Постанова
від 22.09.2015 по справі 820/9009/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Харків

22 вересня 2015 р.                                                                                 Справа № 820/9009/15

           Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мельникова Р.В. розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова до Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, у якому просить суд стягнути з Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції , код ЄДРПО 02470170, суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 2 369,62 грн. за липень та серпень 2015 року на користь управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Харкова на р/р управління 256053012089 в ВАТ ДОБУ, МФО 351823, код 22682017.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що на підприємстві відповідача працювала особа, якій призначено пенсію на пільгових умовах на підставі пунктів "б"-"з"статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення"(список №2). За липень та серпень 2015 року сума відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій за вказаного працівника складає 2 369,62 грн, яка відповідачем не сплачена.

Згідно з п.3 ч.1 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України ця адміністративна справа розглядається у порядку скороченого провадження.          

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження отримана відповідачем 08.09.2015 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Враховуючи зазначене, відповідач належним чином повідомлений про наслідки неподання до суду заперечень проти позову або заяви про визнання позову.

Однак, у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття скороченого провадження відповідачем не надано до суду ні заперечення проти позову, ні заяву про визнання позову.

Суд, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, прийшов до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Харківська обласна санітарно-епідеміологічна станція зареєстрована як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України з 1 квітня 1991 року.

Судом встановлено, що відповідно до пунктів "б" - "з"статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" працівникам Харківської обласнаїої санітарно-епідеміологічної станції було призначено пенсії на пільгових умовах.

Відповідно до абз. 4 п.1 ст.2та абз. 2 п. 1 ст.4 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" від 26 червня 1997 року №400/97-ВРсуб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи-суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників сплачують до Пенсійного фонду України 100% фактичних витрат на виплату і доставку пенсій працівникам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2, призначених відповідно до п.п. "б"-"з"ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", до досягнення ними пенсійного віку, передбаченогост. 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Порядок відшкодування підприємством витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах встановленоІнструкцією "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженої Постановою управління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України №64/8663 від 16.01.2004 року (далі Інструкція).

Відповідно до п. 6.4 зазначеноїІнструкціїрозмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч. 2Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам. Згідно з п. 6.5 зазначеноїІнструкціїповідомлення складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються згідно з додатком №8 до Інструкції.

З матеріалів справи судом встановлено, що Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова направило до відповідача повідомлення для відшкодування сум фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з"ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення"(список №2). Проте, сума фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, у строки, встановлені п. 6.8Інструкції, не сплачена.

Внаслідок невиконання вимог діючого законодавства щодо відшкодування витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у відповідача склалась заборгованість перед Пенсійним фондом липень та серпень 2015 року в розмірі 2369,62 грн.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова про стягнення з відповідача заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 за липень та серпень 2015 року у розмірі 2369,62 грн. обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1ст. 11 КАС Українирозгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до ч. 1ст. 71 КАС Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановленихстаттею 72 цього Кодексу.

На момент розгляду справи судом сума заборгованості відповідачем не погашена та до суду не надано належних доказів на спростування вимог позивача.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Згідно з ч. 1ст. 256 КАС Українинегайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст.158-163,183-2,186254,256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова до Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з Харківської обласної санітарно-епідеміологічної станції (юридична адреса : м. Харків-1, вул.. Помірки р/р №35307310804, 35138310802 в ХОУНБУ МФО 351447, код ЄДРПОУ 02010356) на користь Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харков ( м. Харків – 22, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під., З пов. Код ЄДРПОУ 22682017 , р/р 256053012089 в ХОУ ВАТ Державний ощадний банк України», МФО 351823 ) суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про заганьнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за липень та серпень місяці 2015 року в сумі 2369 (дві тисячі триста шістдесят дев'ять) грн. 62 коп.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

          Суддя                                                             Мельников Р.В.

          

Дата ухвалення рішення22.09.2015
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50964653
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/9009/15

Постанова від 22.09.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні