Постанова
від 01.02.2010 по справі 4697/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2010 року м.Одеса

15год. 04хв.

Зала судових засідань №210

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Аракелян М.М.

При секретарі - Бєлогуб М.В.

За участю сторін:

Від позивача: ОСОБА_1 -представник за довіреністю №1229/10-010 від 19.01.2010р.

Від відповідача : не з'явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси до Приватного підприємства «СБАДР МЕН КОМПАНІ»про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адміністративна позовна заява Державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси, в якій позивач просить суд припинити юридичну особу Приватне підприємство «СБАДР МЕН КОМПАНІ».

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем вимог ст.9 Закону України «Про систему оподаткування»та наявність підстав для припинення юридичної особи згідно ст.38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» .

Відповідач у судові засідання не з'являвся, заперечення на позов не надав, уся кореспонденція суду, що направлялася на адресу відповідача, вказану у довідці з ЄДР юридичних осіб, поверталася із відміткою відділення поштового зв'язку, що за вказаною адресою ТОВ «СБАДР МЕН КОМПАНІ»не знаходиться. Відповідно до ч.8 ст.35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру.

В судовому засіданні представник ДПІ у Малиновському районі м.Одеси позовні вимоги підтримав.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані учасниками судового процесу докази в їх сукупності, заслухавши пояснення представника позивача, проаналізувавши положення чинного законодавства, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що Приватне підприємство «СБАДР МЕН КОМПАНІ» було зареєстроване як юридична особа 05.12.2005р. Виконавчим комітетом Одеської міської ради, ідентифікаційний код - 33970055.

10.01.2006р. відповідача взято на облік як платника податків у ДПІ у Малиновському районі м. Одеси за №6784, що підтверджується довідкою №28918/29-120 від 11.12.2008р.

Відповідно до довідки ДПІ у Малиновському районі м.Одеси №29792/15-107 від 26.12.2008р. Приватне підприємство «СБАДР МЕН КОМПАНІ»» не надає звітність по податку на прибуток до ДПІ з квітня 2007р.

Згідно з довідкою ДПІ у Малиновському районі м.Одеси №29644/24-105 від 22.12.2008р. у Приватного підприємства «СБАДР МЕН КОМПАНІ»станом на 22.12.2008р. відсутній податковий борг перед бюджетом.

Як вбачається з акту №436/15-1 від 25.12.2008р. Приватне підприємство «СБАДР МЕН КОМПАНІ»за юридичною адресою, вказаною у статутних документах, не знаходиться.

Відповідно до ч.1 ст.59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом, - за рішенням суду.

Згідно ч.6 ст.59 Господарського кодексу України суб'єкт господарювання ліквідується, зокрема, у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» юридична особа припиняється, зокрема і за судовим рішенням. Згідно ч.2 ст. 33 цього Закону юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до п.16.4 ст.16 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 28.12.1994р. №334/94-ВР платники податку у строки, визначені законом, подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний період, розраховану наростаючим підсумком.

Відповідно до п.п.4.1.4 п.4.1 ст.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000 р. №2181-III податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період.

Згідно ч.2 ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» від 15.05.2003р. №755-ІV, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідно до ст.4 Закону України В«Про систему оподаткуванняВ» платниками податків і зборів (обов'язкових платежів) є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законами України покладено обов'язок сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі).

Згідно до п.п.2, 3 ч.1 ст.9 цього Закону платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Частиною 1 ст.20 Закону України В«Про систему оподаткуванняВ» встановлено, що контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів) здійснюється державними податковими органами та іншими державними органами в межах повноважень, визначених законами.

Статус державної податкової служби в Україні, її функції та правові основи діяльності визначені Законом України В«Про державну податкову службу в Україні", відповідно до ст.2 якого завданням органів державної податкової служби, зокрема, є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України В«Про державну податкову службу в УкраїніВ» органам державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, надається право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи наведене, позовні вимоги ДПІ у Малиновському районі м. Одеси суд вважає підтвердженими наданими доказами, обґрунтованими, відповідаючими чинному законодавству, що є підставою для їх задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємцівВ» суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси до Приватного підприємства «СБАДР МЕН КОМПАНІ» про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «СБАДР МЕН КОМПАНІ» (65000, м. Одеса, вул. Прохоровська, 28, код ЄДРПОУ 33970055).

Після набрання чинності постановою суду направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації Приватного підприємства «СБАДР МЕН КОМПАНІ».

Постанова може бути оскаржена шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про

апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про

апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи .

Повний текст постанови складено та підписано 01 лютого 2010 року

Суддя /підпис/ ОСОБА_2

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.02.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50902507
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4697/09/1570

Постанова від 01.02.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні