Ухвала
від 25.07.2013 по справі 759/11177/13-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/954/13

ун. № 759/11177/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2013 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва Макаренко В.В., при секретарі - Яцевич В.А., розглянувши, внесене у кримінальному провадженні № 32013110080000091 клопотання старшим слідчим СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів в м. Києві, майора податкової міліції Домбай М.М. і погоджене старшим прокурором Прокуратури Святошинського району м. Києва молодшого радника юстиції Паламарчук Я.А. про застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до юридичної справи та реєстраційних документів документів ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885), з подальшим їх вилученням, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, та додані до клопотання матеріали, перевіривши надані матеріали, заслухавши думку старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів в м. Києві, майора податкової міліції Домбай М.М., -

В С Т А Н О В И В:

25 липня 2013 року до Святошинського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів в м. Києві, майора податкової міліції Домбай М.М про застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді надання тимчасового доступу до юридичної справи та реєстраційних документів документів ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885), з подальшим їх вилученням, які знаходяться в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби ГУ Юстиції у м. Києві (м. Київ, пр. Перемоги, 97).

Клопотання обґрунтоване тим, що дані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні на стадії досудового розслідування дій, оскільки в ході досудового розслідування встановлено, що невстановлена слідством особа в період 2013 року, створила суб'єкт підприємницької діяльності ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) з метою прикриття незаконної діяльності.

Допитаний в якості свідка засновник та директор ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) ОСОБА_4 дав покази, що до реєстрації та ведення фінансово-господарської діяльності підприємства він ніякого відношення не має. Також він повідомив, що в березні 2013 року при пошуку постійної роботи, йому було запропоновано чоловіком на ім'я Олександр роботу бригадиром будівельної компанія, на що він погодився та надав йому оригінали документів: особистий паспорт та ін. Зі слів ОСОБА_4, через чотири дні чоловік на ім'я Олександр повернув йому документи та пообіцяв зателефонувати пізніше, але не зателефонував.

При аналізі фінансово-господарської діяльності та в ході досудового розслідування підтверджено, ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) мало взаємовідносини з ТОВ "Булавка" (код ЄДРПОУ 35919954), а саме під час ведення бухгалтерського обліку та складання податкової звітності службові особи використовували первинні документи складені від імені службових осіб даного підприємства, яке фактично будь-яких товарів (робіт, послуг) не продавало, документи не підписували, в зв'язку з чим зазначені взаємовідносини викликають сумнів та підлягають перевірки.

Проведеним аналізом фінансово-господарської діяльності ТОВ "Булавка" (код ЄДРПОУ 35919954) встановлено проведення сумнівних фінансово-господарських операцій з підприємством ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885).

З вищезазначених фактів вбачається, що відомості по службовим особам ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885) містяться в документах, що знаходяться в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинської районної державної адміністрації у м. Києві, а саме: хто саме зі службових осіб ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885) зареєстрував підприємство, підписував статут підприємства, відомості реєстраційної картки підприємства, протоколи загальних зборів учасників товариства, довіреності, тому здобуті таким чином докази доведуть причетність конкретних осіб до скоєння даного правопорушення.

Вказані дії мають ознаки фіктивного підприємництва, відповідальність за які передбачена частиною 1 статті 205 КК України.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 та ч. 2 ст.163 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

Слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити, посилаючись на обставини викладені в клопотанні.

Досліджуючи вказане клопотання, заслухавши думку слідчого, суд бере до уваги наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 92 КПК України обов'язок доказування обставин, передбачених статтею 91 цього Кодексу, за винятком випадків, передбачених частиною другою цієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Судом встановлено, що 03 липня 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження за № 32013110080000091, згідно витягу з кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Підсумовуючи викладене, зважаючи, що реєстраційні документи документи ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885) знаходиться в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби ГУ Юстиції у м. Києві, суд дійшов висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання про надання тимчасового доступу до юридичної справи та реєстраційних документів документи ТОВ «Глобал-Ресурс», тому вказані слідчі дії мають на меті встановлення істини в кримінальному провадженні за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Керуючись статтями 92, 94, 107, 131, 132, 159-164, 369, 371, 372 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів в м. Києві, майора податкової міліції Домбай М.М. - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СУ ФР ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів в м. Києві, майора податкової міліції Домбай М.М та оперуповноваженому ГВ ПМ ДПІ у Святошинському районі м. Києва ДПС Лозінському А.П. тимчасовий доступ до юридичної справи та реєстраційних документів ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885), (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх), які знаходяться в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинської районної державної адміністрації у м. Києві (м.Київ, пр-т Перемоги, 97), та можливість їх вилучити.

Строк дії ухвали слідчого судді - 30 днів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена учасниками кримінального провадження, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя

Святошинського районного суду В.В. Макаренко

Дата ухвалення рішення25.07.2013
Оприлюднено29.09.2015
Номер документу51113071
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді тимчасового доступу до юридичної справи та реєстраційних документів документів ТОВ «Глобал-Ресурс» (код ЄДРПОУ 38204885), з подальшим їх вилученням, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, та додані до клопотання матеріали,

Судовий реєстр по справі —759/11177/13-к

Ухвала від 25.07.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Макаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні