Постанова
від 24.07.2012 по справі 2а-1670/4476/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2012 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/4476/12

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Ясиновський І.Г., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Приватного підприємства "Патті - Шоу" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

06 липня 2012 року Державна податкова інспекція у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Патті - Шоу" про припинення юридичної особи.

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців відносно відповідача наявний запис про відсутність за місцезнаходженням, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення юридичної особи відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» .

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 07 липня 2012 року відкрито скорочене провадження.

Конверт із копією ухвали про відкриття скороченого провадження, направлений відповідачу за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: вул. Половки 62 б, м. Полтава, Полтавська область, 36010. З огляду на положення абзацу 2 ч. 3 ст. 167 КАС України копія ухвали про відкриття скороченого провадження вважається врученою відповідачу. У строк, встановлений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, заперечень проти позову відповідачем до суду не подано.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, дійшов висновку про те, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідач зареєстрований як юридична особа Виконавчим комітетом Полтавської міської ради 04.02.2008 року, номер запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР - 1 588 102 0000 007459 (ідентифікаційний код 35723663)

Відповідач перебуває на податковому обліку у Державній податковій інспекції у м. Полтаві з 07.02.2008 року за № 25747.

23.03.2012 року державним реєстратором Виконавчого комітету Полтавської міської ради внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис за 1 588 143 НОМЕР_1 щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Згідно з частинами 11, 12, 14 статті 19 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу. У разі неподання юридичною особою реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей. Якщо державному реєстратору повернуто рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за зазначеною адресою, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням .

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Згідно з пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Судом встановлена відсутність заборгованості відповідача перед бюджетом, що підтверджується довідкою позивача від 03.07.2012 року № 8224/9/10-230.

З огляду на викладене, та враховуючи, що державним реєстратором Виконавчим комітетом Полтавської міської ради внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців про відсутність відповідача за місцезнаходженням, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про припинення юридичної особи є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України ,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Приватного підприємства "Патті - Шоу" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство "Патті - Шоу" (код ЄДРПОУ 35723663, вул. Половки 62 б, м. Полтава, Полтавська область, 36010), яке зареєстроване Виконавчим комітетом Полтавської міської ради 04.02.2008 року, номер запису 1 588 102 0000 007459.

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства "Патті - Шоу".

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.Г. Ясиновський

Дата ухвалення рішення24.07.2012
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50963295
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/4476/12

Постанова від 24.07.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 07.07.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні