Постанова
від 21.09.2015 по справі 822/5601/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5601/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2015 року 14 год. 35 хв.м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Фелонюк Д.Л. розглянувши у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у м.Хмельницькому Головного управління ДФС у Хмельницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Автоцентр "Юг" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

В поданій до суду позовній заяві позивач просить припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Автоцентр "Юг" у зв'язку з неподанням протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

На адресу відповідача, згідно реєстрації, направлена копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з інформацією про процесуальні права та обов'язки сторін, які повернуті до суду з відміткою Укрпошти "за закінченням терміну зберігання".

Згідно ч.11 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази в їх взаємному зв'язку і сукупності, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Автоцентр "Юг" зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа Хмельницьким міськвиконкомом 05.02.2008 (код ЄДРПОУ 35703165), що підтверджується спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Проведеною позивачем перевіркою встановлено, що відповідачем звітність до ДПІ у м.Хмельницькому не подається з 01.10.2008, що підтверджується актом державної податкової інспекції у м.Хмельницькому Головного управління ДФС у Хмельницькій області №333/22-25-15-03/35703165 від 07.08.2015. Заборгованість по сплаті податків та зборів станом на 07.08.2015 відсутня, що підтверджується зазначеним актом.

Відповідно до п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України (далі - ПК України) платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Частиною 2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" визначено, що неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно п.20.1.37 п.20.1 ст.20 ПК України, контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до п.67.2 ст.67 ПК України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб.

Частиною 1 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Враховуючи викладені обставини, зокрема той факт, що відповідач протягом періоду, що перевищує один рік, не звітує до податкових органів (не подає податкові декларації), суд дослідивши матеріали справи та оцінивши докази які є у справі, прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Відповідно до положень ст.256 КАС України негайно виконуються постанови, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст.86, 94, 104, 158 - 163, 183-2, 254 КАС України, суддя -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Автоцентр "Юг" (вул.Проскурівська буд.19/2 кв.2, м.Хмельницький, Хмельницька обл., 29000, код ЄДРПОУ 35703165).

Копію постанови направити сторонам та Реєстраційній службі Хмельницького міськрайонного управління юстиції Хмельницької області.

Постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ "Згідно з оригіналом" Суддя Д.Л. Фелонюк

Дата ухвалення рішення21.09.2015
Оприлюднено29.09.2015
Номер документу51022323
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5601/15

Постанова від 21.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

Ухвала від 09.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Фелонюк Д.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні