Постанова
від 21.06.2011 по справі 2а-1870/2969/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 червня 2011 р. Справа № 2a-1870/2969/11

Сумський окружний адміністративний суд в особі судді Глазько С.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом прокурора Великописарівського району Сумської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік у розмірі 1051грн. 80коп.,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Великописарівського району Сумської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі (далі -позивач, УПФУ у Великописарівському районі) звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (далі -відповідач, ФОП ОСОБА_1М.) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік у розмірі 1051грн. 80коп. Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, який згідно п.1 ч.1 ст.14 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ»є страхувальником і зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ у Великописарівському районі, всупереч вимог Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» не сплатив у передбачений законом строк страхові внески у розмірі 1051грн. 80коп.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надіслав суду заяву, в якій зазначав, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просив розгляд справи проводити без його участі (а.с.16).

Відповідач, повідомлений про дату час і місце розгляду справи за останнім відомим місцем реєстрації (а.с.15), в судове засідання не з'явився. Відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС України, у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином. Також відповідно до ч. 1 ст. 40 КАС України, особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які приймають участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального пристрою згідно ст.ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ОСОБА_1 (і.н.2763809536) 04.05.2005 р. Великописарівською районною державною адміністрацією Сумської області був зареєстрований як фізична особа-підприємець, відповідно до п.1 ч.1 ст. 14 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» є страхувальником та зареєстрований як платник страхових внесків в УПФУ у Великописарівському районі, що вбачається з позовної заяви та підтверджується копією свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця (а.с.7).

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» (чинної на час виникнення правовідносин), страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Нарахування страхових внесків здійснюється на умовах визначених ст. 19 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» (чинної на час виникнення правовідносин).

Відповідно до п.п. 4 п. 8 розділу XV Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» (у редакції від 08 липня 2010 року № 2461-VI), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок), та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, на період дії законодавчих актів з питань особливого способу оподаткування сплачують страхові внески в порядку, визначеному цим Законом.

Сума страхового внеску встановлюється зазначеними особами самостійно для себе та членів їх сімей, які беруть участь у провадженні такими особами підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах. При цьому сума страхового внеску з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, що перерахована до Пенсійного фонду України, повинна становити не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу та не більше розміру страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, оподатковуваного доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески.

Відповідно до самостійно поданого до УПФУ у Великописарівському районі розрахунку страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік (а.с.9), відповідачем самостійно були нараховані страхові внески в сумі 2170грн. 80 коп. Вказана сума боргу відповідачем була частково сплачена, внаслідок чого загальна сума заборгованості відповідача зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік на момент розгляду справи становить 1051рн. 80коп.

Враховуючи, що заборгованість зі сплати страхових внесків за 2010 рік у розмірі 1051грн. 80коп. залишається несплаченою відповідачем, що підтверджується письмовими поясненнями представника позивача (а.с.16), доказів сплати вказаної суми відповідачем не надано, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо стягнення з ФОП ОСОБА_1 заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1051грн. 80коп. є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов прокурора Великописарівського району Сумської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік у розмірі 1051грн. 80коп. - задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ( вул. Октябрська, 6, с. Іванівка, Великописарівський район, Сумська область, 42839, і.н.2763809536) на користь управління Пенсійного фонду України у Великописарівському районі (пл. Леніна, 9, смт Велика Писарівка, Великописарівський район, Сумська область, 42800, п/р 25603320918 в ТВБВ ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 337568, код 22977014) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за 2010 рік у розмірі 1051грн. 80коп.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя С.М. Глазько

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50904749
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/2969/11

Постанова від 21.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Постанова від 21.06.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Глазько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні