Ухвала
від 23.12.2013 по справі 2-а-11/11
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №2-а-11/11

23 грудня 2013 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої судді Безбородько В.А.,

секретаря Дмитрук С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі про роз'яснення судового рішення по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі про визнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії, -

ВСТАНОВИВ :

13 листопада 2013 року Управління Пенсійного фонду України звернулося до суду із заявою про роз'яснення постанови Надвірнянського районного суду від 18.01.2011 року у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі про визнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії. Заяву обгрунтувує тим, що з 01.03.2011 року ОСОБА_1 перейшов на пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов»язкове пенсійне страхування», тому управлінню не зрозуміло як виконувати рішення суду з 01.03.2011 року.

Сторони у судове засідання не зявились, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Відповідно до ч.3 ст.170 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розглядові заяви про роз'яснення постанови суду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення заяви, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.170 КАС України якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою осіб, які беруть участь у справі, або державного виконавця ухвалою роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

18.01.2011 року постановою Надвірнянського районного суду позов ОСОБА_1 до Управління пенсійного Фонду України в Надвірнянському районі про визнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії, визнано неправомірною відмову управління пенсійного фонду України в Надвірнянському районі щодо перерахунку ОСОБА_1 пенсії по інвалідності у відповідності до ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» і зобов»язано управління пенсійного фонду України в Надвірнянському районі здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1 основної та додаткової пенсії відповідно до ст. 49,50,53,54 ч.4, 67 ч.3, 71 ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та ч.4 ст. 13 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за період з 06.07.2010 року із розрахунку восьми мінімальних пенсій за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб та додаткової пенсії із розрахунку 75 % від мінімальної пенсії за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з урахуванням фактично здійснених виплат.

Однак з 01.03.2011 року ОСОБА_1 перейшов на пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов»язкове пенсійне страхування».

За наведених обставин суд прийшов до переконання, що нарахування основної пенсії в розмірі 8 мінімальних пенсій за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб та додаткової пенсії із розрахунку 75 % від мінімальної пенсії за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з урахуванням фактично здійснених виплат слід починати з 06.07.2010 року до виникнення обставин з якими закон пов»язує виникнення, зміну чи припинення спірних правовідносин.

Керуючись п.3 ст.46 Конституції України, ст.170 КАС України, ч.2 ст.45 Закону України "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування", суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву управління Пенсійного фонду України у Надвірнянському районі про роз'яснення постанови суду по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі про визнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії - задовольнити.

Роз'яснити, що абзац третій резолютивної частини постанови Надвірнянського районного суду від 18.01.2011 року у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Надвірнянському районі про визнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії слід розуміти так:

зобов'язати Управління пенсійного фонду України в Надвірнянському районі здійснити перерахунок та виплату ОСОБА_1 основної та додаткової пенсії відповідно до ст. 49,50,53,54 ч.4, 67 ч.3, 71 ЗУ «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та ч.4 ст. 13 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за період з 06.07.2010 року із розрахунку восьми мінімальних пенсій за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб та додаткової пенсії із розрахунку 75 % від мінімальної пенсії за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з урахуванням фактично здійснених виплат до виникнення обставин з якими закон пов»язує виникнення, зміну чи припинення спірних правовідносин.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Надвірнянський районний Івано-Франківської області протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Безбородько В.А.

Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51010755
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови у перерахунку основної і додаткової пенсії та зобовВ»язання зробити перерахунок пенсії

Судовий реєстр по справі —2-а-11/11

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 20.01.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 30.06.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Болградський районний суд Одеської області

Тимошенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні