Ухвала
від 11.01.2011 по справі 2а/1570/214/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а- 2а/1570/214/2011

УХВАЛА

11 січня 2011 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Глуханчук О.В., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_1 Групп» про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси, в якій позивач просить суд стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_1 Групп» суму заборгованості по єдиному податку на підприємницьку діяльність з юридичних осіб у розмірі 340 грн.

Розглянувши матеріали адміністративного позову Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси, суд дійшов висновку, що справа підсудна ОСОБА_2 окружному адміністративному суду, підстави для залишення позовної заяви без руху відповідно до ст.107 КАС України, для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.109 КАС України, для залишення позову без розгляду чи повернення позовної заяви відповідно до ст.ст.100 та 108 КАС України - відсутні.

Відповідно до вимог п.4 ч.1 ст.183-2 КАС України, в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб’єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений КАС України строк оскарження, застосовується скорочене провадження.

Також в матеріалах справи наявне клопотання, в якому позивач просить поновити ДПІ у Приморському районі м. Одеси строки для звернення до адміністративного суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_1 Групп» про стягнення заборгованості.

Відповідно до ст. 99 КАС України адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Суд вважає, що позивачем не пропущено строк звернення до суду, оскільки рішення ДПІ у Приморському районі м. Одеси про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення його податкового боргу було прийнято 25.06.2010 року.

Відтак, суд вважає за можливе відкрити скорочене провадження у справі відповідно до приписів ст.183-2 КАС України.

Керуючись ст.ст.160,165,183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити скорочене провадження у справі за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «ОСОБА_1 Групп»про стягнення заборгованості по єдиному податку на підприємницьку діяльність з юридичних осіб у розмірі 340 грн.

Запропонувати відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали подати до суду письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову. У випадку неподання заперечень справу буде вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Копії ухвали суду разом із інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки надіслати сторонам.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Глуханчук

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.01.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50951355
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/214/2011

Ухвала від 11.01.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 11.01.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Постанова від 07.02.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні