп'ютерної техніки та носіїв інформації на яких можуть знаходитись відомості про вчинений злочин та про ведення претензійної роботи з метою прикриття розкрадання бюджетних коштів; речей (обладнання), які можуть мати значення для повного та об'єктивного розслідування кримінального провадження та здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії цієї ухвали протягом місяця з дня її винесення.

Дві копії ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Драник Н.П.

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення29.04.2013
Оприлюднено26.09.2016
Номер документу50877884
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/3884/13-к

Ухвала від 29.04.2013

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні