Ухвала
від 24.09.2015 по справі 183/5649/15
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/5649/15

№ 1-кс/183/724/15

24 вересня 2015 року м. Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Мороховець О.В., секретар Білокурова А.Р., за участю слідчого СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку), -

ВСТАНОВИЛА:

22 вересня 2015 року до Новомосковського міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, погодженого з прокурором Новомосковської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) та їх вилучення (виїмку), які містять банківську таємницю по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, що відкриті у ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299, а саме:

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) підприємством ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, а саме:

- заяви про відкриття рахунку, договори на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколів зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідку про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво Фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даними рахунками; договори банківських рахунків; договори про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами Державної податкової служби; копії сторінок паспортів або документів, які його замінюють, ідентифікаційних кодів - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки підприємства і інші документи юридичної справи по відкриттю й використанню даних рахунків;

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаним рахункам ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття вищезазначених банківських рахунків по теперішній час;

- документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаних рахунків ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття банківських рахунків по теперішній час , які перебувають у володінні в ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299, розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50, мотивуючи його тим, що на даний час здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до єдиного реєстру досудових розслідувань за № 320150403710000019 від 30 липня 2015 року, за фактом відображення посадовими особами ТОВ "ІНБЕЛ" (код 31970823) в період з 2-го кварталу 2014 року по березень 2015 року у податковій звітності з податку на додану вартість проведення "безтоварних" операцій, пов'язаних з придбанням товарно-матеріальних цінностей (придбання солі повареної) від "ризикових" підприємств ТОВ "ЛАЙМСТОУН" та ТОВ "ВЕТКОРМ", що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податку на додану вартість на загальну суму 3 300 475 грн. Кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що посадові особи ТОВ "ІНБЕЛ", в період з 2-го кварталу 2014 року по березень 2015 року у податковій звітності з податку на додану вартість відобразили проведення "безтоварних" операцій, пов'язаних з придбанням товарно-матеріальних цінностей (придбання солі повареної) від "ризикових" підприємств ТОВ "Лаймстоун" (код 39107953, м. Дніпропетровськ) та ТОВ "Веткорм" (код 39059816, м. Харків), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податку на додану вартість на загальну суму 3 300 475 грн., яка більш ніж в 5000 раз перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто в особливо великих розмірах.

Вказана сума збитків підтверджується висновком ТОВ АФ "Аудит-Дніпроконсульт" № 73 від 30.04.2015 року.

Під час досудового слідства висунута обґрунтована версія, що ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261), фактично задіяне у схемах протиправної діяльності направленої на конвертацію безготівкових грошових коштів у готівку та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження , слідчий СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, просить надати йому дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість їх вилучення, з метою визначення остаточної суми несплачених до бюджету податків службовими особами вказаного підприємства та встановлення кола осіб причетних до скоєння злочину, з подальшим залученням вказаних документів, як допустимого доказу по вказаному кримінальному провадженню, оскільки вважає, що зазначена інформація та речі мають істотне значення для встановлення обставин, значимих для кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий підтримав своє клопотання.

Представник ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299 в судове засідання не викликався у відповідності до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України.

ч. 1 ст. 107 КПК України встановлено, що рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов'язковим. В судовому засіданні судом роз'яснювалося дане право, але у зв'язку з тим, що таке клопотання заявлено не було, фіксування судового засідання технічними засобами не проводилося.

Суд, дослідивши клопотання, вислухавши обґрунтування слідчого та надані письмові докази, дійшов до наступного:

Дійсно, 30 липня 2015 року слідчим відділенням фінансових розслідувань СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області виявлено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом відображення посадовими особами ТОВ "ІНБЕЛ" (код 31970823) в період з 2-го кварталу 2014 року по березень 2015 року у податковій звітності з податку на додану вартість проведення "безтоварних" операцій, пов'язаних з придбанням товарно-матеріальних цінностей (придбання солі повареної) від "ризикових" підприємств ТОВ "ЛАЙМСТОУН" та ТОВ "ВЕТКОРМ", що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податку на додану вартість на загальну суму 3 300 475 грн. Кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 3 ст. 212 КК України (а.п. 3).

У відповідності до вимог ст.ст. 159-160 КПК України слідчий має право звернутися до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу та вилучення документів.

Відповідно до п. 1,2,3 ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці документи:

- перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи;

- самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

- не становлять собою або не включають документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Виходячи з заявленого клопотання і представлених суду матеріалів, вбачається, що необхідні документи, дійсно перебувають у володінні ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299, що розташований за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50.

В судовому засіданні слідчий довів необхідність надання йому тимчасового доступу до вищезазначених документів в рамках внесеного до ЄРДР кримінального провадження та не можливість іншим способом довести ті обставини, які передбачається, без їх допомоги, у зв'язку з чим надане клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 159,160, 162, 164, 166 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, погодженого з прокурором Новомосковської міжрайонної прокуратури ОСОБА_2 про надання доступу до речей і документів та їх вилучення (виїмку) - задовольнити.

Надати слідчим відділу фінансових розслідувань СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, ОСОБА_3 та заступнику начальника ВОВЕЗ ОУ Новомосковської ДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) та їх вилучення, які містять банківську таємницю по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, що відкриті у ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299, а саме:

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) підприємством ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, а саме:

- заяви про відкриття рахунку, договори на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколів зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідку про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво Фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даними рахунками; договори банківських рахунків; договори про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами Державної податкової служби; копії сторінок паспортів або документів, які його замінюють, ідентифікаційних кодів - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки підприємства і інші документи юридичної справи по відкриттю й використанню даних рахунків;

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахункам № 26026050002723, №26059050001542 ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття банківських рахунків № 26026050002723, №26059050001542 по 24 вересня 2015 року;

- документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з рахунків № 26026050002723, №26059050001542 ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття банківських рахунків № 26026050002723, №26059050001542 по 24 вересня 2015 року, які знаходяться у володінні ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299 , що розташоване за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50 .

Зобов'язати керівника ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299 , що розташований за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50, надати слідчим відділу фінансових розслідувань СВ ФР Новомосковської ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_1, ОСОБА_3 та заступнику начальника ВОВЕЗ ОУ Новомосковської ДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) та їх вилучення, які містять банківську таємницю по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, що відкриті у ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 305299, а саме:

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) підприємством ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) по рахункам № 26026050002723, №26059050001542, а саме:

- заяви про відкриття рахунку, договори на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копії належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколів зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідку про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво Фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даними рахунками; договори банківських рахунків; договори про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами Державної податкової служби; копії сторінок паспортів або документів, які його замінюють, ідентифікаційних кодів - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначені банківські рахунки підприємства і інші документи юридичної справи по відкриттю й використанню даних рахунків;

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахункам № 26026050002723, №26059050001542 ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття банківських рахунків № 26026050002723, №26059050001542 по 24 вересня 2015 року;

- документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з рахунків № 26026050002723, №26059050001542 ТОВ "РВК" Двигун Торгівлі" (код ЄДРПОУ 33611261) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття банківських рахунків № 26026050002723, №26059050001542 по 24 вересня 2015 року.

У разі не виконання ухвали добровільно слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала діє по 24 жовтня 2015 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.В. Мороховець

Дата ухвалення рішення24.09.2015
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50988766
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку

Судовий реєстр по справі —183/5649/15

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мороховець О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні