Ухвала
від 18.02.2014 по справі 638/2452/14-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

18.02.2014

Справа № 638/2452/14-к

Провадження № 1-кс/638/2452/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2014 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

за участь прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанта міліції ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанта міліції ОСОБА_5 , погоджене з прокурором прокуратури Дзержинського району міста Харкова ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ з метою вилучення документів, по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013220480005610 від 12.10.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 119 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського районного суду м. Харкова звернувся слідчий СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенант міліції ОСОБА_5 з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ з метою вилучення документів.

В обґрунтуванні клопотання посилається на те, що в 11.10.2013 року до Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області надійшло повідомлення про те, що невстановлені особи шахрайським шляхом заволоділи часткою в статутному капіталі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що належить ОСОБА_6 , чим останньому була спричинена матеріальна шкода.

За даним фактом 12 жовтня 2013 року було розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Відповідні відомості внесенні до ЄРДР 12 жовтня 2013 року за № 1201320480005610.

У судове засідання представник відділення « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », не з`явився, причину не явки суду не повідомив, про день та час розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином.

Слідчий СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенант міліції ОСОБА_5 у судовому засіданні просила клопотання задовольнити.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Фіксування процесу технічними засобами не здійснювалось у відповідності до положень ст.. 107 КПК України.

Вислухавши думку прокурора, пояснення слідчого СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанта міліції ОСОБА_5 , дослідивши налані матеріали, суд приходить до висновку, що клопотання може бути задоволено виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, відносяться в тому числі і відомості, які можуть становити банківську таємницю. За таких умов клопотання слідчого обґрунтоване і підлягає задоволенню, оскільки неможливо у інший спосіб підтвердити обставини, які передбачається довести за допомогою виключно цих документів.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріали клопотання містять достатні дані про те, що речі та документи самі по собі або в їх сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, про тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, які знаходяться у відділенні « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »., має суттєве значення для встановлення важливих обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Крім того, слідчим доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, що зберігаються у відділенні « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »., за місцем здійснення діяльності та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 110, 159-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанта міліції ОСОБА_5 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Дзержинського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанту міліції ОСОБА_5 на тимчасовий доступ з метою вилучення завірених належним чином копій роздруківки руху коштів із зазначенням контрагентів та платежів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), щодо рахунку відкритого останнім :

-У відділенні « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » рахунок № НОМЕР_2 (від 01.10.2010 року і до 18.02.2014 року)

Строк дії ухвали 1 (один) місць із дня іі постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.02.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу51081115
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —638/2452/14-к

Ухвала від 18.02.2014

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Купіна М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні