Ухвала
від 11.02.2010 по справі б-39/147-09
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Україна

Харківський апеляційний господарський суд

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

"11" лютого 2010 р. Справа № Б-39/147-09

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Карбань І.С.*, судді Бабакова Л.М.* , ОСОБА_1

розглянувши апеляційну скаргу (вх. № 355 Х/2-4) Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова, на постанову господарського суду Харківської області від 23 грудня 2009 р. по справі № Б-39/147-09,

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий центр «АВРОРА», м. Харків,

до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий центр «АВРОРА», м. Харків,

про визнання банкрутом, -

встановила:

Ухвалою суду від 24.11.2009 р. був затверджений реєстр вимог кредиторів, призначені збори кредиторів. Розпорядник майна боржника, кредитори боржника, відповідно до ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»були зобов'язані провести збори кредиторів, на яких вирішити питання, що передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі, утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури, чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте комітетом кредиторів обґрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів, в триденний строк після прийняття рішення, кредитори та розпорядник майна були зобов'язані надати суду для подальшого прийняття судом відповідного рішення.

Постановою господарського суду Харківської області від 23.12.2009 р. по справі № Б-39/147-09 (суддя Швидкін А.О.) визнано ТОВ «Торговий центр «Аврора», зареєстроване виконкомом Львівської міської ради, номер запису 14151070011000197 від 16.03.2001р., код ЄДРПОУ 31363506, місцезнаходження якого: АДРЕСА_1 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру. З дня прийняття постанови підприємницьку діяльність банкрута припинено, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважати таким, що настав, припинено нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Керівника банкрута звільнено з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства. Припинено повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна. Скасовано арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника у тому числі податкові застави. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2, ліцензія серії АБ №176240 від 29.08.2005року, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2. Зобов'язано ліквідатора відповідно до п.3,5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»в п'ятиденний строк опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст. ст. 25 - 34 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», щомісячно надавати комітету кредиторів і суду звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансовий стан і рух майна та коштів боржника в ході ліквідаційної процедури.

Зобов'язано ліквідатора в строк до 23.12.2010 р. виконати ліквідаційну процедуру, та надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, ліквідаційний баланс, а також всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі:

- акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, договори купівлі-продажу майна банкрута,

- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів,

- звіт про виплачені кредиторам кошти,

- довідки установ банку про закриття рахунків банкрута,

- копії повідомлень направлених до органу державної податкової служби, Пенсійного

фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури,

- довідку архіву про прийняття документів, які підлягають обов'язковому зберіганню,

- довідку органу внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута,

- оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію,

- докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість її стягнення,

- довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час здійснення ліквідаційної процедури,

- баланси підприємства за весь час роботи ліквідатора,

- протоколи засідань комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів,

- затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора,

- інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з ліквідації банкрута.

ДПІ у Франківському районі м. Львова , не погоджуючись з постановою господарського суду Харківської області від 23.12.2009 р., звернулась з апеляційною скаргою, в якій просила постанову суду першої інстанції скасувати і повернути заяву ТОВ «Торговий центр «АВРОРА»без розгляду , посилаючись на порушення норм чинного законодавства. Одночасно скаржник подав клопотання про відновлення пропущеного строку на подання апеляційної скарги.

Враховуючи поважність причини пропуску заявником апеляційної скарги строку на апеляційне оскарження та те, що можливість відновлення не втрачено, судова колегія приходить до висновку про задоволення клопотання про відновлення пропущеного строку та прийняття апеляційної скарги до провадження.

Керуючись ст.ст. 53, 93, 98, 99 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів,-

ухвалила:

1. Клопотання про відновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження задовольнити.

2. Розгляд скарги призначити на "24" лютого 2010 р. об 12:30 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, пр. Леніна 5, 1-й поверх., каб. № 105 .

3. Зобов'язати боржника, арбітражного керуючого, кредиторів надати відзивb на апеляційну скаргу, документи в обґрунтування своїх заперечень.

4. Зобов'язати сторони надати довідку про включення до Єдиного держреєстру підприємств та організацій України станом на день розгляду справи.

5. Викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями. Про неможливість прибуття представників обов'язково письмово повідомити суд.

Головуючий суддя Карбань І.С.*

Судді Бабакова Л.М.*

ОСОБА_1

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення11.02.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50928763
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-39/147-09

Ухвала від 11.02.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Карбань І.С.*

Ухвала від 20.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 08.09.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 25.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Карбань І.С.*

Ухвала від 31.07.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні