Постанова
від 21.03.2011 по справі 2а-1670/120/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2011 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/120/11

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Спільної фірми "Апогей ЛТД" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

04 січня 2011 року Державна податкова інспекція у м. Полтаві звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Спільної фірми "Апогей ЛТД" про припинення юридичної особи.

В обгрунтування своїх позовних вимог посилався на те, що відповідачем податкова звітність не подавалась до ДПІ у м. Полтаві більше одного року, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення підприємницької діяльності відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Відповідач заперечення на позов не надав, ухвала направлена відповідачу на адресу: 36000, АДРЕСА_1, повернулись до суду з відміткою поштового відділення "за закінченням терміну зберігання". Відповідно до матеріалів справи відповідач зареєстрований за вищезазначеною адресою та відомості про зміну свого місця знаходження державному реєстратору не надавав.

Згідно із частиною восьмою статті 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвали та повістки суду на адресу відповідача згідно із даними в матеріалах справи підтверджується підписом листоноші та печаткою поштового відділення від 07.03.2010 року, суд виконав свій обов'язок щодо повідомлення відповідача про розгляд справи.

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступних висновків.

Відповідач, Спільна фірма "Апогей ЛТД", зареєстрований, як юридична особа виконавчим комітетом Октябрської районної у м. Полтаві ради 22.10.1993 року, про що видане свідоцтво про державну реєстрацію. Відповідач є платником податку та перебуває на податковому обліку у ДПІ у м. Полтаві.

Згідно із пунктом 2 частини 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

В порушення вимог Закону України "Про систему оподаткування" відповідач не подає більше одного року податкові декларації, документи фінансової звітності згідно із вимогами законодавства до органів державної податкової служби. Відповідач не звітувався до органів ДПІ з жовтня 2009 року.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України "Про державну податкову службу" голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспекцій та їх заступники мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування державної реєстрації (припинення) суб'єкта підприємницької діяльності на підставі частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" у разі неподання ним протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Спільну фірму "Апогей ЛТД" (36000, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код 21049157).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.С. Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.03.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50903933
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/120/11

Постанова від 21.03.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні