Постанова
від 29.06.2010 по справі 2-а-3229/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< для копії >

Справа № 2-а-3229/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 червня 2010 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 за участі: представника позивача: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інтересах > Управління Пенсійного фонду України в Деражнянському районі < 3-тя особа > до Відкритого сільськогосподарського акціонерного товариства по племінній справі в тваринництві < 3-тя особа > про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд до Відкритого Сільськогосподарського акціонерного товариства по племенній справі в твариництві, посилаючись на Закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», вказує на те, що відповідач як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, порушує положення Закону щодо сплати страхових внесків в установлені строки та в повному обсязі, в результаті чого допустив заборгованість по сплаті страхових внесків.

Станом на 31.03.2010 року склалась заборгованість зі сплати страхових внесків за лютий 2010 року в сумі 419,13 грн., яка складається із страхових внесків в сумі - 220,57 грн. за розділом І картки особового рахунку ( 33,20%) та із страхових внесків в сумі - 13,29 грн. за розділом І картки особового рахунку ( 32-1%,32%), штрафної санкції - 149,35 грн. та пені - 35,92 грн.

В судове засідання представник позивача з'явилась, адміністративний позов підтримала в повному обсязі та просила його задовольнити.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав, в судове засідання незВ»явився, хоча про дату, час, місце судового засідання повідомлений належним чином. Від відповідача не поступило повідомлення про причини неявки та не надійшло заяви про розгляд справи у його відсутності.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання справу розглянути у відсутності представника відповідача. Судом явка відповідача в судове засідання не визнавалася обов'язковою. За таких обставин, з врахуванням думки позивача, суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявних доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі з підстав наведених нижче.

Відповідач - відповідно до ст.ст. 14, 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» є платником страхових внесків до Пенсійного фонду України.

За змістом статті 17 вказаного Закону на платника страхових внесків покладені обов'язки щодо нарахування, обчислення і сплати страхових внесків в повному обсязі в установлені строки. Згідно ч.6 ст. 20 цього ж Закону, страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим періодом для відповідача у відповідності з абз.2 ч.6 ст.20 та п.1 ст. 14 названого Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» є календарний місяць.

Відповідно до розрахунків суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що складені та підписані відповідачем, загальна сума заборгованості по страхових внесках складає - 419,13 грн. Вказані внески на день розгляду справи відповідачем не сплачено.

Тому, заборгованість по сплаті страхових внесків станом на 29.06.2010 року складає - 419,13 грн. Наявність зазначеної заборгованості підтверджується розрахунком сум внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та копії картки особового рахунку, рішеннями про застосування фінансових санкцій та пені № 264, 265.

У відповідності з вимогами ст. 106 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» , суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються в судовому порядку.

Позивачем відповідно до вимог статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", направлена вимога, яка на момент подання адміністративного позову не задоволена та відповідачем у встановленому законом порядку не оскаржувалася, а відтак є чинною та такою, що обґрунтовує факт узгодження недоїмки і є підставою для задоволення вимог позивача.

Відповідно до абзацу 8 пункту 3 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у разі якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги слід задоволити повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись, Законом України " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ст.ст.71, 158-163, 170, 186, 254 - 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов - задовольнити.

Стягнути з Відкритого Сільськогосподарського акціонерного товариства по племенній справі в твариництві ( що знаходиться за адресою: 32200, м. Деражня, вул. Миру, 205, код ЄДРПОУ 00711534) на користь Управління Пенсійного фонду України в Деражнянському районі ( що знаходиться за адресою: 32200, м. Деражня, вул. Миру, 35 МФО 315784, код 14149349) заборгованість по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за лютий 2010 року, фінансові санкції та пеню в сумі 347,27 грн.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлено 29 червня 2010 року

Постанова не набрала законної сили < Дата набрання законної сили >

Суддя < для копії >ОСОБА_1 < для копії > < для копії >

Дата ухвалення рішення29.06.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50907249
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3229/10/2270

Постанова від 29.06.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 29.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні