Ухвала
від 28.02.2013 по справі 5009/2314/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/97/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

28.02.13 Справа № 5009/2314/12

м.Запоріжжя

Кредитор -товариство з обмеженою відповідальністю В«Ферріт-2005В» , 68300, АР Крим, м.Керч, вул.Леніна, 22, код ЄДРПОУ 33272945

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю В«Метал-ІнжинірінгВ» , 69007, м.Запоріжжя, вул.Таврична, 25-а, код ЄДРПОУ 35113497

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника -

1.ПАТ В«КБ В«ПриватбанкВ»

2.філія АТ «Укрексімбанк», м.Дніпропетровськ

3.філія ПАТ «Кредитпромбанк», м.Дніпропетровськ

4.ПАТ «Банк Восток»

5.АТ «Сведбанк»

про банкрутство

ліквідатор арбітражний керуючий ОСОБА_1

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники сторін:

від кредитора: не з'явився

від боржника: ліквідатор арбітражний керуючий ОСОБА_1, особисто

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Запорізької області від 23.10.2012 у справі №5009/2314/12 товариство з обмеженою відповідальністю В«Метал-ІнжинірінгВ» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора арбітражного керуючого ОСОБА_1

Ліквідатором надано суду для розгляду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою від 21.12.2012 призначено судове засідання для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів, документів, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури на 22.01.2013.

Кредитор в судове засідання не з'явився, причину неявки не повідомив.

Ліквідатор вимоги ухвали суду від 21.12.2012 в повному обсязі не виконав, всі документи в підтвердження проведення ліквідаційної процедури не надав.

Західно-Донбаська ОДПІ Дніпропетровської області ДПС, яка має кредиторські вимоги до банкрута у сумі 340 грн. штрафної санкції, звернулася до суду з клопотанням від 16.01.2013 вих.№1295/9/10-47 про зобов'язання ліквідатора боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1 здійснити вичерпні заходи з метою встановлення місцезнаходження та отримання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , банківських виписок по рахунках, відкритих ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» та надати докази, які підтверджують проведення вищезазначених вичерпних заходів до Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС; у разі отримання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , банківських виписок по рахунках, відкритих ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , надати їх до Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС; відкласти розгляд справи.

Враховуючи обставини справи, думку ліквідатора, керуючись ст.22 ГПК України, суд задовольнив клопотання Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС та відклав судове засідання з розгляду звіту ліквідатора до 28.02.2013.

В судове засідання 28.02.2013 прибув ліквідатор, кредитори, в т.ч. Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС, в судове засідання не з'явились.

18.02.2013 від Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС надійшло клопотання вих. №5480/9/10 від 14.02.2013 з аналогічними вимогами, викладеними в попередньому клопотання від 16.01.2013, в т.ч. ДПІ просить не затверджувати звіт ліквідатора до проведення нею перевірки та закінчення кримінального провадження відносно посадових осіб ТОВ «Метал-Інжинірінг» за ознаками злочину передбаченого ст.219 КК України.

Присутня в засіданні ліквідатор пояснила, що ліквідаційна процедура не завершена, на теперішній час не закрито всі рахунки банкрута в банківський установах, також зазначила, що запитувана податковою інспекцією документація у неї відсутня, документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Мелат-Інжинірінг» попереднім керівництвом ліквідатору не передавались, ДПІ про це повідомлена письмово, про порушення кримінального провадження відносно посадових осіб ТОВ «Метал-Інжинірінг» вона не обізнана.

Філія АТ «Укрексімбанк» в м.Дніпропетровськ та Дніпропетровська філія ПАТ «Кредит промбанк» надіслали суду довідки про відсутність залишку коштів на рахунках банкрута. Від решти банків запитувана інформація про залишок коштів не надходила.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 10 Закону України В«Про державну податкову службу в УкраїніВ» державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані спеціалізовані державні податкові інспекції виконують такі функції, зокрема, здійснюють контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів.

Відповідно до ст. 78 Податкового Кодексу України, у разі порушення провадження у справі про визнання банкрутом платника податків органами державної податкової служби проводиться документальна позапланова виїзна перевірка.

Згідно пп. 20.1.4. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право: проводити перевірки платників податків (крім Національного банку України) в порядку, встановленому цим Кодексом.

Позапланова виїзна перевірка здійснюється за наявності хоча б однієї з таких обставин: розпочато процедуру реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків (пп. 78.1.7 п. 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України).

Згідно ст. 82 Податкового Кодексу України, тривалість строків, що стосується виїзних позапланових та планових перевірок, не повинна перевищувати 30 робочих днів за продовженням на 15 днів для великих платників податків. Тривалість документальної позапланової виїзної перевірки не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, інших платників податків - 10 робочих днів. Продовження строків проведення перевірок можливе за рішенням керівника органу державної податкової служби не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва -не більш як на 2 робочих дні, інших платників податків - не більш як на 5 робочих днів.

Враховуючи викладене суд зазначає, що податковий орган не позбавлений фактичної можливості в разі неподання документів для здійснення перевірки застосувати заходи, передбачені положеннями Податкового кодексу України. Не подання та неотримання від боржника документів не позбавляє податковий орган здійснити таку перевірку та оформити її результати належним чином, розрахувати грошові зобов'язання самостійно органом ДПІ за результатами перевірки.

В даному випадку у податкового органу було достатньо часу для проведення податкової перевірки за максимальним терміном тривалості.

Щодо клопотання Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС про зобов'язання ліквідатора виконати вимоги ухвали господарського суду Запорізької області від 22.01.2013 по справі № 5009/2314/12 в частині передачі здійснення вичерпних заходів з метою встановлення місцезнаходження та отримання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Метал-Інжиніріг», банківських виписок по рахунках та представлення цих документів ДПІ суд зазначає, що відповідно до вимог ст.4-5 ГПК України господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену кодексом та іншими законами України.

Таким чином, обов'язковість виконання вимог ухвали суду встановлена нормами ГПК України і додаткового регулювання шляхом винесення іншої ухвали не потребує.

З огляду на викладене, підстави для задоволення клопотання Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області від 14.02.2013 вих.№ 5180/9/10 в частині зобов'язання ліквідатора виконати вимоги ухвали суду від 22.01.2013 відсутні.

За ст.115 Господарського процесуального кодексу України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили є обов'язковими на всій території України та виконуються у порядку, встановленому Законом України В«Про виконавче провадженняВ» .

Згідно зі ст.17 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» ухвали суду у господарських справах у випадках, передбачених законом, являються виконавчими документами.

Розглянувши матеріали справи та ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд вважає необхідним розгляд справи відкласти до 26.03.2013.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.5, 24, 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» від 14.05.1992 №2343-ХІІ, п.1-1 розд.Х Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції Закону України В«Про внесення змін до Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.ст. 4-5, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Судове засідання для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів, документів, що підтверджують проведення ліквідпроцедури відкласти до 26.03.2013 об 11.00.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Тюленіна, 21/вул.Шаумяна, 4, корпус 2, каб. 216.

Зобов'язати:

ТОВ «Метал-Інжинірінг» - передати ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю В«Метал-ІнжинірінгВ» , 69007, м.Запоріжжя, вул.Таврична, 25-а, код ЄДРПОУ 35113497 - арбітражному керуючому ОСОБА_1 (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 547709 від 09.08.2010; ідент.№ НОМЕР_1; АДРЕСА_1) оригінали бухгалтерських та інших документів, печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей, що належать товариству з обмеженою відповідальністю В«Метал-Інжинірінг» (69007, м.Запоріжжя, вул.Таврична, 25-а, код ЄДРПОУ 35113497);

ліквідатора - здійснити вичерпні заходи з метою встановлення місцезнаходження та отримання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , банківських виписок по рахунках, відкритих ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» та надати докази, які підтверджують проведення вищезазначених вичерпних заходів до Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС; у разі отримання документів фінансово-господарської діяльності ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , банківських виписок по рахунках, відкритих ТОВ В«Метал-ІнжинірінгВ» , надати їх до Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС; надати звіт, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури станом на дату судового засідання, відповіді на запити до всіх установ, організацій, потенційних кредиторів, органів ДПІ, ДАІ, БТІ, ВДВС, ПФУ, державного земельного кадастру Запорізької та Дніпропетровської областей, реєстр вимог кредиторів з відображенням відомостей про погашення вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі, довідки банків про закриття рахунків;надати інформацію про результати кримінального провадження відносно посадових осіб ТОВ «Метал-Інжинірінг» за ознаками злочину передбаченого ст.219 КК України;

ДПІ - надати письмову інформацію про призначені чи здійснені податкові перевірки банкрута, надати відповідні накази, акти, довідку про розмір заборгованості банкрута на дату судового засідання; надати інформацію про результати кримінального провадження відносно посадових осіб ТОВ «Метал-Інжинірінг» за ознаками злочину передбаченого ст.219 КК України;

банки - надати довідку про залишок коштів на рахунку боржника, закриття рахунків.

Явку ліквідатора, кредиторів, в т.ч. Західно-Донбаської ОДПІ Дніпропетровської області ДПС, боржника, в судове засідання визнати обов'язковою.

Примірники ухвали направити кредитору, ліквідатору, боржнику, банкам 1,4,5, Західно-Донбаській ОДПІ Дніпропетровської області ДПС.

Дана ухвала набирає законної сили з дня прийняття - 28.02.2013, являється виконавчим документом, строк пред'явлення до виконання - до 28.02.2014.

Суддя Р.Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.02.2013
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50931611
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/2314/12

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 11.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 21.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.04.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні