Ухвала
від 03.08.2011 по справі 2а/1570/5915/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/5915/2011

УХВАЛА

03 серпня 2011 року                                                                                                     м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Соколенко О.М., розглянувши адміністративний позов державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний дім»про стягнення заборгованості по єдиному податку на підприємницьку діяльність з юридичних осіб у розмірі 510 грн. 00 коп.,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Спортивний дім»про стягнення заборгованості по єдиному податку на підприємницьку діяльність з юридичних осіб у розмірі 510 грн. 00 коп.

Ухвалою суду від 03.08.2011 року відкрито скорочене провадження у справі.

Водночас з адміністративним позовом позивач звернувся до суду з клопотанням про забезпечення адміністративного позову шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти, що належить відповідачу.

Суд, вивчивши матеріали адміністративного позову, вважає, що клопотання позивача про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Згідно з ч.3 ст.117 КАС України, суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються, а ч.4 зазначеної статті передбачено, що адміністративний позов може бути забезпечено забороною вчиняти певні дії.

Такий вид забезпечення позову як накладання арешту не передбачений нормами КАС України, у зв'язку з чим клопотання державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 117, 118, 160 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Відмовити державній податковій інспекції у Приморському районі м. Одеси у задоволенні клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя Соколенко О.М.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.08.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50920060
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/5915/2011

Ухвала від 03.08.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Ухвала від 03.08.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Соколенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні