Постанова
від 18.03.2011 по справі 2а/0470/112/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2011 р. Справа № 2а/0470/112/11 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кучми К.С. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Південної міжрайонної державної податкової інспекції у м. Кривому Розі до товариства з обмеженою відповідальністю "Електросистеми ЛТД" про про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

У січні 2011 року позивач звернувся до адміністративного суду з вищезазначеним адміністративним позовом посилаючись на те, що відповідач перебуває на обліку в Південній міжрайонній державній податковій інспекції у м.Кривому Розі Дніпропетровської області, як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте декларації та документи податкової звітності не надаються податковому органу з 26 грудня 2008 року, заборгованості по платежам перед бюджетом не має, як і не має відкритих рахунків в установах банку. За таких обставин, позивач просив прийняти постанову, згідно якої припинити юридичну особу ТОВ «Електросистеми ЛТД» (код ЄДРПОУ 34830158) та справу розглянути за відсутності їх представника в порядку письмового провадження відповідно до ст.122 КАС України.

Відповідач в судове засідання не з'явився. Судом направлено на адресу відповідача копію ухвали про відкриття скороченого провадження, однак конверт повернувся до суду із відміткою поштового відділення В«за закінченням терміну зберіганняВ» . Суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за відсутності відповідача, оскільки кореспонденція направлена за адресою, вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до вимог ч.4 ст.33 та ч.8 ст.35 КАС України.

У відповідності до положень ст.183-2 КАС України, суд розглядає справу в порядку скороченого провадження.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що ТОВ «Електросистеми ЛТД» перебуває на обліку в Південній МДПІ у м.Кривому Розі Дніпропетровської області, як платник податків та інших обов'язкових платежів/а.с. 7/.

За даними Південної МДПІ у м.Кривому Розі Дніпропетровської області відсутні будь-які ознаки діяльності відповідача, який ухиляється від подання до органів державної податкової служби передбачених законодавством документів податкової звітності, чим порушує законні інтереси держави та ускладнює передбачену Законом України «Про державну службу в Україні» діяльність органів державної податкової служби по контролю за дотриманням податкового законодавства суб`єктами господарської діяльності.

Відповідно до п.2 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно з довідки Південної МДПІ у м.Кривому Розі Дніпропетровської області вбачається, що відповідач не надає податкову звітність в податкову інспекцію понад два роки, а саме з 26 грудня 2008 року, та про відсутність у ТОВ «Електросистеми ЛТД» податкового боргу. /а.с. 9/.

В силу ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» встановлено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 №80, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст.183-2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини, перевіривши матеріали справи що надійшли до суду, з'ясувавши, що заперечення по справі не надійшли, як і заяви про визнання позову, розглянувши справу у встановлений законом 3-денний строк відповідно до п.2 ч.5 ст.183-2 КАС України - вважає, що є достатньо підстав для прийняття законного та обґрунтованого судового рішення про припинення юридичної особи відповідача.

Факти, встановлені судом, та відповідні їм правовідносини підтверджуються наявними доказами. Вказане є підставою для задоволення позову.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.94, 183-2, 158-163 КАС, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю «Електросистеми ЛТД» (код ЄДРПОУ 34830158).

Копію постанови направити Управлінню з питань реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, передбачені ст.186 КАС України.

Суддя ОСОБА_1

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2011
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50999945
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/112/11

Постанова від 18.03.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

Ухвала від 05.01.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кучма Костянтин Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні