Ухвала
від 23.09.2015 по справі 756/12497/15-к
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

23.09.2015 Справа № 756/12497/15-к

№ 756/12497/15-к

№ 1-кс/756/1607/15

У Х В А Л А

Іменем України

23 вересня 2015 року слідчий суддя Оболонського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у справі прокурором прокуратури Оболонського району міста Києва ОСОБА_4 , про дозвіл на обшук,

у с т а н о в и в:

начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з процесуальним керівником у справі прокурором прокуратури Оболонського району міста Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на обшук. В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100050008692 від 10.09.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України з посиланням на те, що впродовж 2014 -2015 років невстановлені слідством особи діючи в порушення ст. 81, 87, 89 Цивільного Кодексу України, ст. 56, 57, 62, 79, 80, 89 Господарського кодексу України та ст. 8, 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, створили (придбали) на території міста Києва суб`єкти господарської діяльності (юридичні особи) ТОВ "Лорін Груп" (код ЄДРПОУ 39153821), ТОВ "Нойс Компані" (ЄДРПОУ 39421554), ТОВ "Варта-7 Київ" (ЄДРПОУ 35647090), ТОВ "Глорікс" (ЄДРПОУ 39000385), з метою прикриття незаконної діяльності, яка була направлена на здійснення фінансово - господарських операцій по переводу безготівкових коштів в готівку, формування витрат та податкового кредиту для інших суб`єктів підприємницької діяльності без фактичного здійснення господарських операцій з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг, документальне оформлення безтоварних операцій та протягом 2014-2015 років здійснюють таку незаконну діяльність.

В ході досудового розслідування встановлено, що суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) - ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" були створенні (придбанні) невстановленими на даний час особами, з метою прикриття незаконної діяльності, встановивши контроль над вище вказаними підприємствами (отримали у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток) отримали можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки; отримувати від даних суб`єктів безготівкові кошти в рахунок сплати за начебто реалізовані товари, виконані роботи, наданні послуги та переводити їх в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування.

Проведеними заходами оперативного характеру, що відображено в рапорті оперативного співробітника встановлено, що на протязі 2014-2015 років відповідно до податкової звітності, у ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" відсутні трудові ресурси, офісні, торгівельні та складські приміщення, виробниче обладнання, сировина, матеріали, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності. Відповідно до показників податкової звітності з податку на прибуток, на протязі 2014-2015 років суми амортизаційних відрахувань відсутні. На підприємствах в період 2014-2015 років доходи отримували лише директори підприємств, наймані працівники відсутні, згідно поданої податкової звітності посада головного бухгалтера не передбачена, у зазначених підприємств стан платника податків - «9» (направлено повідомлення про відсутність за місцезнаходженням). Зазначена група підприємств подає податкову звітність до податкових органів виключно у електронному вигляді, та при цьому використовують однакові IP-адреси, які зареєстровані у містах Лос-Анжелес та Амстердам.

В ході проведення оперативними співробітниками оглядів юридичних адрес згідно реєстраційних даних, було встановлено що ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" за юридичними адресами не знаходяться.

Заходами оперативного характеру встановити та допитати осіб, які одноособово займають посади засновників, директорів та головних бухгалтерів ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" не представилось можливим у зв`язку з тривалою відсутністю зазначених осіб за місцем реєстрації та мешкання. Проте допитані у якості свідків близькі родичі та знайомі засновників, директорів та головних бухгалтерів ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" поясніли що: ОСОБА_5 - (засновник та директор ТОВ "Варта-7 Київ"); ОСОБА_6 - ( засновник, директор та головних бухгалтер ТОВ "Лорін Груп"); ОСОБА_7 - (засновник, директор та головних бухгалтер ТОВ "Глорікс"); ОСОБА_8 - (засновник, директор та головних бухгалтер ТОВ "Нойс Компані") жодного відношення до створення зазначених підприємств та здійснення фінансово - господарської діяльності не мають, відсутні будь-які фінансові можливості для реєстрації підприємства та формування статутного фонду.

ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" посідаючи в даній схемі ланку (ВИГОДОФОРМУЮЧИХ), (ВИГОДОТРАНСПОРТУЮЧИХ) підприємств, з метою безпідставного заниження податкових зобов`язань з ПДВ, які виникли у підприємств реального сектору економіки незаконно формують відповідний обсяг податкового кредиту з ПДВ, за рахунок «нібито» понесених витрат на сплату товарів, робіт, послуг, отриманих від фіктивних підприємств, підприємств імпортерів, після чого з метою створення видимості здійснення господарської діяльності, вуалюючи псевдорозрахункові операції, незаконно сформований податковий кредит з ПДВ, збалансовують податковими зобов`язаннями на користь підприємств реального сектору економіки, які в даній схемі займають ланку (ВИГОДОНАБУВАЧИВ).

Додатково проведеними заходами оперативного характеру, що відображено в рапорті оперативного працівника ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві встановлено, що на протязі 2014-2015 років ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) здійснює на території України зовнішньоекономічну діяльність з придбання та реалізації в режимі «імпорт 40» (митні пости Київська обласна митниця та "Східний термінал» (сектор №1, №2), ТМЦ, а саме: кiлька балтiйська пряного посолу свіжоморожена та морожена, риба морожена оселедці, салака балтійська, салака балтiйська пряного посолу, салака морожена, придбаних у підприємств нерезидентів, а саме: (Lansi-Rannikon Kala OY" (Kalarannantie,175 ,23310 Taivassalo,Finland), `KOPEIKA OU` (HAAPSALU, OJA 6, Естонія), Ltd. `Saare Fishexport`(Reg. Nr.10723478, Lootuse pst. 80A, 11618 Tallin, Естонія), OOO `VERGI` (Reg.Nr.40002010380,пр-т Меллужу 66а-3,Юрмала,Латвія), TU Eesti Kutseliste Kalurite Uhistu (11177380, Haapsalu, Oja 6, Естонія). З метою отримання неправомірної вигоди, під час ввезення товарів через митний кордон на територію України, придбаних у підприємств нерезидентів, шляхом часткового приховування товарів від митного контролю, внесення недостовірних відомостей в митні декларації (підміна номенклатури товару, заниження митної вартості товару), складання недостовірних експортних документів, щодо заниження фактичної вартості товарів, необґрунтовано зменшують об`єкт оподаткування, в наслідок чого в порушення ст.ст. 39, 188 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями, безпідставно занижують обсяг податкових зобов`язань з ПДВ та митні платежі при ввезенні на митну територію України товарів, які підлягають сплаті до державного бюджету.

Надалі, ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) отримавши від підприємств нерезидентів імпортований товар по цінам нижче ринкових, за готівкові кошти здійснюють його реалізацію з відповідною націнкою в оптовій мережі підприємствам та фізичним особам підприємцям за ціною, яка є фактичною (реальною) на території України.

З метою, приховування фактичних обсягів отриманого прибутку, та як наслідок умисного ухилення від сплати податків, ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) здійснює реалізацію частини імпортованої продукції за готівкові кошти, не проводячи їх через сертифіковані реєстратори розрахункових операцій та не оприбутковуючи в бухгалтерському обліку підприємств, а обліковує їх в документах «тіньової» бухгалтерії, при цьому використовуючи зовнішні носії електронної інформації, тобто не відображає фактичні обсяги реалізації, незважаючи на те що товар у відповідному звітному періоді було реалізовано.

На протязі 2014 рік 3 квартал 2015 року ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) відображено загальна сума фактурної вартості імпортного товару більш 40 мл. грн

Під час проведення огляду податкової звітності ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд», ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ" та ТОВ "Глорікс", яка міститься в електронно-аналітичній базі «Податковий Блок», «Єдиному реєстрі податкових накладних», електронно-аналітичної бази «Інформаційні ресурси ДПC України» та відповідає оригіналам податкових накладних, наданих засобами електронного зв`язку до ДПІ за місцями реєстрації, встановлено, що згідно зареєстрованих податкових накладних ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» здійснює реалізацію імпортованої продукції на адресу покупців, а саме: ТОВ «Лорін Груп», ТОВ «НойсКомпані», ТОВ «Варта-7 Київ» та ТОВ «Глорікс», при цьому по ланцюгу реалізації ТМЦ, номенклатура товарів (послуг) не є ідентичною.

Так, відповідно до отриманих податкових накладних ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" у період 2014 рік 3 квартал 2015 року здійснили придбання у ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» наступну продукцію, а саме: (кiлька балтiйська пряного посолу, свіжоморожена та морожена, риба морожена оселедці, салака балтійська, салака балтiйська пряного посолу, салака морожена), в той час, як згідно виданих податкових накладних, ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд», ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс" у вказаний період часу здійснили реалізацію на адресу покупців - підприємства реального сектору економіки зовсім інші товари та послуги, а саме: (підрядні роботи, рекламні, бухгалтерські, юридичні послуги, різноманітні продукти харчування), раніше начебто придбанні морепродукти у ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» взагалі відсутні. У зв`язку з зазначеним неможливо відстежити товарний баланс операцій та здійснення операцій купівлі-продажу у просторі і часі.

Зазначені факти умисного порушення Митного та Податкового законодавства службовими особами ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) свідчать о наявності фактичної реалізації посадовими особами підприємства раніше імпортованої на митну територію України продукції за готівкові кошти, без проведення їх через сертифіковані реєстратори розрахункових операцій та не оприбутковування в бухгалтерському обліку підприємства, а також за рахунок проведення псевдорозрахункових операції, здійснення фактичного «продажу» податкового кредиту з ПДВ на адресу підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ "Лорін Груп", ТОВ "Нойс Компані", ТОВ "Варта-7 Київ", ТОВ "Глорікс", з подальшим його штучним формуванням підприємствам реального сектору економіки.

З метою встановлення факту настання юридичних наслідків від господарської діяльності вищезазначених суб`єктів господарської діяльності, а також з метою встановлення факту відповідності відомостей, відображених в документах бухгалтерського, податкового обліку, документах фінансово-господарської діяльності, податковій звітності підприємств - фактичним обставинам, необхідно вилучити у ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) та досліди бухгалтерські документи, документи «тіньового» бухгалтерського обліку, а також інші предмети речі та документи які можуть містити відомості про фактичні обставини здійснення псевдорозрахункових господарських операцій.

Бухгалтерські документи, документи «тіньового» бухгалтерського обліку, а також інші предмети та документи, які можуть містити відомості про фактичні обставини здійснення псевдорозрахункових господарських операцій ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) з ТОВ "Лорін Груп" (код ЄДРПОУ 39153821), ТОВ "Нойс Компані" (ЄДРПОУ 39421554), ТОВ "Варта-7 Київ" (ЄДРПОУ 35647090), ТОВ "Глорікс" (ЄДРПОУ 39000385), необхідні для встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, та визначення обсягу вини кожного з учасників.

Проведеними заходами оперативного характеру, що відображено в рапорті оперативного працівника ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві службові особи ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) ведуть опосередкований спосіб життя, місця ведення податкового та бухгалтерського обліку приховують, доволі пильні до зацікавленості сторонніх осіб до організації та здійснення їх діяльності, питання взаємовідносин з контролюючими органами вирішують через представників за довіреністю, а у випадку підозри, можуть знищити предмети та документи, які містять відомості, що відображають їх злочинну діяльність.

Фактичне ведення бухгалтерського та податкового обліку підприємства, «тіньового» бухгалтерського обліку, здійснюється у офісних та складських приміщеннях, які розташовані за адресою: м. Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72.

З метою позбавлення контролюючих органів можливості проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, вказані документи будуть знищені працівниками вищезазначеного підприємства відразу після висвітлення факту зацікавленості правоохоронних органів в їх отриманні.

Згідно інформації Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об`єкти нерухомого майна № 8530 (И-2015) від 02.07.2015 року, приміщення розташоване за адресою: м. Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72, належать ВАТ «Спеціалізоване автотранспортне підприємство 0904».

Проведеним зовнішнім оглядом нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72 встановлено, що службові особи ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) фактично використовують для ведення фінансово - господарської діяльності вказаний об`єкт нерухомості.

За результатами проведення досудового слідства, у сторони обвинувачення в даному кримінальному провадженні є достатні підстави вважати, що застосування такого виду заходу забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) при здійсненні псевдорозрахункових господарських операцій з ТОВ "Лорін Груп" (код ЄДРПОУ 39153821), ТОВ "Нойс Компані" (ЄДРПОУ 39421554), ТОВ "Варта-7 Київ" (ЄДРПОУ 35647090), ТОВ "Глорікс" (ЄДРПОУ 39000385), не зможе забезпечити збереження предметів, речей і документів у первинному вигляді, в інший спосіб, ніж проведення обшуку складських та офісних приміщень розташованих за адресою: м. Київ, вул. пр. Повітряфлотський, буд. 72, неможливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукати речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та будуть використані як докази.

З урахуванням вищевикладених обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, беручи до уваги те, що іншими заходами забезпечення кримінального провадження не можливо виконати завдання КПК, орган досудового розслідування вважає за необхідне звернутись до Оболонського районного суду м. Києва з клопотанням про проведення обшуку нежитлового приміщення розташованого за адресою: м. Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72, яке фактично використовується службовими особами ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) для ведення власної фінансово-господарської діяльності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування даного кримінального провадження.

У судовому засіданні начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , підтримав дане клопотання і просив для об`єктивного з`ясування дійсних фактичних обставин справи його задовольнити.

Заслухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовують доводи клопотання, слідчим суддею встановлено наступне.

Згідно з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 10 вересня 2015 року внесено відомості про вчинення невстановленими особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених законом.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Таким чином, оскільки начальником відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , у судовому засіданні доведено, що було вчинено злочин, є достатні підстави вважати, що предмети та документи, які містять достовірні відомості про злочину діяльність службових осіб ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436) при здійсненні псевдорозрахункових господарських операцій з ТОВ "Лорін Груп" (код ЄДРПОУ 39153821), ТОВ "Нойс Компані" (ЄДРПОУ 39421554), ТОВ "Варта-7 Київ" (ЄДРПОУ 35647090), ТОВ "Глорікс" (ЄДРПОУ 39000385), а саме: документи бухгалтерського та податкового обліку, реєстраційні, установчі та звітні документи, документи про функціонування банківських рахунків, підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі які відображають здійснення фактичних фінансово - господарських операцій по реалізації ТМЦ, а також інші документи та інші знаряддя створення мнимих фінансових операцій, бухгалтерські та фінансово-господарські документи підприємств-контрагентів, документи «тіньового» бухгалтерського обліку, документи складського обліку, акти інвентаризацій, та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності, документи, фінансово-господарські документи, печатки, штампи, цифрові коди доступу до рахунків підприємств, комп`ютери на яких здійснюється складання підроблених документів, ведення «фактичного бухгалтерського обліку», електронні носії інформації, які використовуються для здійснення злочинної діяльності, інші знаряддя створених мнимих фінансових та господарських операцій, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду, знаходяться в нежитловому приміщенні розташованому за адресою: Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72, слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , про проведення обшуку з метою відшуканнязнаряддя злочину, предметів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 7, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у справі прокурором прокуратури Оболонського району міста Києва ОСОБА_4 , про дозвіл на обшук - задовольнити.

Надати начальнику відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Оболонського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 , дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення (складські та офісні приміщення) розташованого за адресою: м. Київ, пр. Повітряфлотський, буд. 72, яке на праві власності належить ВАТ «Спеціалізоване автотранспортне підприємство 0904», та фактично використовується службовими особами ТОВ «Торгова Компанія «Мері Ленд» (код ЄДРПОУ 39435436), для ведення фінансово-господарської діяльності з метою відшукання та вилучення оригіналів документів за період 2014-2015 роки по фінансово-господарським взаємовідносинам з ТОВ "Лорін Груп" (код ЄДРПОУ 39153821), ТОВ "Нойс Компані" (ЄДРПОУ 39421554), ТОВ "Варта-7 Київ" (ЄДРПОУ 35647090), ТОВ "Глорікс" (ЄДРПОУ 39000385), оригіналів документів бухгалтерського, податкового обліку, фінансово-господарської діяльності, в т.ч. документи, які свідчать про здійснення реалізації та придбання товарно-матеріальних цінностей, документів складського обліку, акти ревізій та інвентаризацій, відомості, щодо залишку товарно-матеріальних цінностей на складських приміщеннях, реєстраційні, установчі документи, документи про функціонування банківських рахунків за період 2014 2015 роки; підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі які відображають здійснення псевдорозрахункових операцій щодо отримання товарно-матеріальних цінностей; інші документи та інші знаряддя створення мнимих фінансових операцій; чорнових записів та зіпсованих документів, блокнотів, робочих зошитів документів з вільними зразками почерку, підписів, почерку службових осіб підприємств та відбитків печаток, електронно-обчислювальної техніки, програмного забезпечення та електронних носіїв інформації, зовнішні носії інформації, які містять відомості про фінансово-господарські операції, платежі, тощо, проведені службовими особами підприємства, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні і можуть містити сліди або інші ознаки злочинної діяльності та будуть використані як докази у кримінальному провадженні № 12015100050008692.

Строк дії ухвали встановити два тижні з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу51108785
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —756/12497/15-к

Ухвала від 23.09.2015

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Літвінов В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні