Ухвала
від 18.09.2015 по справі 921/914/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"18" вересня 2015 р.Справа № 921/914/15-г/11 УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

Суддя розглянувши заяву боржника Фізична особа - підприємець ОСОБА_2 АДРЕСА_1

про порушення провадження у справі про банкрутство

За участю представників сторін:

Боржника: ОСОБА_3 - представник

Кредиторів:

Арбітражний керуючий: Богач С.С.

Суть справи: Фізична особа-підприємець ОСОБА_2, АДРЕСА_3 звернувся до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. ст. 6,7,11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є неплатоспроможність фізичної особи-підприємця погасити заборгованість перед кредиторами: ТОВ "Тепловик", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42 в сумі 303478,00 грн.; - ТОВ "Тепловик-3", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42 в сумі 240000,00 грн. та ТОВ "Зелена енергія", вул..Дорошенка, 4, смт.Козова Козівського району Тернопільської області в сумі 590 000,00 грн.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 04 вересня 2015 року заяву боржника Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, АДРЕСА_3, ідентифікаційний номер2595614055 про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду; підготовче засідання суду призначено на 18.09.2015р. о 15 год. 00 хв.; зобов'язано арбітражного керуючого Богача С.С. /визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України/ протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали до дати проведення підготовчого засідання, надати господарському суду заяву про його участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на паперовому носії та/або в електронній формі на адресу електронної пошти, з якої він отримав відповідну ухвалу.

18.09.2015р. на адресу господарського суду Тернопільської області від арбітражного керуючого Богача С.С. надійшла заява про участь у справі про банкрутство.

18.09.2015р. на адресу господарського суду Тернопільської області від боржника по справі надійшли витребувані судом докази, а саме, постанови про відкриття виконавчого провадження, а також заяву про відсутність заставного майна та відсутність рахунків, на яких обліковуються цінні папери.

В розпочатому судовому засіданні представнику боржника роз'яснено права та обов'язки сторін, передбачені ст.22 ГПК України.

Заслухавши пояснення представника боржника, розглянувши заяву та додані до неї документи, судом встановлено наступне.

Згідно частини 2 статті 41 Господарського процесуального кодексу України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим Кодексом з урахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до Спеціального Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 18.09.2015р., ОСОБА_2, м.Тернопіль, реєстраційний номер фізичної особи 20103635750, прож. АДРЕСА_3 зареєстрований як фізична особа-підприємець 06.03.2012р.

Відповідно до ст.90 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" підставою для визнання фізичної особи банкрутом є його нездатність задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та/або виконати обов'язок із сплати обов'язкових платежів. Заява про порушення справи про банкрутство фізичної особи може бути подана в господарський суд фізичною особою, який є боржником, або його кредиторами.

Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_2, м.Тернопіль, АДРЕСА_3 неспроможний задовольнити вимоги кредиторів ТОВ "Тепловик", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42 в сумі 303478,00 грн.; - ТОВ "Тепловик-3", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42 в сумі 240000,00 грн. та ТОВ "Зелена енергія", вул..Дорошенка, 4, смт.Козова Козівського району Тернопільської області в сумі 590 000,00 грн.

Наявність заборгованості підтверджується рішеннями господарського суду Тернопільської області від 07.05.2014р. у справі № 921/240/14-г/16, від 19.05.2014р. у справі № 921/239/14-г/8, постановами державного виконавця про відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ст.11 п.5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності); під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч.6 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство, господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Правовий аналіз приписів ст. ст. 90,91 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" свідчить про те, що провадження у справі про банкрутство фізичної особи-підприємця, не передбачає стадії розпорядження майном боржника.

Зважаючи на викладене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви про порушення провадження у справі про банкрутство Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, АДРЕСА_3, господарський суд вважає за доцільне її задовольнити, з урахуванням особливостей банкрутства боржника, встановлених ст.ст. 90,91 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", порушити провадження у даній справі, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначити судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 2, 10, 16, 19, 90,91 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст..8 Закону України «Про судовий збір», господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство фізичної особи-підприємця ОСОБА_2, м.Тернопіль, реєстраційний номер фізичної особи 20103635750, прож. АДРЕСА_3.

2. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 29 вересня 2015 року о 15 год. 30 хв. за участю представника боржника.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

4. Ухвалу надіслати:

- боржнику ОСОБА_2, АДРЕСА_3; представнику боржника ОСОБА_3, АДРЕСА_2

- Реєстраційній службі Тернопільського міського управління юстиції Тернопільської області, м.Тернопіль, м.Тернопіль, вул..Київська, 3А;

- Першому відділу державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції, м. Тернопіль, вул..Лисенка, 1;

- ТОВ "Тепловик", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42;

- ТОВ "Тепловик-3", м.Монастириськ Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 42;

- ТОВ "Зелена енергія", вул..Дорошенка, 4, смт.Козова Козівського району Тернопільської області;

- арбітражному керуючому Богачу Степану Степановичу, АДРЕСА_4

.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення18.09.2015
Оприлюднено29.09.2015
Номер документу51067940
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/914/15-г/11

Ухвала від 25.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 25.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 25.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 18.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 04.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні