Постанова
від 14.03.2007 по справі 5/517-3/72а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/517-3/72А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

ПОСТАНОВА

          

14.03.07                                                                                           Справа№ 5/517-3/72А

Суддя    Н.Березяк   при секретарі І. Сеник розглянула матеріали справи  

за позовом  Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова

до  відповідача : ТзОВ „Формат”, м. Львів

Про  проведення  позапланової документальної перевірки

           

За участю представників:

Від  позивача:  Демідюк В.В. - представник

Від  відповідача: не з'явився   

                        

          Представникам сторін роз'яснено права та обов‘язки, передбачені ст.ст.49,51   КАС України.

          Суть спору: Подано позов Державною податковою інспекцією у Галицькому районі м.Львова  про  проведення позапланової документальної перевірки ТзОВ „Формат”.

В судовому засіданні позивач позов підтримав, просив задоволити  позовні  вимоги з  мотивів наведених  в позовній  заяві, матеріалах справи  та поясненнях наданих в судовому засіданні.

          Відповідач в судове засідання участь свого представника не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи ухвалою господарського суду, яка направлялась сторонам рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення. За таких обставин суд вважає, що справа у відповідності до вимог ч.2 ст.128 КАС України, може бути розглянута за відсутності відповідача.

            Повний текст рішення виготовлений  , підписаний  та оголошений 14.03.2007 року.

          Суд заслухавши пояснення позивача, дослідивши  матеріали  справи, та оцінивши  докази в їх сукупності , встановив наступне:

Згідно постанови про призначення позапланової документальної перевірки начальника ВРКС СВ ПМ ДПА у Львівській області Стець Р.Я. встановлено, що службові особи ПП „Укртехнопроект”, ЗАТ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Індеко” перебуваючи в зговорі між собою здійснювали незаконну діяльність, з метою ухилення від сплати податків та надання незаконних послуг юридичним і фізичним особам по переведенню безготівкових грошових коштів в готівку, чим державі заподіяно матеріальну шкоду в розмірі 940 700,00 грн. По даному факту було порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст..212 ч.3 КК України.

Крім того, у ході досудового слідства встановлено, що ПП „Інтерпромресурс”, м.Львів (ЄДРПОУ 30538540), що зареєстроване за юридичною адресою: м.Львів, вул. Дж.Вашингтона,8, в період 2004-2006 років мало фінансово-господарські відносини з ПП „Укртехнопроект”, ЗАТ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Індеко”.

В зв'язку з наведеним, з метою всебічного та об'єктивного розслідування кримінальної справи, слідчим постановлено призначити позапланову документальну перевірку ПП „Інтерпромресурс”, а також  під час проведення документальної перевірки, відобразити наявність фінансово –господарських відносин ПП. „Інтерпромресурс” в період 2004-2006 р.р. з ТзОВ „Формат”.

Проаналізувавши всі обставини та матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд прийшов до висновку, що позов  обґрунтований і підлягає до задоволення.

При  прийнятті  рішення,  суд  виходив  з наступного :

Як вбачається з матеріалів справи, постановою про призначення позапланової документальної перевірки начальника ВРКС СВ ПМ ДПА у Львівській області Стець Р.Я. від 28.11.2006 року, що стала підставою звернення податкового органу з позовом до господарського суду, встановлено наявність фінансово-господарських відносин ПП „Інтерпромресурс” в період 2004-2006 років з ПП „Укртехнопроект”, ЗАТ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Укрзахіденерго”, ТзОВ „Індеко”, щодо службових осіб яких порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків. В зв'язку з наведеним, з метою всебічного та об'єктивного розслідування кримінальної справи, начальником ВРКС СВ ПМ ДПА у Львівській області Стець Р.Я. постановлено призначити позапланову документальну перевірку ПП „Інтерпромресурс” з питань повноти декларування, нарахування та своєчасності сплати в бюджет податків і обов'язкових платежів за період з 01.01.2004 року по 01.10.2006 року, а також  під час проведення документальної перевірки, відобразити наявність фінансово –господарських відносин ПП. „Інтерпромресурс” в період 2004-2006 р.р. з ТзОВ „Формат”

Згідно з ст.11-1 Закону України „Про державну податкову службу в Україні" - позаплановою виїзною перевіркою вважається перевірка, яка не передбачена в планах роботи органу державної податкової служби і проводиться за наявності хоча б однієї з відповідних перелічених обставин. Позаплановими перевірками вважаються також перевірки в межах повноважень податкових органів, визначених законами України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", а в інших випадках - за рішенням суду.

Позапланова виїзна перевірка може здійснюватися лише на підставі рішення суду. Орган державної податкової служби, який ініціює проведення позапланової виїзної перевірки, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої перевірки та дати її початку і закінчення, склад осіб, які будуть проводити таку перевірку, документи, які відповідно до частини шостої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої перевірки, інформацію про вид та кількість перевірок, проведених органами державної податкової служби щодо суб'єкта господарської діяльності та наслідки таких перевірок за попередні три роки, а також на вимогу суду - інші відомості. У розгляді питання про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки мають право брати участь представники суб'єкта господарської діяльності. Повідомлення про місце, дату та час розгляду питання про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки направляється не пізніше ніж за три робочі дні до дати такого розгляду.

Відповідно до п. 5 ст.11-1 Закону України „Про державну податкову службу в Україні" (із змінами і доповненнями) - позаплановою виїзною перевіркою вважається перевірка, яка не передбачена в планах роботи органу державної податкової служби і проводиться у разі виникнення потреби у перевірці відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з платником податків, якщо платник податків не надасть пояснення та їх документальні підтвердження на обов'язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом десяти робочих днів з дня отримання запиту.

На підставі ч. 6 п.5 ст. 11-1 ЗУ „Про державну податкову службу в Україні” та постанови ВРКС СВ ПМ ДПА у Львівській області „Про проведення позапланової перевірки” від 28.11.2006 р. –ДПІ у Галицькому районі м. Львова було виписано направлення № 111 від 30.01.2007 р. на проведення позапланової документальної перевірки ТзОВ „ЛВ –Консалтинг” з питань правильності обчислення і своєчасності сплати податків та обов'язкових платежів до бюджету. Однак, керівник  ТзОВ „Формат” не допустив і відмовився надати документи ревізор –інспекторам ДПІ у Галицькому районі м. Львова для перевірки.

З огляду на викладене, господарський суд вважає достатньою підставою для проведення позапланової документальної перевірки постанову слідчого про проведення такої перевірки з метою повного і всестороннього розслідування кримінальної справи.

Керуючись ст.ст.122-124,127,130,135,143,151-154,160,161,163,164,167 КАС України, суд, -

                                                    ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов задоволити.

2.ДПІ у Галицькому районі м. Львова надати дозвіл на проведення позапланової виїзної документальної перевірки ТзОВ „Формат” (79000, м. Львів, вул. Дж. Вашингтона, 8,  код ЄДРПОУ 20844941).

3. Постанову може бути оскаржено в порядку, визначеному главою 1 розділу ІV КАС України.  

Повний текст Постанови виготовлений та підписаний, в порядку, визначеному ч.3 ст.160 КАС України, 14.03.2007р.

Суддя                                                                                                       Березяк Н.Є.                     

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.03.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу510924
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/517-3/72а

Постанова від 14.03.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 24.02.2007

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні