Вирок
від 18.08.2015 по справі 368/2260/14-к
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кагарлицький районний суд Київської області

Справа № 368/2260/14-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.08.2015 рокум.Кагарлик Київської області

Кагарлицький районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні зали суду в м.Кагарлику кримінальне провадження №12012100190000135 по обвинуваченню ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Демівщина, Кагарлицького району,Київської області, українки, громадянки України, освіта середня-спеціальна, не одруженої, не працюючої, раніше не судимої, зареєстрованої та фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 та ч. 1,3,4 ст. 358 КК України.

В С Т А Н О В И В:

Згідно свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії АОО № 802218 товариство з обмеженою відповідальністю «МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ БІЗНЕС ЦЕНТР НЕРУХОМОСТІ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН «МЕГАПОЛІС» (далі ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» (ідентифікаційний код юридичної особи 35548024) зареєстровано 04.03.08 Бородянською районною державною адміністрацією Київської області за адресою: Київська область, Бородянський район, селище міського типу Бородянка, вул. Леніна 324, кв. 9.

Наказом № 1-к від 04.03.08 директором ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» призначений ОСОБА_6 . Наказом ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» № 9-к на посаду директора призначений ОСОБА_7 . Наказом № 15-к від 01.07.11 ОСОБА_6 звільнений з посади директора ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС».

ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» здійснювало господарську діяльність щодо проведення землевпорядних робіт відповідно до ліцензії серії АВ № 421200, виданої на підставі протоколу засідання комісії з питань ліцензування робіт із землеустрою, землеоціночних робіт Державного комітету України із земельних ресурсів від 30.09.08. Після визнання Держземагенством України недійсною ліцензії ТОВ

«МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» серії АВ № 421200, 17.08.12 ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» отримало ліцензію на проведення робіт із землеустрою Дерземагенства України серії АД № 076036.

ОСОБА_4 , відносно якого матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, та ОСОБА_4 , діючи як представники ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС», не заключали трудових договорів та договорів про співпрацю з даним Товариством, не являлись його працівниками та не мали довіреності на право підпису договорів на виготовлення технічної документації від імені даного товариства.

ОСОБА_4 , з метою заволодіння чужим майном, маючи умисел, спрямований на власне незаконне збагачення, переслідуючи корисливий мотив, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, за попередньою змовою групою осіб із братом ОСОБА_4 , матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, діючи як представники ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» пропонували мешканцям Київської області надання послуг по виготовленню технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки на території Кагарлицького району, Київської області.

Діючи умисно, ОСОБА_4 та ОСОБА_4 , не маючи ніякого відношення до ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС» та будь-яких законних повноважень на виготовлення технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки, перебуваючи у злочинній змові між собою, використовуючи назву Товариства для вчинення злочинних оборудок та створюючи враження про свою належність до нього, увійшли в довіру до мешканців Кагарлицького району та мешканців Київської області, які звернулись до них для надання послуг з виготовлення технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки, яким повідомили неправдиву інформацію про свої дійсні можливості та наміри, а також приховали певні відомості та таким чином, ввели в оману останніх, не маючи наміру взагалі або в повному обсязі виготовляти технічні документи для отримання державних актів на земельні ділянки, а з метою надання правдивості своїм діям щодо виготовлення технічної документації, схилили їх до укладення письмових договорів на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою з метою подальшого оформлення державного акту права власності на земельну ділянку, які були підписані в орендованому приміщенні Державного закладу «Кагарлицька районна санітарно-епідеміологічна станція» Міністерства Охорони Здоров`я України, яке розташоване за адресою: Київська область, м. Кагарлик, вул. Комунарська, 16, а з травня 2011 року в орендованому приміщенні ПП «Гордовська», розташованого за адресою: Київська область, м. Кагарлик, вул. Фрунзе,1.

Так, ОСОБА_4 , діючи як представник ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , матеріали відносно якого видіолені в окреме провадженняч, 27.05.11, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_8 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою дійсну належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку на ім`я її чоловіка ОСОБА_9 , розташовану за адресою: АДРЕСА_2 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих коштів, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям, схилила ОСОБА_8 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку та усного договору щодо отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом спочатку заволоділа її грошовими коштами в розмірі 1000 грн., а в подальшому, в тому ж орендованому приміщенні, а саме 15.07. 11 заволоділа коштами в сумі 1000 грн. та 20.04.11 заволоділа коштами в сумі 3000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_8 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_8 на загальну суму 5000 грн.

Крім цього, ОСОБА_4 , діючи як представник ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС» за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_10 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою дійсну належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі йому грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих коштів, перебуваючи в орендованому приміщенні Державного закладу «Кагарлицька районна санітарно-епідеміологічна станція», яке розташоване за адресою: Київська область, м. Кагарлик, вул. Комунарська, 16, з метою надання правдивості та законності своїм діям, схилив ОСОБА_10 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволодів його грошовими коштами загальною сумою 3000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_10 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_10 на загальну суму 3000грн.

Окрім цього, ОСОБА_4 та ОСОБА_4 , діючи узгоджено, за попередньою змовою групою осіб як представники ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», паралельно здійснювали свою діяльність щодо виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельні ділянки на території Кагарлицького району, Київської області, як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН».

Згідно витягу про державну реєстрацію юридичної особи серії АОО № 819137 товариство з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» (ідентифікаційний код юридичної особи 34956691) зареєстровано 13.03.07 Оболонською районною державною адміністрацією у м. Києві за адресою: м. Київ вул. Гарматника, 56. В подальшому протоколом зборів засновників товариство змінило юридичну адресу: АДРЕСА_5 .

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АД № 034630 засновником та керівником ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» (ЄДРПОУ 34956691) являється ОСОБА_11 . Одним із видів діяльності ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» є діяльність у сфері геодезії, географії та гідрометеорології. Станом на 17.02.11 юридична особа перебувала в стані припинення за рішенням засновників.

ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» здійснювало господарську діяльність щодо проведення землевпорядних робіт відповідно до ліцензії серії АВ № 332203, виданої на підставі протоколу засідання комісії з питань ліцензування робіт із землеустрою, землеоціночних робіт Державного комітету України із земельних ресурсів від 08.08.07 № 6.

Наказом Держкомзему України від 09.02.11 № 79 вищезазначену ліцензію ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» визнано недійсною на підставі не переоформлення ліцензії у встановлений законодавством строк у зв`язку зі зміною місця знаходження юридичної особи.

В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_4 діючи як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», не заключали трудових договорів та договорів про співпрацю з даним Товариством, не являлись його працівниками та не мали довіреності на право підпису договорів на виготовлення технічної документації від імені даного товариства.

ОСОБА_4 , з метою заволодіння чужим майном, маючи умисел, спрямований на власне незаконне збагачення, переслідуючи корисливий мотив, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, за попередньою змовою з братом ОСОБА_4 , матеріали відносно якого виділені в окреме провадження, діючи як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» пропонували мешканцям Київської області надання послуг по виготовленню технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки на території Кагарлицького району, Київської області.

Діючи умисно, ОСОБА_4 та ОСОБА_4 , не маючи ніякого відношення до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» та будь-яких законних повноважень на виготовлення технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки, перебуваючи у злочинній змові між собою, використовуючи назву Товариства для вчинення злочинних оборудок та створюючи враження про свою належність до нього, увійшли в довіру до мешканців Кагарлицького району та мешканців Київської області, які звернулись до них для надання послуг з виготовлення технічної документації для отримання державних актів на земельні ділянки, яким повідомили неправдиву інформацію про свої дійсні можливості та наміри, а також приховали певні відомості та таким чином, ввели в оману останніх, не маючи наміру взагалі або в повному обсязі виготовляти технічні документи для отримання державних актів на земельні ділянки, а з метою надання правдивості своїм діям щодо виготовлення технічної документації, схилили їх до укладення письмових договорів на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою з метою подальшого оформлення державного акту права власності на земельну ділянку, які були підписані в орендованому приміщенні Державного закладу «Кагарлицька районна санітарно-епідеміологічна станція» Міністерства Охорони Здоров`я України, яке розташоване за адресою: Київська область, м. Кагарлик, вул. Комунарська, 16, (на підставі договорів оренди від 01.06.09, 01.03.10, 01.01.11), а з травня 2011 року в орендованому офісному приміщенні ПП «Гордовська», яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , а також за місцем проживання потерпілих та за місцем розташування їх земельних ділянок.

Так, 10.12.2010 року, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з братом ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_12 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку його дочки ОСОБА_13 , розташовану за адресою: АДРЕСА_6 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні Державного закладу «Кагарлицька районна санітарно-епідеміологічна станція», яке розташоване за адресою: Київська область, м. Кагарлик, вул. Комунарська, 16, з метою надання правдивості та законності своїм діям, схилила ОСОБА_12 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою з метою подальшого оформлення державного акту права власності на земельну ділянку, а також отримання державного акту та під час укладання даного договору, шахрайським шляхом, заволоділа його грошовими коштами в сумі 1500 грн., надані їй ОСОБА_12 для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_6 , а також отримання державного акту.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_12 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_6 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому матеріальної шкоди ОСОБА_12 на загальну суму 1500грн.

Окрім цього, весною 2011 року, точна дата слідством не встановлена, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_14 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його три земельні ділянку, розташовані за адресою: АДРЕСА_7 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі йому грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, приїхавши за місцем проживання ОСОБА_14 , за вище вказаною адресою, з метою надання правдивості своїм діям, схилив ОСОБА_14 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на три земельні ділянки та отримання державних актів на них, та під час укладання даного договору, а в подальшому під час здійснення замірів земельних ділянок, точна дата слідством не встановлена, шахрайським шляхом заволодів його грошовими коштами загальною сумою 1800 грн., по 900 грн. кожного разу, наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державних актів та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_7 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_14 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_7 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_14 на загальну суму 1800грн.

Окрім цього, 02.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_15 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в офісному приміщенні, яке знаходилося в АДРЕСА_7 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_15 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання яких, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 1900 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_15 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_15 на загальну суму 1900 грн.

Крім того, 04.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_16 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в офісному приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_16 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_16 загальною сумою 1900 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_16 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_16 на загальну суму 1900грн.

Окрім цього, 10.03.11 ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_17 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в офісному приміщенні, яке знаходилося в АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_17 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 600 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_17 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_17 на загальну суму 600 грн.

Окрім цього, 11.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_18 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку на ім`я її чоловіка ОСОБА_19 , розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_18 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 1500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_18 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_18 на загальну суму 1500грн.

Окрім цього, 22.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_20 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його дві суміжні земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_11 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі йому грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, приїхавши за місцем проживання ОСОБА_20 за вище вказаною адресою, з метою надання правдивості своїм діям, схилив ОСОБА_20 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на дві земельні ділянки та отримання державних актів на них, та під час укладання договорів шахрайським шляхом заволодів його грошовими коштами загальною сумою 1400 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_11 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_20 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_11 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_20 на загальну суму 1400грн.

Крім цього, 22.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_21 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_12 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_21 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання договору шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 700 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_12 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_21 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_12 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_21 на загальну суму 700 грн.

Окрім цього, 27.03.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_22 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державних актів на дві земельні ділянки на ім`я її чоловіка ОСОБА_23 , розташованих за адресою: АДРЕСА_2 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_22 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельні ділянки її чоловіка ОСОБА_23 та отримання двох державних актів, та під час укладання договорів і в подальшому, за місцем розташування орендованого приміщення, шахрайським шляхом заволоділи її грошовими коштами загальною сумою 1960 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державних актів та отримання двох державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_2 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_22 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державних актів на дві земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_2 , не виконали, виготовивши технічну документацію для отримання лише 1 державного акту, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_22 на загальну суму 1960грн.

Окрім цього, 26.04.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_24 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Расавка (Слобідська), вул. Панаса Мирного, створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_24 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання договору шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_24 загальною сумою 7000 грн., з яких 1000 грн. ОСОБА_4 , 6000 грн. ОСОБА_4 , наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Расавка (Слобідська), вул. Панаса Мирного.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_24 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Расавка (Слобідська), вул. Панаса Мирного, не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_24 на загальну суму 7000 грн.

Крім того, 07.05.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_25 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча) створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_25 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання яких та в подальшому, а саме 21.06.11, 16.07.11, 17.08.11, 27.09.11, 01.11.11, 24.11.11 та 19.12.11, за місцем розташування орендованого приміщення, шахрайським шляхом заволоділи її грошовими коштами загальною сумою 5000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча).

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_25 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча), не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_25 на загальну суму 5000грн.

Крім того, весною 2011 року, точна дата слідством не встановлена, ОСОБА_4 , за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_26 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державних актів на земельні ділянки його дочок ОСОБА_27 та ОСОБА_28 , розташованих за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча), створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їм грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи спочатку в офісному приміщенні санепідемстанції в АДРЕСА_7 , а в подальшому в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_26 до укладення усних договорів на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та на отримання державних актів, під час укладання яких та в подальшому, за місцем розташування вищеназваних орендованих приміщень, шахрайським шляхом заволоділи його грошовими коштами загальною сумою 10000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державних актів на дві земельні ділянки, розташованих за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча).

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_26 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та отримання двох державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча), не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_26 на загальну суму 10000 грн.

Окрім того, 07.05.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_29 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку його дружини ОСОБА_30 , розташовану за адресою: АДРЕСА_13 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_29 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку його матері та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами загальною сумою 2000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_13 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_29 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_13 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_29 на загальну суму 2000 грн.

Крім того, 07.05.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_31 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча), створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_32 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання яких та в подальшому, а саме 14.06.11, 20.07.11 та 10.11.11, за місцем розташування орендованого приміщення, шахрайським шляхом заволоділи її грошовими коштами загальною сумою 5000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча).

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_33 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Воронівка (Халча), не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_33 на загальну суму 5000грн.

Окрім цього, 25.05.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_34 та ОСОБА_35 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їм завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_14 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_36 та ОСОБА_37 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору щодо отримання державного акту, та під час укладання даних договорів і в подальшому, 08.09.12, шахрайським шляхом заволоділа їх грошовими коштами загальною сумою 1700 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_14 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_36 та ОСОБА_37 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_14 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_36 та ОСОБА_38 на загальну суму 1700грн.

Крім цього, 07.06.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_39 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча, створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_40 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_41 в сумі 1000 грн., а в подальшому разом із ОСОБА_4 , за місцем розташування орендованого приміщення заволоділи коштами загальною сумою 4000 грн., а саме 12.07.11- 2000 грн., 14.10.11-500 грн., 09.11.11-500 грн., 28.12.11-500 грн., 27.02.12-500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_41 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча, не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_41 на загальну суму 5000грн.

Окрім цього, 12.07.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_42 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку та земельну ділянку її дочки ОСОБА_43 , розташованих за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча, створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їм грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_44 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державних актів, під час укладання якого шахрайським шляхом заволоділи її грошовими коштами загальною сумою 5000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державних актів на дві земельні ділянки, розташовану за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_45 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: Київська область, Кагарлицький район, с. Халча, не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_45 на загальну суму 5000грн.

Окрім того, 15.07.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_46 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_15 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_47 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 700 грн., а приблизно через 2 місяці, точно дата слідством не встановлена, за місцем розташування орендованого приміщення, заволоділа коштами в сумі 1500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_15 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_48 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_15 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_48 на загальну суму 2200грн.

Окрім того, в середині липня 2011 року, точна дата слідством не встановлена ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_49 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі йому грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи за місцем проживання ОСОБА_50 за вище вказаною адресою, з метою надання правдивості своїм діям, схилив ОСОБА_50 до укладення усних договорів на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволодів її грошовими коштами загальною сумою 1100 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_50 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_50 на загальну суму 1100грн.

Крім цього, 22.08.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_51 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку її матері ОСОБА_52 , розташовану за адресою: АДРЕСА_6 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в офісному приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_53 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору щодо отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами в сумі 850 грн., а в подальшому, 30.08.11, за місцем розташування орендованого приміщення коштами в сумі 1350 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_6 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_53 та, ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_6 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_53 на загальну суму 2200грн.

Крім того, 22.09.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_54 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_16 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі йому грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_55 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою з метою подальшого оформлення державного акту права власності на земельну ділянку, зокрема і отримання державного акту та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділи його грошовими коштами в сумі 1150 грн., сплачені ОСОБА_56 через ПАТКБ «Правекс-Банк» на ім`я ОСОБА_4 для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_16 , а також отримання державного акту.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_57 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_16 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_57 на загальну суму 1150грн.

Крім того, 22.09.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_58 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку його матері ОСОБА_59 , розташовану за адресою: АДРЕСА_16 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їм грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_60 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку його матері та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділи його грошовими коштами загальною сумою 1500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_16 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_61 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_16 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_61 на загальну суму 1500грн.

Крім цього, 09.10.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_62 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_63 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_63 загальною сумою 1500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_63 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_63 на загальну суму 1500 грн.

Окрім того, 04.11.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_64 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , та земельну ділянку його дочки ОСОБА_65 , розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_66 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 600 грн., а в подальшому, за місцем розташування орендованого приміщення, а саме 04.11.11, коштами в сумі 4600 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , та земельну ділянку його дочки ОСОБА_65 розташовану за адресою: АДРЕСА_10 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_67 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державних актів на земельну ділянку, ОСОБА_66 розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , та земельну ділянку його дочки ОСОБА_65 розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_67 на загальну суму 5200грн.

Окрім цього, 27.12.11, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_68 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_17 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_69 до укладення спочатку усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою з метою подальшого оформлення державного акту права власності на земельну ділянку, а в подальшому 02.08.2012 року до укладання письмового договору на отримання державного акту під час укладання яких, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами загальною сумою 2000 грн., сплачені ОСОБА_69 28.11.2011 року в сумі 1000 грн. та 02.08.2012 року в сумі 1000 грн. для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_17 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_69 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_17 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_69 на загальну суму 2000грн.

Окрім того, 23.02.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_70 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку на ім`я її чоловіка ОСОБА_71 , розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_72 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами в сумі 1200 грн. та в подальшому а саме 11.06.12, за місцем розташування орендованого приміщення заволоділа сумою 1000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_72 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_72 на загальну суму 2200грн.

Крім цього, 27.02.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_73 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_74 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів та в подальшому, а саме 11.06.12, за місцем розташування орендованого приміщення, шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами загальною сумою 1400 грн., по 700 грн. кожного разу, наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_75 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_75 на загальну суму 1400грн.

Крім того, 03.05.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_76 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_18 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, приїхавши до місця проживання ОСОБА_77 за вище вказаною адресою, з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_77 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору щодо отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 1600 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_18 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_77 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_18 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_77 на загальну суму 1600грн.

Крім цього, 08.05.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_78 та ОСОБА_79 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їм завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку їх дочки ОСОБА_80 , розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилили ОСОБА_80 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання договору і в подальшому шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_32 та ОСОБА_80 загальною сумою 1800 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_33 та ОСОБА_81 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_33 та ОСОБА_80 на загальну суму 1800 грн.

Окрім того, 08.05.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_82 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_83 до укладення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами ОСОБА_83 загальною сумою 1000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_84 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_8 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_84 на загальну суму 1000 грн.

Окрім цього, 23.05.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_85 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_19 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_86 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання яких шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами загальною сумою 1000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_19 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_87 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_19 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_87 на загальну суму 1000 грн.

Крім того, 02.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_88 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку її дочки ОСОБА_89 , розташовану за адресою: АДРЕСА_20 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи за місцем проживання ОСОБА_90 в АДРЕСА_21 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_90 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 2000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_20 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_90 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_20 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_90 на загальну суму 2000грн.

Крім того, 02.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_91 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на його земельну ділянку розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їм грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_92 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами загальною сумою 4000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_93 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_93 на загальну суму 4000грн.

Крім того, 08.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_94 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_95 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 1000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_95 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_9 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_95 на загальну суму 1000грн.

Окрім цього, 15.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_96 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державних актів на її земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_22 , та в с. Леонівка, Кагарлицького р-ну, на полі, розміром 0,40 га., створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_97 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державних актів, та під час укладання даних договорів шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 3000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державних актів та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою за адресою: АДРЕСА_22 , та в с. Леонівка, Кагарлицького р-ну на полі розміром 0,40 га.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_98 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державних актів на земельні ділянки, розташовані за адресою: АДРЕСА_22 , та в с. Леонівка, Кагарлицького р-ну, на полі, розміром 0,40 га., не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_98 на загальну суму 3000 грн.

Окрім того, 26.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_99 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_23 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_100 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, та під час укладання даних договорів, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 4500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_23 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_101 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_23 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_101 на загальну суму 4500 грн.

Крім того, 29.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_102 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_24 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_103 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання даних договорів та в подальшому, а саме 03.07.2012 року, шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 2000 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_24 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_103 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_24 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_103 на загальну суму 2000грн.

Крім того, 29.06.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_104 ,попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши йому завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації для отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи за місцем проживання матері ОСОБА_105 ОСОБА_106 в АДРЕСА_22 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_105 до укладення письмового договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на земельну ділянку та усного договору на отримання державного акту, під час укладання даних договорів шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами загальною сумою 3500 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_107 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації для отримання державного акту та його отримання на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_10 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_107 на загальну суму 3500грн.

Окрім цього, 29.08.12, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з ОСОБА_4 , повторно, маючи умисел на шахрайське заволодіння грошовими коштами ОСОБА_108 , попередньо приховавши відомості щодо законної належності до ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», представляючись представником даного товариства та створюючи враження про свою належність до нього, повідомивши їй завідомо неправдиву інформацію про свої дійсні можливості і наміри щодо виготовлення технічної документації та отримання державного акту на її земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_25 , створивши при цьому впевненість у вигідності передачі їй грошових коштів, розуміючи протиправний характер своїх дій, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок чужих грошей, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості своїм діям, схилила ОСОБА_109 до укладення усного договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку та усного договору щодо отримання державного акту, та під час укладання даних договорів шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами загальною сумою 3050 грн., наданих для виконання покладених на них умов договору, а саме - виготовлення технічної документації для отримання державного акту та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_25 .

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, належними ОСОБА_109 , ОСОБА_4 та ОСОБА_4 своїх зобов`язань повиготовленню технічної документації та отримання державного акту на земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_25 , не виконали, грошові кошти не повернули та витратили їх за власним розсудом, завдавши при цьому майнової шкоди ОСОБА_109 на загальну суму 3050грн.

Загальна сума коштів, якими ОСОБА_4 незаконно, шахрайським способом заволоділа у вищезазначених потерпілих складає 110 860 грн.

Окрім цього, ОСОБА_4 вчинила підроблення офіційного документу та його використання за наступних обставин:

Так, ОСОБА_4 , діючи як представник товариства з обмеженою відповідальністю «МІЖРЕГІОНАЛЬНИЙ БІЗНЕС- ЦЕНТР НЕРУХОМОСТІ ТА ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН «МЕГАПОЛІС» (далі ТОВ «МБЦНЗВ «МЕГАПОЛІС») та товариства з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», не являючись працівником даних Товариств, без укладання будь-яких договорів про співробітництво, які б наділяли її правом підпису в договорах на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, не маючи довіреностей на право підпису даних договорів від імені даних товариств, вчинила їх незаконне підроблення, шляхом поставлення власного підпису за ПП ОСОБА_110 , який діяв на підставі договору про співпрацю з ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС» та директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , а в подальшому вчинила використання підроблених договорів, шляхом надання їх потерпілим як підтвердження законності своїх дій.

07.05.11, ОСОБА_4 , діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_29 схилила його до укладення договору № 42 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на їх з дружиною земельну ділянку, від імені дружини ОСОБА_111 . Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.

Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 42 від 07.05.11 укладеному із ОСОБА_112 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин:

Так, ОСОБА_4 , 07.05.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_29 для передачі їй грошових коштів, надала останньому договір № 42 від 07.05.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 07.05.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_25 схилила її до укладення договору № 44 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.

Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 44 від 07.05.11 укладеному із ОСОБА_25 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин:

Так, ОСОБА_4 , 07.05.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_25 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 44 від 07.05.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 10.05.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_32 схилила його до укладення договору № 45 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 45 від 10.05.11 укладеному із ОСОБА_113 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 10.05.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_32 для передачі їй грошових коштів, надала останньому договір № 45 від 10.05.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 27.05.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_8 , схилила її до укладення договору № 56 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на їх з чоловіком земельну ділянку від імені чоловіка ОСОБА_9 . Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «МБЦНЗВ«МЕГАПОЛІС», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі ОСОБА_114 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі ОСОБА_114 у договорі № 56 від 27.05.11 укладеному із ОСОБА_9 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 27.05.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_8 для передачі їй грошових коштів, надали останній договір № 56 від 27.05.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто, згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14, за ОСОБА_110 , при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_110 , чим вчинила використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 07.06.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_41 схилила його до укладення договору № 61 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 61 від 07.06.11 укладеному із ОСОБА_115 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 07.06.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_41 для передачі їй грошових коштів, надали останній договір № 61 від 07.06.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 09.10.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_63 схилила її до укладення договору № 97 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 97 від 09.10.11 укладеному із ОСОБА_63 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 09.10.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_63 для передачі їй грошових коштів, надали останній договір № 97 від 09.10.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 04.11.11, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_66 схилила його до укладення договору № 101 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку та земельну ділянку його дочки ОСОБА_116 . Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 101 від 04.11.11 укладеному із ОСОБА_117 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 04.11.11, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_66 для передачі їм грошових коштів, надала останньому договір № 101 від 04.11.11 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 23.02.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_71 схилила її до укладення договору № 113/8 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 113/8 від 23.02.12 укладеному із ОСОБА_71 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 23.02.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_71 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 113/8 від 23.02.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 27.02.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_118 схилила її до укладення договору № 114/9 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 114/9 від 27.02.12 укладеному із ОСОБА_118 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 27.02.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_118 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 114/9 від 27.02.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 08.05.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_80 схилила її до укладення договору № 189 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 189 від 08.05.12 укладеному із ОСОБА_80 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинили використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 08.05.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_80 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 189 від 08.05.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 21.05.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_119 схилила його до укладення договору № 190/5 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 190/5 від 21.05.12 укладеному із ОСОБА_119 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 21.05.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_119 для передачі їй грошових коштів, надала останньому договір № 190/5 від 21.05.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 23.05.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_86 схилила його до укладення договору № 190/6 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 190/6 від 23.05.12 укладеному із ОСОБА_120 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 23.05.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_86 для передачі їй грошових коштів, надала останньому договір № 190/6 від 23.05.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 26.06.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_121 схилила її до укладення договору № 191/3 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 191/3 від 26.06.12 укладеному із ОСОБА_122 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинили використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 26.06.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_122 для передачі їй грошових коштів, надали останній договір № 191/3 від 26.06.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 29.06.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи на території домогосподарства ОСОБА_106 , розташованого за адресою: АДРЕСА_22 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_105 схилила його до укладення договору № 191/9 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 191/9 від 29.06.12 укладеному із ОСОБА_123 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , перебуваючи на території домогосподарства ОСОБА_106 , розташованого за адресою: АДРЕСА_22 ,, як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_105 для передачі їй грошових коштів, надала останньому договір № 191/9 від 29.06.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Окрім цього, 29.06.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_103 схилила її до укладення договору № 192/1 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на його земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення.Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 192/1 від 29.06.12 укладеному із ОСОБА_103 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 29.06.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_103 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 192/1 від 29.06.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Крім цього, 02.08.12, ОСОБА_4 , повторно, діючи як представник ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», перебуваючи в орендованому приміщенні, розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з метою надання правдивості та законності своїм діям для подальшого заволодіння шахрайським шляхом коштами ОСОБА_69 схилила її до укладення договору № 191/5 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою щодо складання державних актів на право власності на її земельну ділянку. Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи про те, що вона не має будь-яких повноважень для підписання даного договору, маючи умисел на підроблення договору на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, який має ознаки офіційного документу, так як містить зафіксовану інформацію, яка посвідчує факт укладання самого договору з подальшим набуванням прав та обов`язків кожною зі сторін, складений у визначений законом формі та містить передбачені законом реквізити, а саме місце його складання, дату, умови договору, реквізити та підписи кожної зі сторін, скріплений печаткою ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», підтверджує факт, що здатний спричинити наслідки правого характеру, може бути використаний як документ у правозастосовчій діяльності, складений юридичною особою, власноручно підписала даний договір, поставивши підпис в графі директор ОСОБА_11 , чим вчинила його підроблення. Згідно висновку експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорі № 191/5 від 02.08.12 укладеному із ОСОБА_69 , виконано ОСОБА_4 .

Після чого, ОСОБА_4 , вчинила використання завідомо підробленого документа за наступних обставин: Так, ОСОБА_4 , 02.08.12, перебуваючи в орендованому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , як підтвердження законності своїх дій, для подальшого схиляння ОСОБА_69 для передачі їй грошових коштів, надала останній договір № 191/5 від 02.08.12 на виконання робіт по розробці технічної документації із землеустрою, підписаний нею особисто за директора ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ОСОБА_11 , що підтверджується висновком експерта № 827 від 23.09.14, при цьому усвідомлюючи відсутність будь-яких повноважень в неї для підписання даного договору за ОСОБА_11 , чим вчинили використання завідомо підробленого документу.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_4 свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.190, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358 ч. 4 ст.358 КК України визнала та пояснила, що у грудні 2010 року, брат ОСОБА_4 запропонував співпрацювати з ним в якості представника ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН», зокрема допомагати йому особисто при укладенні договорів та виготовленні технічної документації на земельні ділянки. Брат ще з 2008 року був представником ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» на території Кагарлицького р-ну та проводив землевпорядні роботи з приводу виготовлення технічної документації (проектів) із землеустрою для отримання державного акту на земельні ділянки, а також отримання державних актів. З грудня 2010 року вони з ОСОБА_124 почали співпрацювати як представники ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН», а вже в подальшому уклали трудові договори з ТОВ «СОУЛ ГРУП», а з 2006 року вона була директором ТОВ «Едлів». Від ТОВ «МЕГАПОЛІС» вона взагалі не являлась представником, жодної технічної документації не виготовила і жодного відношення до даного товариства не має. Як їй було відомо спочатку брат ОСОБА_125 почав працювати на території Кагарлицького р-ну від ТОВ «МЕГАПОЛІС», але майже одразу ж припинив з ними співпрацю.

Спочатку офіс до травня 2011 року за договором оренди знаходився в приміщенні санепідемстанції в м. Кагарлик по вул. Комунарська, 16. Договір оренди заключав брат. Після цього офіс знаходився у приміщенні магазину ПП «Гордовська», який розташований в м. Кагарлик по вул. Фрунзе.

З приводу діяльності ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» пояснила, що внутрішній трудовий договір з директором даного товариства був заключний лише з братом. Про це їй говорив ОСОБА_125 , але особисто даного договору не бачила. Офіційно в ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» ні вона, ні брат ОСОБА_125 працевлаштовані не були. Технічна документація повністю виготовлялась особисто нею з ОСОБА_124 за допомогою знайомого ОСОБА_126 . Як їй відомо з представниками ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» зустрічався лише брат ОСОБА_125 .. Вона особисто з представником ТОВ «ГЕО ЗЕМ ПЛАН» не зустрічалася взагалі жодного разу. Печатка ТОВ «Едлів» знаходилась у неї особисто, так як вона була директором даного товариства.

Кошти з замовників бралися готівкою особисто нею та братом, про що обов`язково ставилася відмітка у договорах, або окремо видавалась квитанція.. Майже всі кошти, які бралися з замовників були витрачені на проплати довідок, витрату пального під час поїздок, оплату праці додаткових працівників, тобто кошти, які платили замовники ні нею ні братом в повному обсязі для власних потреб не брались. Взагалі при виготовленні даних технічних документацій по деяких вони взагалі не отримували прибутки. В ТОВ «Едлів» вона була директором і діяльності по виготовленню технічної документації від даного товариства не вела і не заключала жодних договорів. З директорами та представниками ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» мав справу лише брат.

Печатки у неї не було. Брат привозив бланки договорів з печатками. Замість ОСОБА_127 в договорі з ОСОБА_128 вона ставила свій підпис і писала своє прізвище. Від товариства Мегаполіс у неї були пусті бланки з печаткою.

По кожному договору пояснила :

1) Договір № 94 від 22.09.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_56 укладав брат ОСОБА_4 , де мається його підпис. По технічній документації ОСОБА_55 зазначила, що нею були присвоєні кадастрові номера та підписані висновки, але при зміні законодавства кадастрові номери не підтвердились;

На даний час проплатили кошти іншій землевпорядній організації за виготовлення техдокументації.

2)Договір № 191/5 від 02.08.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_69 укладала та підписувала особисто вона. Фактично ОСОБА_69 заплатила 1000 грн. В ДЗК їй повідомили, що необхідно кадастровий номер перевести на ОСОБА_69 з попереднього власника. Лише потім виготовлять технічну документацію. Технічна документація виготовлена іншою землевпорядною організацією. Гроші не повернуті, позов в частині стягнення моральної шкоди визнає частково.

3) Договір з ОСОБА_129 не укладався, а лише брат написав розписку про отримання технічної документації, яка до цього виготовлялась в ТОВ «Абрис Альфа», а брат взяв для виготовлення від ТОВ «Мегаполіс», де в розписці від 09.09.2010 року поставив власний підпис;

4) Договір № 192/1 від 29.06.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_130 укладала вона та ставила власний підпис. Вона заключала договір з ОСОБА_130 за місцем її проживання в с. Горохове, де здійснювала заміри і вона надала 800 чи 900 грн. не більше. Техдокументація не оформлена.

5) Договір № 190/6 від 23.05.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_120 укладала особисто, де ставила свій власний підпис. Взяла 1000 грн. і фактично нічого не зробила, є лише рішення і копія паспорта. Договір з ОСОБА_131 заключала за місцем проживання під час того як робила заміри.

Техдокументація не оформлена.

6) Договір № 189 від 03.05.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_77 укладала особисто, де ставила свій власний підпис. Взяла у ОСОБА_77 1600 грн. Крім замірів нічого не зробила, навіть не має кадастрових номерів.

Повернула кошти.

7) Договір № 55 від 25.05.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_36 укладала особисто, де ставила свій власний підпис. Технічної документації не має, взяла 1700 грн. На даний час ОСОБА_36 отримала державний акт. З приводу технічної документації ОСОБА_36 зазначила, що в жовтні 2012 року діючий на той час працівник Кагарлицького РВ ОСОБА_132 особисто забрав в неї повністю виготовлену технічну документацію ОСОБА_36 , яка була затверджена на сесії сільської ради. Останній сказав, що сам вирішить питання з ОСОБА_36 , тому де її технічна документація не відомо.

8) Розписку як представник ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» ОСОБА_133 від 10.12.2010 року про отримання 1500 грн. підписувала особисто. Договір з ОСОБА_12 укладався усний. Документи виготовили.

9) Договір № 81 від 22.08.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_134 від імені ОСОБА_52 укладала особисто, де ставила свій власний підпис. Остання сплатила 2200 грн. Документи виготовили.

10) Розписка дана ОСОБА_21 від 07.04.2011 року підписаний особисто. Договір укладався усний. Взяла 700 грн. Документи не виготовили, гроші не повернули.

11) У ОСОБА_20 без укладення договору були взяті документи для подальшого виготовлення техдокументації, заплатив 1400 грн. Документи виготовили.

12) Розписка від 10.11.2011 року від ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» ОСОБА_17 про отримання 600 грн. підписана нею особисто. Договір не укладався. Крім замірів проведених ПП «Абрис Альфа» нічого в технічній документації не має. Вона особисто їздила на новий замір її ділянки, але остання погодилась з замірами ПП «Абрис Альфа»;

Гроші не повернули.

13) Розписка від 22.03.2011 року від ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» про отримання коштів в сумі 2200 грн. підписала влна особисто. З ОСОБА_72 укладався усний договір. В технічній документації не має навіть замірів. Гроші не повернули.

14) Договір № 113/8 від 23.02.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_71 укладала особисто, де поставила свій власний підпис. Гроші не повернули.

15) Договір № 114/9 від 27.02.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_118 укладала особисто, де ставила свій власний підпис. ОСОБА_118 заплатив 1400 грн. В технічній документації крім рішення нічого не має.

Гроші не повернули.

16)Договір № 76 від 15.07.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_47 підготувала особисто. Останній заплатив 2200 грн., а присвоєні лише кадастрові номера, які не підтверджені і технічна документація на сесії сільської ради не затверджена, поскільки виносилось нове рішення сільською радою. Гроші не повернули.

17) Договір № 191/1 від 08.06.2014 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_95 ,який підписувався і нею і братом. Взяли 1000 грн. крім рішення в технічній документації нічого не має.

Гроші не повернули.

18) Договір № 191/3 від 26.06.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_122 підписувався особисто нею. Вони взяли із ОСОБА_121 4500 грн. і обіцяли виготовити державний акт за 2 місяці, при цьому не виготовивши навіть технічної документації.

Гроші не повернули.

20) З ОСОБА_135 ні вона, ні брат договір не укладали, їм лише були передані документи з ТОВ «Абрис Альфа» для подальшого виготовлення технічної документації;

21) Договір № 28 від 27.03.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_23 підписував брат ОСОБА_4 . Договір був укладений на 2 земельні ділянки 0,17 та 0,8 га., в загальному на 0,25 га. Вона подавала на друк державних актів до держкомзему у Кагарлицькому районі технічну документацію на дві земельні ділянки . 1 державний акт був видано приблизно через рік. В рішенні сільської ради про виділення земельної ділянки невірно була вказана адреса земельних ділянок, що затягло видачу державних актів.

22) Розписка від ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» від 27.04.2011 року підписана особисто нею про отримання тех. документації для подальшого виготовлення від ОСОБА_136 ;

23) Договір № 190/7 від 02.06.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_137 , який підписувався братом ОСОБА_4 та укладався нею. Стеценко особисто передав 500 доларів на той час 4000 грн., вони зробили лише заміри земельної ділянки. Під час замірів було встановлено, що розмір земельної ділянки становить 0,52 га, а згідно рішення сільської ради 0,50 га, тому сільська рада виносила друге рішення. 15.01.2015 року з сільської ради забрали рішення про виділення ОСОБА_138 земельної ділянки, згідно якого йому виділено 0,25 га для будівництва будинку та 0,27 га для ведення особистого селянського господарства. Технічна документація виготовлена.

24) З ОСОБА_90 ні вона, ні брат ні усних ні письмових договорів для виготовлення технічної документації не укладали, коштів в сумі 2000 грн. не отримували. Вона лише на дружніх засадах допомогла декілька разів останній щодо консультації по документах, так як на території Рокитнянського р-ну вона не мала права проводити ніяких робіт;

25) Зі ОСОБА_109 договір не укладався взагалі, бо не було бланків, але документація виготовлена. Від ОСОБА_139 вона одержала 3500 грн..

26) Договір № 95 від 22.09.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_140 ,який підписувався та укладався братом ОСОБА_4 . ОСОБА_141 , який діяв від імені дружини заплатив 1500 грн. Техдокументацію не виготовили, оскільки з сусідами не погоджені межі.

27) Договір № 25 від 11.03.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_19 . Техдокументація виготовлена.

29) Договір № 101 від 04.11.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_117 , який підписувався та укладався нею. Техдокументацію виготовили.

30) Договір № 42 від 07.05.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_142 підписувався та укладався нею особисто. Але договір підписувала не ОСОБА_112 , а її чоловік ОСОБА_29 останній надав 2000 грн.,

Техдокументацію не виготовили.

31) Договір № 189 від 08.05.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_80 підписувався та укладався нею особисто. Вона взяла кошти 1000 грн. з батька ОСОБА_80 - ОСОБА_32 , а 800 з матері - ОСОБА_81 за вирішення питання по БТІ. Технічна документація виготовлена;

32) Договір № 190/5 від 21.05.2012 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_119 ,який підписувався та укладався нею особисто. Останній заплатив 1000 грн. Технічна документація виготовлена.;

33) Договір № 97 від 09.10.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_63 підписувався та укладався нею особисто, але останньою він не підписувався. Мішко заплатила 1500 грн. Технічна документація виготовлена.;

34) Договір № 21 від 02.03.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_15 підписувався та укладався нею. Остання заплатила 1900 грн. Заміри були проведені ТОВ «Абрис Альфа». Технічна документація виготовлена, залишилось одержати в управлінні юстиції свідоцтво про право власності. Позов в частині моральної шкоди визнає частково.

35)Договір № 61 від 07.06.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_115 , який підписувався та укладався нею особисто. Останній заплатив 5000 грн. Технічна документація виготовлена і знаходиться в сільській раді на затвердженні, позов визнає.

36)Договір № 44 від 07.05.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_25 , який підписувався та укладався нею особисто. Вона отримала від ОСОБА_143 5000 гр. . Технічна документація виготовлена і знаходиться в сільській раді на затвердженні.

37) Договір № 72 від 12.07.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_44 підписувався та укладався братом. Отримали від ОСОБА_44 5000 гр. Технічна документація виготовлена.;

38) Договір № 45 від 10.05.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_144 ,який підписувався та укладався нею. Вона отримала від останнього повну сплату в сумі 5000 грн. Технічна документація виготовлена і знаходиться в сільській раді на затвердженні на сесії. З відшкодуванням моральної шкоди згідна частково.

39) Договори з ОСОБА_26 на виготовлення технічної документації на дві земельні ділянки в с.Воронівка укладались в усній формі. Останній заплатив їй 10000 грн., а по технічній документації присвоєно лише кадастрові номера. Технічна документація знаходиться в сільській раді. Квитанцію вона виписала від підприємства «Едлів» на 5600 грн.

40) Договір № 22 від 04.03.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_16 , підписувався та укладався братом ОСОБА_124 . Вона особисто написала розписку про отримання 1000 грн. від останньої. Технічна документація виготовлена.

41). Договір № 36 від 26.04.2011 року між ТОВ «ГЕОЗЕМПЛАН» та ОСОБА_24 , підписувався та укладався братом, а не нею. Дійсно вони з ОСОБА_124 приїхали до господарства ОСОБА_24 , де ОСОБА_125 отримав від останнього 6000 грн. Передоплату в сумі 1000 грн. їй надали. ОСОБА_145 надав їм рішення від 27.07.2006 року згідно якого йому було передано земельну ділянку площею 0,15 га в с.Расавка. Під час замірів було встановлено, що розмір земельної ділянки становить 0,35 га. ОСОБА_145 подав заяву до сільської ради про виділення йому даної земельної ділянки. Рішення сільської ради про виділення ОСОБА_146 земельної ділянки розміром 0,35 га останній в сільській раді не забрав та їй не надав, а тому виготовити техдокументацію вони не змогли, гроші не повернуті. Проти стягнення з неї моральної шкоди заперечує, так як техдокументація не виготовлена по тій причині, що ОСОБА_145 не надав рішення про виділення йому земельної ділянки, що є обов`язковим при виготовленні технічної документації.

42). З приводу укладання договору з ОСОБА_8 пояснила, що технічна документація виготовлена.

43) Нею особисто договір із ОСОБА_50 не укладався, особисто виписала останній квитанцію на проплачені нею ОСОБА_147 1100 грн. Технічна документація виготовлена.

44) Договір з ОСОБА_14 не укладала. Вже в подальшому вона від голови с. Горохове дізналась про те, що ОСОБА_125 уклав усний договір з ОСОБА_14 і отримав від нього кошти. Технічна документація виготовлена.

45) Договори із ОСОБА_123 та ОСОБА_148 укладала особисто, підписувала їх та отримувала від них. Технічна документація виготовлена.

46)по договору з ОСОБА_10 одержала 3000 грн. Технічна документація виготовлена і на даний час знаходиться на експертній оцінці землі в м.Києві, після чого технічна документація буда здана в сільську раду на затвердження.

Свою вину по факту шахрайський дій щодо вищеназваних потерпілих, а також підроблення договорів на виготовлення технічної документації шляхом поставлення власного підпису за директора ОСОБА_11 та ОСОБА_110 без будь-якого права ставити дані підписи, а також надання підроблених договорів потерпілим визнає повністю та щиро розкаюється.

Крім особистих пояснень обвинуваченої ОСОБА_149 її вина стверджується слідуючими доказами:

Показами потерпілої ОСОБА_69 ,яка пояснила, що у 2011 році уклала договір з ОСОБА_4 про виготовлення державного акту, за що сплатила їй 2 тис.грн. Документацію виготовила, але не ОСОБА_4 , а іншою фірмою. Позов підтримує і просить стягнути 2 тис.грн. матеріальної та 2 тис.грн.- моральної шкоди, яка виразилась у моральних переживаннях в зв`язку з неналежним виконанням договору.

Показами потерпілої ОСОБА_21 , яка пояснила, що у 2007 році уклала договір про виготовлення державного акту з ТОВ «Абрис Альфа», але держакт не виготовили.

у 2011 році поїхала в Кагарлицьку СЕС, де уклала усний договір з ОСОБА_4 про виготовлення державного акту, за що сплатила їй 1800 грн., 700 грн. її брату за те, що провів заміри. Також в 2012 році вона ще сплатила 700 та 400 грн. на виготовлення державного акту. Позов підтримує, а також згідна, щоб ОСОБА_4 виготовила технічну документацію.

Показами потерпілої ОСОБА_72 ,яка пояснила, що у 2012 році уклала договір на виготовлення державного акту з ОСОБА_4 , за що сплатила 2200 грн. Технічну документацію виготовила інша організація. Позов підтримала .

Показами потерпілої ОСОБА_118 яка пояснила, що спочатку вона уклала договір з ТОВ «Абрис Альфа», які провели заміри і за що сплатила їм 750 грн. У 2012 році уклала договір на виготовлення технічної документації та держакту з ОСОБА_4 , за що сплатила 1400 грн. Технічну документацію виготовила інша організація . Позов підтримала.

Потерпілий ОСОБА_47 пояснив суду, що спочатку уклав договір з ТОВ «Абрис Альфа», де сплатив 1200 грн., але документи не були виготовлені. Тоді уклав договір з ОСОБА_4 на виготовлення техдокументації, всього ним сплачено 2200 грн.. По договору роботи не виготовили, так як сільською радою виносилось нове рішення. Позов підтримує.

Потерпіла ОСОБА_150 пояснила суду, що у 2012 році уклала договір з ОСОБА_4 на переоформлення державного акту по спадщині, за що сплатила 4500 грн. Документацію виготовили, але не ОСОБА_4 , а іншою фірмою. Позов підтримує.

Потерпіла ОСОБА_109 пояснила суду, шозаплатили ОСОБА_4 3500 грн. за виготовлення державного акту. Їй повідомили, що техдокументація виготовлена, потрібно рішенням сільської ради її затвердити. Відмовиться від коштів в разі одержання державного акту.

Потерпілий ОСОБА_144 пояснив суду, що заплатив ОСОБА_4 тис. грн.. Проект відведення знаходиться в сільській раді. Позов підтримує, моральна шкода полягає в неодноразових приїздах до ОСОБА_149 , збільшення курсу долара, несвоєчасному виготовленні держакту.

Показами потерпілого ОСОБА_26 , який пояснив, щозаплатив ОСОБА_4 10 тис. грн. за виготовлення техдокументації на дві земельні ділянки, але квитанція на 5600 грн. На даний час технічна документація в сільській раді на затвердженні. Позов підтримує в тому числі моральна шкода 10 тис.грн., якщо зроблять технічну документацію, то від коштів відмовиться.

Потерпіла ОСОБА_15 пояснила суду, що 03.02.11 уклала договір з ОСОБА_4 , заплатила 1900 грн., технічну документацію виготовили, однак моральну шкоду в сумі 2 тис. грн. підтримує.

Потерпілий ОСОБА_24 суду пояснив, що договір уклав 26.04.11 р. уклав договір з ОСОБА_4 . 27.04.2011 р. були проведені заміри і виявили земельну ділянку площею 0,35 га, тому написав заяву на сесію сільської ради. Представнику Геоземплану ОСОБА_4 заплатив 6тис.грн., а їй заплатив 1 тис.грн.. Рішення в сільській раді не отримував та не передавав ОСОБА_4 .. Технічна документація не виготовлена. Підтримує позов: 7 тис.грн.- матеріальної шкоди, і 7 тис.грн.- моральна шкода, яка полягає у моральних переживаннях в зв`язку з невиконанням договору.

Потерпіла ОСОБА_25 пояснила суду, що 07.05.11 уклала договір на виготовленн державного акту з ОСОБА_4 , за що заплатила 5000 грн.. Державний акт не одержала, технічна документація знаходиться в сільській раді на затвердження, однак моральну шкоду в сумі 5 тис. грн. підтримує.

Потерпілий ОСОБА_151 пояснив суду, що уклав договір з ОСОБА_4 на виготовлення державного акту, за що заплатив 5000 грн. На даний час технічна документація знаходиться в сільській раді на затвердженні, а тому позов не підтримує.

Потерпілий ОСОБА_152 пояснив суду, що 21.07.11 року було укладено договір на виготовлення технічної документації. Кошти йому не повернуто, техдокументація не виготовлена.

Потерпілий ОСОБА_22 пояснив суду, щоуклав договір на виготовлення 2 державних актів, за що вніс суму 1500 грн. та 460 грн. за кадастровий номер. ОСОБА_23 отримано державний акт особисто у держкомземі , державний акт під будівництво будинку розміром 0,17 га одержано приблизно через рік, другий в 2014 році, так як в рішенні сільської ради невірно була вказана адреса.

Потерпіла ОСОБА_44 пояснила суду, що уклала договір з ОСОБА_4 , за що заплатила 5 тис. грн.. Технічна документація виготовлена і знаходиться в реєстраційній службі, однак моральну шкоду в сумі 5 тис. грн. підтримує.

Потерпілий ОСОБА_10 пояснив суду, що заплатив за виготовлення технічної документації 3 тис.грн.. Технічна документація не виготовлена. Підтримує позов.

Потерпілий ОСОБА_137 пояснив суду, договір укладено 02.06.12., він заплатив 4 тис.грн. за виготовлення технічної документації. Документи віддали, але ще їм потрібно сплатити ще 700 грн. Позов підтримує: 4 тис.грн.- матеріальна шкода, і 16 тис.грн.- моральна шкода.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_4 пояснив суду, що він укладав договори на співпрацю з ТОВ «Геоземплан» та ТОВ «Мегаполіс». З представником ГЕОЗЕМПЛАНУ, прізвище якого не пам`ятає, зустрічався в м.Києві, який оглядав документи, ставив печатку, а він сплачував кошти. Договір був укладений на час дії ліцензії. В 2011 році він укладав договори з людьми, виготовлену документацію здавав в ДЗК у Київській області, де не говорили що ліцензія закінчилась.

В договорі з ОСОБА_128 надано йому, як фізичній особі право на виконання робіт. Він наймав геодезистів, що що сплачував кошти. Так як часто хворів і лікувався, то доручив своїй сестрі від його імені заключать договори, приймати заяви та документи від людей на виготовлення технічної документації. Договора з сестрою ОСОБА_153 , як з найманим працівником не укладав, податки не сплачував. Його сестра працювала у нього неофіційно, однак вона підписувала з клієнтами договори на виготовлення технічної документації та отримувала за це кошти від людей. Спочатку в них виходило виготовляти техдокументацію, однак потім виникли труднощі з оформленням, зміни в законодавстві, фінансові труднощі. Договора заключали, однак виготовити техдокументацію на землю не виходило. На даний час вони поступово намагаються доробити людям їх борги.

При замірах земельної ділянки ОСОБА_154 виявили 0,35 га замість 0,15 га згідно рішення сільської ради. Він від імені ОСОБА_154 написав заяву до сільської ради про виділення йому 0,35 га земельної ділянки. Так як ОСОБА_145 почав на нього кричати, що він не має права брати замість нього рішення в сільській раді, то рішення ними до цього часу не отримане. Так як ОСОБА_145 не подав належним чином оформлені документи- паспортні дані, рішення сільської ради, то він не може виготовити технічну документацію. Від матері ОСОБА_154 він одержав 6000 грн. на спонсорську допомогу сільській раді.

ОСОБА_155 представник «МЕГАПОЛІСУ» сказав, що піднімають ціну за договора, тому відмовились від співпраці.

З ОСОБА_156 з ОСОБА_157 не зустрічався, не знайомий. Бланки договорів надавали йому в офісі в м.Бородянка.

Свідок ОСОБА_6 пояснив суду, що працював на посаді директора ТОВ «Мегаполіс» з березня 2008 року по 23.05.2011 року. В травні 2011 року його відсторонили від посади, вилучили документи, а тому запевнити чи були укладені договори на співпрацю з ОСОБА_158 не пам`ятає.

Він заключав договори про співпрацю про надання послуг у допомозі виготовлення технічної документації із землеустрою. По землевпорядних роботах фірма почала працювати в 2009 році. Працівник фірми ОСОБА_159 виготовляла документацію, він залишив їй бланки з печатками, так як часто був відсутній. Вона могла надати копію ліцензії і заключать договора. В обласному ДЗК він зустрічався з ОСОБА_160 домовлятись про співпрацю, але в подальшому співпраця не вийшла. Особисто ліцензії ОСОБА_161 він не передавав. З 23.05.2011 року був переведений на посаду заступника директора, але доступу до документів та печатки не мав. З 30.05.2011 року він не працював і був звільнений з 1.07.2011 року.

Свідок ОСОБА_7 пояснив суду, що з травня 2011 року працював на посаді директора ТОВ «Мегаполіс». ОСОБА_162 він не знає, договори на співпрацю з ними не заключав, кошти в касу підприємства від ОСОБА_163 не поступали. Про існування ОСОБА_163 та укладені з ним договори дізнався від слідчого, ОСОБА_164 йому нічого не розповідав.

Сідок ОСОБА_11 пояснив суду, що він був керівник ТОВ «Геоземплан» з 2007-2012 роки. Ліцензія ТОВ «Геоземплан» діяла з 05.05.10 по 12.01.11. Договори на співпрацю з ОСОБА_4 та ОСОБА_4 він не заключав. По Київській області він заключив договір на співпрацю з ОСОБА_165 (м. Бородянка), а він уже з ОСОБА_158 . На підприємстві були печатки №1, яку передав ОСОБА_166 , та №2.

9.02.2011 року йому було повідомлення про припинення дії ліцензії. Дія ліцензії була припинена і не відновлювалась. ДЗК дав дозвіл на завершення робіт, нові справи після 9.02.2011 року не брали.

Свідок ОСОБА_167 пояснив суду в нього був укладений договір на співпрацю з директором ТОВ «Геоземплан» ОСОБА_11 , діяв як філія Бородянського району в 2008-2010 р.р., а тому мав право заключать договора. ОСОБА_168 він не знає і договір на співпрацю з нею не заключав. Він заключав договір з ОСОБА_169 , якому дав копію ліцензії ОСОБА_170 та статутні документи. Дія ліцензії припинилась в 2011 році рішенням Держземагенства, до закінчення терміну її дії. Держземагенство не повідомило про закінчення терміну дії ліцензії, через що продовжували укладати нові договори. Вони з ОСОБА_160 зустрічались або в Бородянці або в Києві біля ДЗК. Він не надава його договора, тільки технічну документацію по акту прийому передачі. Ціна визначалась на розсуд людини, яка укладає договір. Геодезія коштувала 153 грн., але вони її не проводили. В 2011 році він не пам`ятає чи давав бланки договорів з печатками ОСОБА_161 . Він сам набирав технічну документацію, а підписували і ставили печатки вони. Печать у нього була №1 та № 2 ТОВ «Геоземплан», але вони офіційні.

Вина ОСОБА_4 стверджується також слідуючими доказами:

- протоколами огляду місця події;

Висновком експерта № 827 від 23.09.14 підпис у графі директор ОСОБА_11 у договорах виконано ОСОБА_4 .;

Копіями договорів на виконання робіт та протоколами погодження договірної ціни на виконання робіт, укладених ОСОБА_4 та потерілими (т.5).

Аналізуючи досліджені в судовому засіданні докази і їх сукупності, суд вважає вірною кваліфікацію злочинних дій ОСОБА_4 за ст.. 190 Ч.2 КК України, поскільки вона заволоділа чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Вірною також суд вважає кваліфікацію злочинних дій ОСОБА_4 ч. 1 ст. 358 КК України поскільки вона вчинила підроблення офіційного документа, який видається підприємством, яке має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою.

Суд вважає вірною кваліфікацію злочинних дій ОСОБА_4 ч. 3 ст. 358 КК України поскільки вона вчинила підроблення офіційного документа, який видається підприємством, яке має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою, вчинені повторно.

Вірною також суд вважає кваліфікацію злочинних дій ОСОБА_4 ч. 4 ст. 358 КК України поскільки вона вчинила використання завідомо підробленого документа.

При визначенні виду та розміру покарання ОСОБА_4 суд враховує тяжкість вчиненого злочину, особу обвинуваченої, яка позитивно характеризується за місцем проживання, збитки частково відшкодовані, свою вину визнала і розкаялась у скоєному.

Обставин , що обтяжують покарання судом не встановлено.

Враховуючи особу обвинуваченої ОСОБА_4 , а також дані щодо її характеристики,суд вважає, що виправлення та перевихованняобвинуваченої можливе без реального відбування покарання.

Цивільні позови потерпілих слід задоволити частково в частині моральної шкоди, а саме стягнути з ОСОБА_4 на користь потерпілих по 500 грн. кожному у відшкодування моральної шкоди, яка виразилась у моральних переживаннях в зв`Яхку з неналежним виконанням договорів.

Судові витрати за проведення почеркознавчої експертизи в розмірі 393,12 грн. та за проведення комп`ютерно-технічної експертизи в сумі 687,96 грн., а всього 1081,08 грн. слід стягнути з ОСОБА_4 , а речові докази системні блоки - - залишити на зберіганні в кімнаті зберігання речових доказів в Кагарлицькому РВ ГУ МВС України в Київській області; технічна документація, договори, листівки залишених потерпілими ОСОБА_4 - залишити при справі.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.373,374,394, КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 190, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України та призначити їй покарання:

За ч.2 ст. 190 КК України у виді 3 років позбавлення волі ;

За ч.1 ст. 358 КК України у виді 1 року обмеження волі.

за ч.3 ст. 358 КК України у виді 2 років позбавлення волі.

За ч.4 ст. 358 КК України у виді 1 року обмеження волі.

На підставі ст.70 КК України остаточно призначити ОСОБА_4 покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, у виді 3 років позбавлення волі.

На підставі статті 75 КК України, звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням та встановити іспитовий строк 2 роки із покладенням обов`язків, передбачених п.п. 2, 3, 4 ст. 76 КК України.

Цивільні позова потерпілих слід задоволити частково.

Стягнути з ОСОБА_4 у відшкодування шкоди, спричиненої потерпілим:

ОСОБА_68 2 тис. грн. матеріальної шкоди та 500 грн.- моральної шкоди;

ОСОБА_21 на суму 1800 грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_70 2200 грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_73 1400 грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_46 - 2200 грн. матеріальної та 500 грн. моральної шкоди.

ОСОБА_99 4500 грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_108 3000 грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_78 - 1000 грн. матеріальної шкоди та 500 грн. моральної;

ОСОБА_26 10000 матеріальної та 500 грн.- моральної шкоди;

ОСОБА_15 1900 грн. матеріальної та 500 грн. моральної шкоди.

ОСОБА_25 5000 грн. матеріальної та 500 грн. моральної шкоди.

ОСОБА_22 1 тис. грн. матеріальної та 500 грн.- моральної шкоди;

ОСОБА_42 - 500 грн.моральної шкоди.

ОСОБА_10 - 3 тис. грн. матеріальної шкоди.

ОСОБА_91 4 тис. грн. - матеріальної шкоди, і 500 грн. - моральної шкоди.

ОСОБА_171 3500 грн. матеріальної та 500 грн. моральної;

ОСОБА_96 3000 грн. матеріальної та 500 грн. моральної;

ОСОБА_172 1000 грн. матеріальної та 500 грн. моральної;

ОСОБА_173 1500 грн. матеріальної шкоди;

ОСОБА_21 1800 грн. матеріальної шкоди;

ОСОБА_31 5000 грн. матеріальної та 500 грн. моральної;

ОСОБА_24 7000 грн. матеріальної та 1000 грн. моральної шкоди.

ОСОБА_79 800 грн. матеріальної та 500 грн. моральної шкоди;

Запобіжний захід ОСОБА_4 до вступу вироку в законну силу залишити особисте зобов`язання.

Судові витрати за проведення почеркознавчої експертизи в розмірі 393,12 грн. та за проведення комп`ютерно-технічної експертизи в сумі 687,96 грн., а всього 1081,08 грн. слід стягнути з ОСОБА_4

Речові докази: договір з протоколом № 191/1 від 29.06.2012 року; договір № 191/9 від 29.06.2012 року; договір №191/2 від 15.06.2012 року; договір з протоколом № 28 від 27.03.2011 року; договір № 191/1 від 08.06.2012 року; договір з протоколом № 190/7 від 02.06.2012 року; договір № 81 від 22.08.2011 року; договір з протоколом 95 від 22.09.2011 року; договір з протоколом № 42 від 07.05.2011 року; договір з протоколом № 89 від 08.05.2012 року; договір з протоколом № 190/5 від 21.05.2012 року; договір з протоколом № 97 від 09.10.2011 року; договір з протоколом № 61 від 7.06.2011 року; договір з протоколом № 44 від 07.05.2011 року;договір з протоколом № 72 від 12.07.2011 року; договір з протоколом № 45 від 10.05.2011 року; договір з протоколом № 21 від 02.03.2011 року; договір з протоколом № 36 від 26.04.2011 року; договір з протоколом № 25 від 11.03.2011 року;

договір з протоколом № 101 від 04.11.2011 року; договір з протоколом № 94 від 22.09.2011 року; договір з протоколом № 191/5 від 12.08.2012 року; договір з протоколом № 190/6 від 23.05.2012 року; договір з протоколом № 113/8 від 23.02.2012 року; договір з протоколом № 114/9 від 27.02.2011 року; договір № 191/3 від 26.06.2012 року; договір № 77 від 21.07.2011 року; договір б/н від 17.08.2010 року; договір № 56 від 27.05.2011року; розписку ОСОБА_4 від 07.04.2011 року; розписку ОСОБА_4 від 09.09.2010 року; копію розписки ОСОБА_4 від 10.03.2011 року; квитанцію до прибуткового касового ордеру № 191/1; квитанцію до прибуткового касового ордеру № 25/10/11; копію квитанції до прибуткового касового ордеру № 76; - залишити при матеріалах справи;

-системний блок «SET» та системний блок «DVD MULTI PLAYER», які зберігаються в кімнаті речових доказів Кагарлицького РВ, залишити на зберіганні в кімнаті зберігання речових доказів в Кагарлицькому РВ ГУ МВС України в Київській області;

-диск для зчитування лазерних систем «DVD+R» 16x4.7 gb., 120 min. з текстовими документами, який знаходиться в матеріалах кримінального провадження, залишити при матеріалах справи;

-технічна документація на наступних громадян: ОСОБА_174 ОСОБА_129 , ОСОБА_103 , ОСОБА_175 , ОСОБА_55 , ОСОБА_176 , ОСОБА_177 , ОСОБА_178 , ОСОБА_13 , ОСОБА_17 , ОСОБА_179 , ОСОБА_71 , ОСОБА_118 , ОСОБА_47 , ОСОБА_95 , ОСОБА_180 , ОСОБА_181 , ОСОБА_9 , ОСОБА_109 , ОСОБА_182 , ОСОБА_183 , ОСОБА_184 , ОСОБА_185 , ОСОБА_186 , ОСОБА_187 , ОСОБА_188 , ОСОБА_10 , ОСОБА_189 , ОСОБА_14 , ОСОБА_190 , ОСОБА_191 , ОСОБА_192 та ОСОБА_193 , ОСОБА_80 , ОСОБА_119 , ОСОБА_63 , ОСОБА_40 , ОСОБА_25 , ОСОБА_194 ,, ОСОБА_195 , ОСОБА_196 , ОСОБА_44 , ОСОБА_43 , ОСОБА_197 , ОСОБА_198 та Білик, які знаходяться в матеріалах кримінального провадження, залишити при справі;

-2 аркуші формату А-4 з повідомленням ОСОБА_4 , які знаходяться в матеріалах кримінального провадження, залишити при справі.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Кагарлицький районний суд шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.08.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу51025884
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —368/2260/14-к

Вирок від 18.08.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 27.05.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 12.05.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 16.04.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 24.03.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 18.02.2015

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 28.11.2014

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

Ухвала від 27.11.2014

Кримінальне

Кагарлицький районний суд Київської області

Іванюта Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні