Ухвала
від 06.07.2010 по справі 16/141/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

06.07.10 Справа № 16/141/10

Суддя Ніколаєнко Р.А.

за позовом прокурора Запорізького району Запорізької області (69089, м.Запоріжжя, вул.Лікарняна, 14) в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах -Державної податкової інспекції у Запорізькому районі Запорізької області (69114, м.Запоріжжя, вул.ІІІ П'ятирічки, 8)

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю В«ІнтермашсервісВ» (70413, с.Широке Запорізького району Запорізької області, вул.Тельманівська, 2-б, код ЄДРПОУ 32469872)

про визнання недійсним та скасування рішення засновника про зміну місцезнаходження, оформленого протоколом № 1/12/09 загальних зборів від 03.12.2009,

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники сторін:

Прокурор : Домінова А.О. (посв.№417 від 20.07.2009)

від позивача : ОСОБА_1 (дов. №1031/10/10 від 02.02.2010), ОСОБА_2В.(дов.№5838/10/10-010 від 04.06.2010)

від відповідача : не зВ»явився

ВСТАНОВЛЕНО:

Розглядаються позовні прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах -Державної податкової інспекції у Запорізькому районі Запорізької області про визнання недійсним та скасування рішення засновника про зміну місцезнаходження, оформленого протоколом № 1/12/09 загальних зборів від 03.12.2009.

Ухвалою від 01.06.2010 позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 16/141/10 з призначенням судового засідання на 06.07.2010.

Прокурор, представники позивача в судовому засіданні позов підтримали, просять його задовольнити. Позивач надав письмові пояснення по справі, в судовому засіданні пояснив, що державний реєстратор ОСОБА_3 провела державну реєстрацію зміни місця знаходження відповідача на підставі недійсного рішення засновника про зміну місцезнаходження та договору оренди, який є нікчемним, так як не був нотаріально посвідченим та укладений з підприємством, яке не є власником приміщення, а підписи під договором оренди є підробленими.

Відповідач в судове засідання не зВ»явився, вимоги ухвали суду не виконав, витребувані документи не надав, про причини неявки не повідомив.

З представлених суду матеріалів вбачається, що до 08.12.2009 року відповідач був зареєстрований за адресою: 69089, м.Запоріжжя, вул.Піщана,3, перебував на обліку як платник податків в ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя. Позивач пояснив, що відповідач з обліку в ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя знятий, а на облік в Державній податковій інспекції у Запорізькому районі Запорізької області не став, заборгованість зі сплати податків відсутня, до відповідальності за порушення податкового законодавства відповідач не притягувався.

Суд вважає за необхідне витребувати від ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя інформацію про податкову заборгованість відповідача, проведені перевірки відповідача, прийняті рішення про притягнення до відповідальності за порушення податкового законодавства, в тому числі з питань не оформлення на податковий облік.

Судом також встановлено, що в провадженні господарського суду Запорізької області перебуває справа про банкрутство відповідача № 19/46/10, ухвалою суду введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_4, 05.07.2010р. до господарського суду Запорізької області надійшли протокол зборів кредиторів від 30.06.2010р., на якому було прийнято рішення звернутися до господарського суду про скорочення процедури розпорядження майном, визнання ТОВ В«ІнтермашсервісВ» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_4 Для розгляду вищезазначених документів призначено засідання суду на 13.07.2010 р.

У звВ»язку з цим суд вважає за необхідне направити копію ухвали арбітражному керуючому ОСОБА_4, викликати ОСОБА_4 у наступне судове засідання.

Суд вважає за необхідне викликати у наступне судове засідання для надання пояснень державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_3, зобовВ»язати державного реєстратора ОСОБА_5 надати суду для огляду реєстраційну справу відповідача, а її копії долучити до господарської справи.

Крім того, суд вважає за необхідне зобовВ»язати прокурора Запорізького району Запорізької області, Запорізькій РВ УМВС ГУМВС в Запорізькій області провести перевірку в порядку ст.97 КПК України за фактом підробки документів та використання за відомо підробленого документа (ст.358 КК України).

Враховуючи викладене, вислухавши позивача, суд вважає необхідним відкласти судове засідання в зв`язку неявкою відповідача, необхідністю витребування доказів, необхідних для встановлення фактичних обставин до 29.07.2010.

Зобов'язати сторони надати документи і матеріали, які необхідні для розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.4-5, 30, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суддя

У Х В А Л И В :

Розгляд справи відкласти на 29.07.2010 об 10.15.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4, каб.216.

Зобов'язати сторони :

Прокурора, Запорізькій РВ УМВС ГУМВС в Запорізькій області -надати матеріали прокурорської перевірки, що стали підставою для звернення з позовом до суду; провести перевірку в порядку ст.97 КПК України за фактом підробки документів та використання завідомо підробленого документа (ст.358 КК України);

позивача -в повному обсязі виконати вимоги ухвали суд від 01.06.2010; копію позову направити арбітражному керуючому ОСОБА_4; надати інформацію про податкову заборгованість відповідача, проведені перевірки відповідача, прийняті рішення про притягнення до відповідальності за порушення податкового законодавства, в тому числі з питань не оформлення на податковий облік; надати докази в підтвердження викладених у письмових поясненнях фактів; надати копію постанови Хмельницького окружного адміністративного суду від 12.05.2009;

ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя -надати інформацію про податкову заборгованість відповідача, проведені перевірки відповідача, прийняті рішення про притягнення до відповідальності за порушення податкового законодавства, в тому числі з питань не оформлення на податковий облік; зазначити чи знятий платник-відповідач з податкового обліку в ДПІ, коли, на підставі чого, надати документи в підтвердження, зазначити про порядок взяття на облік та зняття з обліку, передачі облікових справ тощо;

відповідача- в повному обсязі виконати вимоги ухвали суду від 01.06.2010; представити відзив на позовну заяву; довіреність на представника, нормативне і документальне обґрунтування заперечень на позов, належним чином завірені копії витребуваних документів -у справу;

державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_5 -надати для огляду суду реєстраційну справу відповідача, а її копії надати для долучення до господарської справи; довідку та витяг з ЄДР про наявні у ЄДР записи щодо відповідача станом на дату слухання справи;

державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_3 Валентинівну-зВ»явитись в судове засідання, надати пояснення щодо внесення запису про зміну місця знаходження відповідача, письмові -до справи;

арбітражного керуючого ОСОБА_4 -зВ»явитись у судове засідання, надати пояснення про відомі обставини справи за даним позовом прокурора, надати процесуальні документи по справі про банкрутство відповідача № 19/46/10;

учасника та засновника ТОВ В«ІнтермашсервісВ» ОСОБА_6 - зВ»явитись у судове засідання, надати пояснення про відомі обставини справи за даним позовом прокурора, надати процесуальні документи по справі про банкрутство відповідача № 19/46/10.

Явку прокурора, позивача, відповідача, арбітражного керуючого ОСОБА_4, державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_5, державного реєстратора виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_3, засновника ТОВ В«ІнтермашсервісВ» ОСОБА_6, представника ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя в судове засідання визнати обов'язковою.

Примірники ухвали направити прокурору Запорізького району Запорізької області, прокурору області, позивачу, відповідачу, державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_3, державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_5, ДПІ у Ленінському районі м.Запоріжжя, Запорізькому РВ УМВС ГУМВС в Запорізькій області, арбітражному керуючому ОСОБА_4, засновнику ТОВ В«ІнтермашсервісВ» ОСОБА_6.

Суддя Р.Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50909956
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/141/10

Ухвала від 02.08.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 01.06.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 21.02.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні