Ухвала
від 18.08.2010 по справі 2/78
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м.Львів, вул.Личаківська, 128

УХВАЛА

18.08.10 Справа № 2/78

Суддя господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали справи

за позовом:Приватного підприємця ОСОБА_1, с. Угорники; до відповідача:Державного територіально-галузевого об’єднання „Львівська залізницяВ» , м. Львів; за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача:Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській області, м. Івано-Франківськ; за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:Відокремленого підрозділу „Управління будівельно-мотажних робіт та цивільних споруд №4В» ДТГО „Львівська залізницяВ» , м. Івано-Франківськ та Міністерства транспорту та зв’язку України, м. Київ; про:визнання права користування та усунення перешкод в користуванні

За участю представників:

від позивача: не з’явився;

від відповідача: ОСОБА_2, представник (довіреність №НЮ-30 від 01.01.2010р.);

від третіх осіб: не з’явився

ВСТАНОВИВ:

На розгляд господарського суду Івано-Франківської області подано позов Приватного підприємця ОСОБА_1, с. Угорники до Державного територіально-галузевого об’єднання „Львівська залізницяВ» , м. Львів, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Регіональне відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській області, м. Івано-Франківськ, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Відокремленого підрозділу „Управління будівельно-мотажних робіт та цивільних споруд №4В» ДТГО „Львівська залізницяВ» , м. Івано-Франківськ та Міністерства транспорту та зв’язку України, м. Київ про визнання права користування та усунення перешкод в користуванні.

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 27.04.2010р. справу №21/32 передано до господарського суду Львівської області за підсудністю.

Позивач в судове засідання не з’явився, явку представника не забезпечив, надіслав поштовим зв’язком клопотання, в якому, посилаючись на подану заяву про зміну предмету позову, просив суд надіслати справу за підсудністю до господарського суду Івано-Франківської області.

В судове засідання з’явився представник відповідача, заперечив проти клопотання про надіслання справи за підсудністю.

Треті особи явку представників в судове засідання не забезпечили, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін суд встановив наступне.

Позивач - приватний підприємець ОСОБА_1 звернувся до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Відокремленого підрозділу „Управління будівельно-мотажних робіт та цивільних споруд №4В» ДТГО „Львівська залізницяВ» та Державного територіально-галузевого об’єднання „Львівська залізницяВ» про спонукання до укладення договору.

Ухвалою від 01.04.2010р. господарський суд Івано-Франківської області прийняв дану позовну заяву та порушив провадження у справі (справа №21/32).

Ухвалою від 27.04.2010р. господарський суд Івано-Франківської області встановив, що справа №21/32 не підсудна господарському суду Івано-Франківської області та, посилаючись на ч. 1 ст. 17 ГПК України, ухвалив надіслати матеріали справи за підсудністю до господарського суду Львівської області.

Згідно ч. 1 ст. 17 ГПК України, якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п’яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Господарський суд Львівської області ухвалою від 17.05.2010р. присвоїв справі №2/78, призначив її до розгляду на 08.06.2010р.

22.06.2010р. через канцелярію суду від позивача надійшла заява про зміну предмету позову. В даній заяві позивач просив визнати за ним право користування нежитловими приміщеннями загальною площею 28 кв.м. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Залізнична, 14 та зобов’язати відповідачів усунути перешкоди в користуванні позивачем нежитловими приміщеннями загальною площею 28 кв.м. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Залізнична, 14.

В ч. 2 ст. 16 ГПК України, якою встановлена виключна підсудність, зазначено, що справи у спорах про право власності на майно або про витребування майна з чужого незаконного володіння чи про усунення перешкод у користуванні майном розглядаються господарським судом за місцезнаходженням майна.

Відповідно до ч. 3. ст. 17 ГПК України справа, прийнята господарським судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута по суті і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому господарському суду.

Згідно п.п. 27.5 п. 27 рекомендацій президії Вищого господарського суду України від 27.06.2007р. №04-5/120 „Про деякі питання підвідомчості і підсудності справ господарським судамВ» , якщо господарський суд, який прийняв справу до свого провадження з додержанням правил підсудності, залучив іншого відповідача чи замінив неналежного відповідача і у зв’язку з цим справа стала підсудною іншому господарському суду, питання про підсудність визначається за правилом частини третьої статті 17 ГПК, за винятком випадків, коли наслідком змін на стороні відповідача стає виключна підсудність справи.

Таким чином, переважному застосуванню перед частиною третьою статті 17 ГПК підлягають усі частини статті 16 цього Кодексу.

Як зазначалося вище, позивачем 22.06.2010р. подано заяву, в якій він просив усунути перешкоди в користуванні нежитловими приміщеннями, які знаходяться в м. Івано-Франківську.

З огляду на вищенаведене, відповідно до ч. 2 ст. 16, ч. 1 ст. 17 ГПК України справу слід надіслати за підсудністю в господарський суд Івано-Франківської області (76000, м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16).

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 2 ст. 16, ч. 1 ст. 17, ст. 86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В :

Справу 2/78 за позовом Приватного підприємця ОСОБА_1, с. Угорники до Державного територіально-галузевого об’єднання „Львівська залізницяВ» , м. Львів, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Регіональне відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській області, м. Івано-Франківськ, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Відокремленого підрозділу „Управління будівельно-мотажних робіт та цивільних споруд №4В» ДТГО „Львівська залізницяВ» , м. Івано-Франківськ та Міністерства транспорту та зв’язку України, м. Київ про визнання права користування та усунення перешкод в користуванні надіслати в господарський суд Івано-Франківської області (76000, м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16) за підсудністю.

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення18.08.2010
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51052859
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/78

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 24.05.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Коморний Олександр Ігорович

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мартинюк Віталій Ярославович

Ухвала від 04.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

Ухвала від 01.02.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Скрипничук Iван Васильович

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Такмаков Ю.В.*

Судовий наказ від 18.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 25.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Домнічева І.О.

Ухвала від 18.08.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні